Passage2
15 My first day observing a community of forest chim-panzees showed me a richer and more satisfying world than I had imagined. I suddenly recognized why I, a non-scientist, or anyone should care about what happens to them: not, ultimately, because they use tools and solve 20 problems and are intellectual beings, but because theyare emotional beings, as we are, and because their emotions are so obviously similar to ours.
I was moved by the play,the adult male chasing a toddler round and round a tree, the mother nibbling 25 her babys toes and looking blissful, the three females playing with and adoring a single infant. They feel! That was my discovery.
9. Both passages support which generalization about wild chimpanzees?
Their family structures are somewhat similar to those of humans.
Their behavior often resembles that of humans.
Their actions are prompted by strong psychological urges.
Their facial expressions can be interpreted accurately by nonspecialists.
Their reactions differ from those of other apes.
10. The primary purpose of passage 2 is to
describe a typical days work on a scientific project
report details about an attempt to train wild chimpanzees
propose an alternative method of studying animal behavior
convey an unexpected and memorable insight
relive an unusual and fleeting experience
11. The experience described in passage 2 most directly suggests that the statement about the danger
accurately assesses the strength of a common human impulse
needlessly exaggerates the risks a person faces among wild chimpanzees
appropriately warns professionals about the necessity of keeping their research current
discourages overly optimistic observers from expecting to make new discoveries
fails to consider the consequences of a flawed research methodology
12. The author of Passage 1 would most likely respond to lines 26-27 in Passage 2 by
applauding the author for maintaining scientific objectivity
chiding the author for not submitting findings for scientific review
criticizing the author for having poorly defined research goals
urging the author to rely less on observations
cautioning the author against failing to verify a conclusion
参考答案:
通过阅读对比我们发现两篇文章是相反的关系,第一篇是对第二篇文章描写经历的坚决反对,带着这个意识,我们开始做题,并选出最佳选项。
题答案: B
简析:在做这道题时,我们还是要注意both这个关键词,一定要把握在两篇文章里面都出现才可以被选作答案这个原则。看看哪些东西是两篇都有的,而不是前有后没有,后有前没有,甚至两篇都没有。It is not hard.
题答案:D
简析:我们在读第二篇阅读时要把握作者的身份,作者不是科学家,而是作为一个普普通通的人来观察猩猩的,这里面不带有任何科学意为,而纯粹是被眼前的景象所吸引,所以用convey比较合适,unexpected and memorable也能体现出作者的心情。最后一项relive这个词用得不对,我们知道re=again,显然relive放在这是不合适的。
题答案:A
简析:我们首先要回到原文找到所谓的danger指的是什么,在原文中我们可以看到,danger说的是: automatically interpreting what they see as if chimps act from human motivations. 我们面临的一个误区就是不自觉地把把猩猩的行为跟人类的行为作比,把猩猩的行为看作人类的行为是不可取的。而Passage 2 的作者正是这么做的,所以说the statement suggests that the statement about the danger, accurately assesses the strength of a common human impulse。
题答案:E
简析:当我们看到Intuitive interpretations may initially be based on an understanding stemming directly from empathy, but they must be tested after- ward against the facts set out in the data.这道题就迎刃而解了。感觉不如数据可靠,要verify一个conclusion还是要用data说话。
山东省邹城市2016届九年级英语下册第二次月考试题1
江苏省无锡市2016届九年级英语下册3月月考试题
山东省菏泽市2016届九年级英语下册第一次月考试题
九年级英语上学期基础知识综合训练题4
九年级英语上学期基础知识综合训练题6
2015-2016学年八年级英语下册单元能力提高检测题41
2016届九年级英语下册单元考点检测试卷50
江阴初级中学2016届九年级英语下册期中考试题
江西九江地区2016届九年级英语下册期中试题
江苏省扬州2016届九年级英语下册第6周辅导试题
重庆市第八中学2016届九年级英语下册第三次月考试题
2015-2016学年八年级英语下册单元能力提高检测题40
辽宁省盘锦市2016届九年级英语下册第六次月考试题
九年级英语上学期基础知识综合训练题9
2016届九年级英语下册单元考点检测试卷55
九年级英语上学期基础知识综合训练题7
云南省昆明市2016届九年级英语下册学业水平考试题
江西省抚州市2016届九年级英语下册第四次月考试题
重庆西南大学附中2016届九年级英语下册第九次月考试题
山东省邹城市2016届九年级英语下册第二次月考试题2
江苏省南京市2016届九年级英语下册辅导试题13
江西育华学校2016届九年级英语下册4月月考试卷
天津市红桥区2016届九年级英语下册期中试题
云南省2016届九年级英语下册学业水平考试卷
山东省肥城市2016届九年级英语下册期中质量监测试题
九年级英语上学期基础知识综合训练题5
重庆市第一中学2016届九年级英语下册第二次定时作业题
重庆市2016届九年级英语下册第一次定时作业题
云南省昆明市2016届九年级英语下册适应性月考试题
江西省崇仁县2016届九年级英语下册期中试题
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |