能力演练
一、 语法填空
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。
In many countries,
1
is not unusual for families of different backgrounds to live together in the shared space.
2
,in the United States,this idea may still be considered odd.
But this type of housing,
3
(call)co housing,is gaining
4
(popular)in the United States,too.Cohousing complexes are popping up across the country.For many people,this way of life is a relief to the busy modern lifestyle.A co housing community has
5
(private)owned houses and shared land.There is often a “common house” with a kitchen and dining room,meeting room,and maybe a workshop of library or music room.About 25 co housing communities
6
(build)in recent years,and 150 more are planned.
A cohousing complex is a place
7
residents shop,cook,and eat together.Residents of a co housing complex like its sense of shared community.Children have other kids to play
8
,
9
many families like.Other residents like the feeling of living in a “village”.Residents also say that they can live in co housing for
10
money than they would pay for nearby apartments.
二、完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
There were about fifteen of us drawing and writing with chalk(粉笔) to spread hopeful messages in front of a railway station. We
1
with only about ten adventurers but as the momentum(动力)
2
, we gained more energy, creative inspiration, and people. In the beginning, many people stopped
3
because they were curious about our actions. Later when we went on to chalk up some
4
colors and phrases on the floor, more people came over to see what we were
5
doing.I wrote on the floor, “Hope: there is nothing stopping you.”
One particular man came out of the station,
6
as if he had a tiring day. Although it was crowded, he
7
to get close to us to read the writing on the floor. He had a
8
on his face. He was looking carefully and nodding his head. He seemed very interested, so I went over to him and asked him to join us. The natural
9
of most people who passed by, including him, was, 揘o, I don,t have
10
. I have other plans this evening. Thank you so much.?I left him with a choice, 揥ell, iteads up to you.” Then I continued to chalk up on the floor.
About fifteen minutes later, I
11
and found he was still around, clearly attracted by us. He talked to someone on the phone, and I supposed he was
12
his plans for the evening, He then came over and said, “I think I do have a
13
to spread after all.”
I gave him a piece of chalk and he
14
his own chalking spirit. Now, what is yours? Get a piece of chalk and
15
the chalking spirit from one to another today!
1.A.started
B.studied
C.played
D.left
2.A.disappeared
B.missed
C.stopped
D.increased
3.A.simply
B.difficultly
C.similarly
D.luckily
4.A.disappointing
B.cheerful
C.easy
D.frightening
5.A.slowly
B.secretly
C.possibly
D.really
6.A.lying
B.appearing
C.sounding
D.pretending
7.A.refused
B.agreed
C.supposed
D.managed
8.A.smile
B.tear
C.doubt
D.worry
9.A.cause
B.result
C.response
D.effect
10.A.energy
B.courage
C.money
D.time
11.A.sat down
B.kept away
C.looked up
D.set off
12.A.changing
B.announcing
C.achieving
D.explaining
13.A.friend
B.message
C.book
D.lesson
14.A.wrote down
B.heard of
C.pointed out
D.talked about
15.A.mind
B.compare
C.cover
D.spread
三、阅读理解
专题训练(五)
细节理解(3)语意转换法
◆技巧点拨
高考试题中的细节理解题大多通过语句的同义或反义转换考查学生对英语语言的理解能力。解题时要特别注意下列几点:
1.考生可先看试题,再带着问题到阅读材料中寻找正确答案,加强解题的针对性。
2.如果问题中有not,except,least,never等词时,要特别留意,不要漏看这些词或理解错误而误选答案。
3.问到what,who,when,which,where,according to the author等具体细节时,一定要以文章所谈到的内容为依据,而不要凭自己的经验或观点去选择答案。
◆活学活用
阅读下列短文,按要求完成读写任务。
Malaria,the world,s most widespread parasitic(寄生虫引起的)disease,kills as many as three million people every year—almost all of whom are under five,very poor,and African.In most years,more than five hundred million cases of illness result from the disease,although exact numbers are difficult to assess because many people don,t(or cant)seek care.It is not unusual for a family earning less than two hundred dollars a year to spend a quarter of its income on malaria treatment,and what they often get no longer works.In countries like Tanzania,Mozambique,and the Gambia,no family,village,hospital,or workplace can remain unaffected for long.
Malaria starts suddenly,with violent chills,which are soon followed by an intense fever and,often,headaches.As the parasites multiply,they take over the entire body.Malaria parasites live by eating the red blood cells they infect(感染).They can also attach themselves to blood vessels in the brain.If it doesn,t kill you,malaria can happen again and again for years.The disease passed on to humans by female mosquitoes infected with one of four species of parasite.Together,the mosquito and the parasite are the most deadly couple in the history of the earth—and one of the most successful.Malaria has five thousand genes,and its ability to change rapidly to defend itself and resist new drugs has made it nearly impossible to control.Studies show that mosquitoes are passing on the virus more frequently,and there are more outbreaks in cities with large populations.Some of the disease,s spread is due to global warming.
For decades,the firstchoice treatment for malaria parasites in Africa has been chloroquine,a chemical which is very cheap and easy to make.Unfortunately,in most parts of the world,malaria parasites have become resistant to it.Successful alternatives that help prevent resistance are already available,but they have been in short supply and are very expensive.If these drugs should fail,nobody knows what would come next.
Ⅰ.根据短文,写一篇30词左右的摘要。
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ⅱ.根据所读短文,选出最佳答案。
1.According to paragraph 1,many people don,t seek care because ___________.
A.they are too poor
B.it is unusual to seek care
C.they can remain unaffected for long
D.there are too many people suffering from the disease
2.People suffering from malaria___________.
A.have to kill female mosquitoes
B.have ability to defend parasites
C.have their red blood cells infected
D.have sudden fever,followed by chills
3.Which of the following may be the reason for the wide spread of the disease?
A.Its resistance to global warming.
B.Its ability to pass on the virus frequently.
C.Its outbreaks in cities with large populations.
D.Its ability to defend itself and resist new drugs.
4.It can be inferred from the passage that___________.
A.no drugs have been found to treat the disease
B.the alternative treatment is not easily available to most people
C.malaria has developed its ability to resist parasites
D.nobody knows what will be the drug to treat the disease
5.Which of the following questions has NOT been discussed in the passage?
A.How can we know one is suffering from malaria?
B.How many people are killed by malaria each year?
C.Why are there so many people suffering from malaria?
D.What has been done to keep people unaffected for long?
参考答案
一、
1.解析:it做形式主语。
答案:it
2.解析:However表示转折。
答案:However
3.解析:called过去分词短语做定语。
答案:called
4.解析:gain是动词,后边要求接名词(popularity)做宾语。
答案:popularity
5.解析:privately,用副词修饰动词。
答案:privately
6.have been built
7.解析:where引导定语从句。
答案:where
8.解析:play with sb.是固定搭配,意思是 “和……一起玩”。
答案:with
9.解析:which引导非限制性定语从句,代表前面整个主句的内容。
答案:which
10.less
二、
1.A
2.D
3.A
4.B
5.D
6.B
7.D
8.A
9.C
10.D
11.C
12.A
13.B
14.A
15.D
三、
Ⅰ.
This passage mainly introduces something to the readers about the worlds most widespread parasitic disease,Malaria.It also tells how it begins,its symptoms,how it affects one,s body and the treatment for it.(34 words)
Ⅱ.
1.解析:判断推理题。从It is not unusual for a family earning less than two hundred dollars a year to spend a quarter of its income on malaria treatment,and what they often get no longer works.可以知道,他们不求医是因为他们太穷了。
答案:A
2.解析:细节题。从第二段第2—3 行Malaria parasites live by eating the red blood cells they infect(感染).可以找到答案。D项顺序弄反了。
答案:C
3.解析:判断推理题。从第二段中间Malaria has five thousand genes,and its ability to change rapidly to defend itself and resist new drugs has made it nearly impossible to control.可以知道,Malaria的自我防护和抵制药物的能力是使之迅速蔓延的主因。
答案:D
4.解析:细节题。从最后一段Successful alternatives that help prevent resistance are already available,but they have been in short supply and are very expensive.可以得知B是正确的。
答案:B
5.解析:总结判断题。D项“采取什么措施使人们长久免受感染”是文章所没有涉及到的。
答案:D
托福转雅思8节课雅思的口语5.5分变7.5分
烤鸭分享:雅思口语8分的三个小诀窍
雅思阅读的满分烤鸭的一点小心得
雅思口语的通关秘笈:把口试当成聊天
激发我的学习的兴趣三个月冲刺雅思8分
雅思7分成功的获得澳洲国立大学OFFER
精英计划成就了精英的我一年内雅思达7分
雅思8分学霸经验的分享:三周如破雅思四大难关
相约2014雅思的战场牛人经验助力备考
雅思的考试遭遇4次滑铁卢后终获7.5分
雅思的8.5分缘何来:合理的规划加家长的支持
雅思8分学霸的备考的过程:自我鞭策自我约束
强化备战的细心把关烤鸭分享首战8分的秘笈
全英文授课打好基础突破口语弱点拿下雅思的8分
裸考雅思的7.5分英语学习源于积累
雅思听力8.5分总分7.5是如何炼成的呢?
努力只为赢过自己45天斩下雅思的7.5分
找准弱点针对性提高轻松的拿下雅思7分好成绩
365天的坚持雅思成绩与英语实力的双重的提升
雅思阅读8分的感想:好老师助我全面理解雅思阅读
雅思口语的经验谈:练口语就要脸皮厚
两周雅思的写作从5到6.5的实用心得分享
雅思口语7分经验的总结:考官思路跟咱不一样
备考雅思没有捷径的披荆斩棘终获7分
雅思听力的备考应从基础教材入手
雅思阅读的8分的制胜法宝
雅思7.5获复旦的保研名额收获从容全靠闲不住的心
首战雅思8分的秘诀:要注重细节找准关键字
VIP老师助我快乐的学习征服雅思
克服传统英语的教学桎梏三周拿下雅思7.5
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |