在我们课本里P19页有一张非常残酷的照片,这张照片是在1937年8月28日,日本侵略者轰炸上海火车南站时,被记者拍下来的真实情景。在这张照片上有一个小孩。这个小孩为什么哭呢?也许是他的父母要回老家,但是发生爆炸时,突然火车一响,他的父母就不知了去向,就只剩下小孩一个人在这里嚎啕大哭!
In our textbook, there is a very cruel picture on page P19. This picture was taken by a reporter on August 28, 1937, when the Japanese invaders bombed the South Railway Station of Shanghai. There is a child in this picture. Why does the child cry? Maybe his parents want to go back home, but when the explosion happened, suddenly the train rang, his parents did not know where to go, only the child was left here crying!
那他的父母在哪里?或许这个小孩的父母已经被日本人夺去了宝贵的生命,但不敢让人们相信的是当时的抗日战争让多少人失去了那宝贵的生命。但在当时可能发生了什么事?在当时父母可能要离开这个地方去坐火车回老家。可能他们并不知道危险面临着他们,向他们逼近。但日本侵略者轰炸上海南站时,他的父母就已经离开了这个世界。留下小男孩,但是小男孩再也见不到他的爸爸妈妈啦!
Where are his parents? Perhaps the child's parents have been taken away by the Japanese, but what people can't believe is how many people lost their precious lives in the Anti Japanese war at that time. But what could have happened then? At that time, parents may have to leave this place to go back home by train. Maybe they don't know the danger is facing them and they are approaching. But when the Japanese invaders bombed Shanghai South Railway Station, his parents had already left the world. Leave the little boy, but the little boy will never see his father and mother again!
这个孤独的小男孩以后的命运如何?说不定在战争过后小男孩会被好心人收养,也说不定也会被日本人收养,或者他长大以后想为他的父母报仇,为国家报仇,为人民报仇。
What's the fate of this lonely little boy? Maybe after the war, the little boy will be adopted by a kind person, or by the Japanese, or when he grows up, he wants to avenge his parents, his country and the people.
这一连串的疑问出现在我的脑海中,也知道问题已经解决了!同学们让我们一起抗日,不让敌人欺负我们的国家。我们要维护和平,让和平永远留在我们每个人之间吧!
This series of questions appeared in my mind, and I knew that the problem had been solved! Students let us fight against Japan together, not to let the enemy bully our country. We want to maintain peace, let peace remain between each of us forever!
英语六级长篇阅读改革新题型备考方法
英语四级阅读难句解析汇总
2014年6月英语六级阅读新题型模拟题(4)
2013年12月六级考试备考阅读训练题 1
技巧点拨:用"两遍阅读法"迅速提高阅读能力
英语四级阅读难句解析六
2014年6月英语六级备考新题型模拟题与解析六
英语四级阅读难句解析十二
2015四级阅读段落信息匹配题及答案解析(7)
英语四级阅读难句解析九
英语四级阅读难句解析八
2015四级阅读段落信息匹配题及答案解析(3)
英语四级阅读难句解析五
英语六级长篇阅读段落信息匹配题解题方法
2015四级阅读段落信息匹配题及答案解析(9)
2014年12月英语六级仔细阅读练习题(3)
第1835期阅读理解附答案
2015四级阅读段落信息匹配题及答案解析(4)
大学英语六级阅读模拟练习题
2014年12月英语六级仔细阅读练习题(4)
英语四级阅读难句解析十一
英语四级阅读难句解析十
2015年6月四六级阅读技巧:搞定从句
2015年6月英语四级阅读3招攻略
2015四级阅读段落信息匹配题及答案解析(11)
2015年6月英语四六级阅读技巧:排除法
2014年6月英语六级阅读新题型模拟题(6)
2015四级阅读段落信息匹配题及答案解析(8)
英语四级阅读难句解析七
2015四级阅读段落信息匹配题及答案解析(6)
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |