On Excessive Packaging
Wandering at the supermarkets, you could find that the shelves are fulfilled with fancy and excessive packaging goods with high price, especially when festivals approach. Although the government has concerned with that issue, the phenomena still flourishes.
The reasons can be listed as follows. First, manufactures could benefit from the fancy packaging. Glorious packaging would increase the price to a large extent, from which they can gain excessive money. Second, most of this kind of goods are brought and sent as gifts to their relatives and leaders. Gorgeous packaging would attract peoples attention and make the people who buy them have the honor to send them out.
To my mind, excessive packaging is just a waste of resources and money. Most people would throw the package away after they opened it, which would lead to a severe pollution. To prevent the situation, every citizen should be aware of the problem and laws must be made to restrict the manufactures to cut down on luxurious packaging.
【解析】
本次写作延续了传统的出题方式,即英文题目+ 中文解析,但同时也继续了去年的一点小改动,对字数作了明确的限定。对于考生而言,商品过度包装本身已是日常生活的热点话题,大家比较熟悉,能有较多发挥空间。
在写作过程当中,最重要的是要理清思路,将文章的逻辑关系理清。范文中,作者第一段描述了这一现象;第二段中,开篇便点出了主题,一目了然,列出了出现这一现象的原因;最后一段里,作者发表总结了自己的一些观点。全文条理较为清晰。
其次,在句型方面,建议考生使用长短句交错的方式,这样节奏便较为明朗。
最后,用词方面,文章对过度包装使用了多种表达方式,如fancy packaging, luxurious packaging, glorious packaging等等。这样文章便不会显得干燥,让阅卷老师怀疑你的词汇量。因此,同学们在平时一定要注意同义词、词组的替换和使用。
新GRE阅读长难句中译英练习12
GRE阅读长难句实例分析38
GRE阅读难句教程(2)
GRE阅读"排除题"解法
GRE阅读考试话题功能段落解析
GRE阅读练习每日一篇(二十一)
GRE阅读练习每日一篇(四十六)
GRE阅读练习每日一篇(三十四)
GRE阅读练习每日一篇(四十五)
GRE阅读难句教程(1)
GRE阅读练习每日一篇(五十一)
新GRE阅读练习题(3)
GRE阅读练习每日一篇(四十三)
GRE阅读练习每日一篇(三十)
GRE阅读练习每日一篇(三十九)
GRE阅读练习每日一篇(四十四)
新GRE阅读长难句中译英练习9
GRE阅读练习每日一篇(三十八)
GRE阅读练习每日一篇(五十二)
新GRE阅读长难句中译英练习11
GRE阅读练习每日一篇(三十一)
GRE阅读练习每日一篇(四十七)
GRE阅读练习每日一篇(四十一)
GRE阅读练习每日一篇(二十三)
新GRE阅读长难句中译英练习15
GRE阅读练习每日一篇(四十八)
GRE阅读练习每日一篇(三十七)
GRE阅读考试需具备哪些能力
过来人教你GRE考试如何快速阅读
GRE阅读练习每日一篇(二十二)
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |