Module 4 Sandstorms in Asia
阅读理解提速练——练速度
(限时:20分钟)
A
(2016·山东省日照市校际联合检测)At least 3 people are dead in the Philippines now that Typhoon Hagupit has landed.
The typhoon, which hit the eastern Philippines over the weekend, has blown down trees and sent more than 650thousand people into shelters before weakening.
“There were very strong winds last night. The roof was beginning to move, and rain was getting inside the rooms,” said a villager.
The storm hit with gusts (强风) of over 100 miles per hour. And while the storm has slowed considerably from the super typhoon level it had last week, Hagupit still remains strong enough to create more damage.
Christopher Perez is a local weather forecaster. He says, “We are continuing to expect bad weather and rough ocean waves. Threats of possible flash floods and landslides (滑坡) as well as possible storm waves are occurring in coastal areas.”
Hagupit is expected to roll into the South China Sea tomorrow.
It's currently going westward toward the southern tip of Vietnam, meaning it's unlikely to affect China.
Hagupit's strength in the Philippines is much less severe than Typhoon Haiyan, which rolled through the country in 2017.
Haiyan's tsunamilike storm waves and killer winds left thousands of people dead and leveled_entire_villages.
The central Philippines is still trying to recover from last year's massive storm waves.
语篇解读:本文是一篇资讯报道。台风黑格比在菲律宾登陆后给当地造成了重大的损失。同时,文章也提及了强度更大的台风海燕。
1.We can know from the passage that the Typhoon Hagupit is ________.
A.getting stronger
B.weakening
C.going to affect China soon
D.moving more than 120 miles per hour
解析:选B 细节理解题。根据第四段中的“And while the storm has slowed considerably”可知,台风黑格比在变弱,故选B项。
2.The underlined part “leveled entire villages” probably means “________”.
A.destroyed all the buildings in the villages
B.were of the same sea level as the villages
C.killed all the villagers
D.blew down all the trees in the villages
解析:选A 词义猜测题。根据倒数第二段可知,此处表示台风海燕如海啸一样的暴风雨浪潮和危害极大的风使成千上万的人失去生命,把全部的村庄夷为平地,故选A项。
3.Which of the following places suffered most when Typhoon Haiyan rolled in?
A.The eastern Philippines.
B.The southern tip of Vietnam.
C.The South China Sea.
D.The central Philippines.
解析:选D 推理判断题。根据最后一段可推知,菲律宾中部仍然在努力地从去年强烈的暴风雨浪潮中恢复过来,即台风海燕对菲律宾中部的破坏巨大,故选D项。
4.What do we know about Typhoon Haiyan from the passage?
A.It caused less severe damage than Typhoon Hagupit.
B.It also rolled in Vietnam and China.
C.It brought about a lot of deaths.
D.It damaged the roofs of all the houses.
解析:选C 细节理解题。根据倒数第三段可知,台风黑格比远没有2017年的台风海燕的破坏性大,故排除A项;B项在文章中没有提到;根据倒数第二段中的“Haiyan's ... left thousands of people dead”可知C项正确;D项在文章中没有涉及。
B
(2016·东北三校二模)To most people, noise pollution is a jet flying over their heads. For one Spanish woman, it is a neighbor playing the piano. The woman has taken her neighbor to court. Now she wants to send her neighbor to prison for over seven years on the charges of psychological damage and noise pollution.
In a country known for its noisiness, the case has raised eyebrows. Neighbors often complain about street noise in Spain, but people seeking prison time for someone practicing the piano is unheard of. At the trial, Sonia Bosom says she has been suffering noise pollution up to now due to the practice sessions of Laia Martin, who lives below her. Martin, 27, didn't admit that she played at home that often, saying she took regular classes in other towns and mostly practiced at home on the weekends.
On the first day of the trial, the newspaper reported that Bosom told the court she now hated pianos so much that she couldn't even stand seeing them in a film.
Bosom says years of hearing constant playing has caused her “psychological injury”. Medical reports show she has suffered from a variety of problems, including insomnia (失眠), anxiety, and panic attacks.
She says tests by local authorities have found that the sound levels made by the piano are up to 10 decibels (分贝) higher than the limit. City authorities have asked the family several times to either stop the piano playing or soundproof (隔音) the room. The family told the court they carried out soundproofing work twice but the complaints continued.
The court hasn't made a final decision. A spokeswoman says the trial will end before May.
语篇解读:本文是一篇资讯报道。报道了一位西班牙女士因不能容忍邻居练习钢琴的噪声而把对方告上法庭的案件。
5.Bosom wants to send Martin to prison because ________.
A.Martin's playing the piano damaged her health
B.Bosom suffered from heart attack
C.Martin refused to take regular classes in other towns
D.Martin flew a jet over her head
解析:选A 细节理解题。根据文章第一段中的“For one Spanish woman ... and noise pollution.”可知,Bosom要把邻居Martin送进大牢是因为Martin练习钢琴的噪声对她的身心造成了极大的伤害。故答案选A。
6.How did Laia Martin respond to the complaints?
A.She stopped playing the piano.
B.She soundproofed the room.
C.She didn't admit she played at home.
D.She took her neighbor to court.
解析:选B 细节理解题。根据文章倒数第二段最后一句可知,遭到投诉后,Laia Martin给自己家的房间做了隔音处理。故答案选B。
7.Which of the following may probably be the best title for the passage?
A.A 7year Sentence Caused by the Piano
B.Pianist Charged with Noise Pollution
C.Health Problems of a Spanish Woman
D.Actions Against Noise by Local Authority
解析:选B 标题归纳题。本文主要报道了一位钢琴练习者因制造噪音污染而被告上法庭的案件。故答案选B。
C
(2016·江西省九校联合考试)A GRANDMOTHER, Michelle Riotton, 78, survived after falling down a mountain valley. She set off for a walk alone dressed only in a light jacket and trousers. “I slipped into a valley!” said Mrs Riotton, who said the fall happened in a deep forest close to her home village.
It was warm and sunny when the accident happened, but temperatures dropped to very low when night fell, and it rained. “I wasn't afraid,” said Mrs Riotton. “But I was worried that my children and grandchildren would become too worried about me.” Mrs Riotton said she covered herself in leaves when feeling cold, taking very small bites of two biscuits which she had in her pocket and drinking rainwater which fell down her face.
She spent six nights before she was found on Saturday. She was lying at the bottom of the valley, which was less than a mile from her home. The search had once been stopped, but Patrice Fossard, one of her neighbors, insisted that the search continue. “There was no way we could give up her, even if deep inside we felt we had little hope of finding her alive,” said Mr Fossard. “It was a miracle that Michelle was finally found.”
Mrs Riotton said she would be taking life easier from now on. “Enough is enough!” she said. “No more forests — don't want to visit one again.”
A mountain policeman said walking alone in the mountain was not recommended and that Mrs Riotton should have carried a mobile phone with her. “The mountains are particularly dangerous at this time of year as sunny afternoons can quickly change into cold, wet and stormy evenings.” he said. “Anybody walking into the mountains should carry safety equipment and be prepared for any kind of emergency.”
语篇解读:本文是一篇记叙文。讲述了78岁的Riotton夫人独自出行,不小心跌入山谷之中,在6天后终于得救的故事。
8.When Michelle Riotton was in the valley, she ________.
A.was hurt too badly to move
B.missed her home very much
C.didn't feel afraid
D.felt very hungry
解析:选C 细节理解题。根据第二段第二句“‘I wasn't afraid,’ said Mrs Riotton.”可知,Riotton夫人在山谷中并没有感到害怕。故选C项。
9.Michelle Riotton covered herself with leaves to ________.
A.keep warm during her suffering
B.prevent the harmful animals
C.make herself noticed by others
D.avoid getting wet in the rain
解析:选A 细节理解题。根据第二段最后一句中“Mrs Riotton said she covered herself in leaves when feeling cold”可知,Riotton夫人把树叶盖在身上是为了御寒保暖。故选A项。
10.Michelle Riotton got lost on ________.
A.Sunday B.Saturday
C.Wednesday
D.Monday
解析:选A 推理判断题。根据第三段第一句“She spent six nights before she was found on Saturday.”可知,Riotton夫人在周六被找到,此时她已在山谷中度过了六个夜晚,由此可推知,六个夜晚前应是周日。故选A项。
11.According to the mountain policeman, ________.
A.the mountains in the morning are very dangerous
B.one had better not walk in the mountains alone
C.people should carry safety equipment every day
D.people wouldn't be safe without a mobile phone
解析:选B 细节理解题。根据最后一段第一句中“A mountain policeman said walking alone in the mountain was not recommended”可知,警察建议人们最好不要独自在山中行走。故选B项。
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-2-4wildlife protection
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-3-1festivals around the world
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-6-3a healthy life
2017届高考英语(牛津译林版)一轮复习课时提升作业:(二十) 选修7 Unit 1 Living with technology
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-3-5canada—“the true north”
2017届高考英语(牛津译林版)一轮复习课时提升作业:(二十七) 选修8 Unit 4 Films and film events
2016届高三英语一轮复习学案:M2 Unit1 Tales of the unexplained1
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-4-3a taste of english humour
2017届高考英语(牛津译林版)一轮复习课时提升作业:(二十四) 选修8 Unit 1 The written word
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-2-5music
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-4-2working the land
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-4-4body language
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-2-1cultural relics
2017届高考英语(牛津译林版)一轮复习课时提升作业:(二十六) 选修8 Unit 3 The world of colours and light
腾讯跻身全球十大上市公司 市值突破2790亿美元
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-4-1women of achievement
2016届高三英语一轮复习学案:M2 Unit1 Tales of the unexplained3
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-6-1art
2016届高三英语一轮复习学案:M3 Unit1 The world of our sense (3)
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-2-3computers
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-1-1friendship
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-1-5nelson mandela—a modern hero
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-5-1great scientists
2017届高考英语(牛津译林版)一轮复习课时提升作业:(二十五) 选修8 Unit 2 The universal language
2016届高三英语一轮复习学案:M2 Unit2 Wish you were her3
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-6-5the power of nature
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-3-3the million pound bank note
2017届高考英语(牛津译林版)一轮复习课时提升作业:(二) 必修1 Unit 2 Growing pains
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-5-2the united kingdom
2017届高考英语一轮复习随堂演练:1-3-2healthy eating
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |