2.further 跟在 to 后面是个动词,表示 推进
For most people the sea was remote, and with the exception of early intercontinental travelers or others who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, let alone to ask what lay beneath the surface. The first time that the question What is at the bottom of the oceans? had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed. The engineers had to know the depth profile of the route to estimate the length of cable that had to be manufactured.
注:1. remote 遥远的
2. and with...多重复合句
3. intercontinental 洲际的 (Inter 在之间,continent 大洲)
4. let alone 更不用说
5. first time 由不感兴趣转折到感兴趣 ,谓语是 was
6. 第二句that引导同位语从句,when引导表语从句,整句意思为 当有人基于商业目的建议在美国和欧洲之间铺设电报电缆的时候,人们才提出问题:海底是什么?
7.route 路线 router 路由器
It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, for information on this matter. In the 1840s, Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings were taken to investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book The Physical Geography of the Sea.
注:1. it was ...that...强调句型
2. turn to sb. for sth. 向某人请教某事
3. 出现问题中划线词:Maury,1840s
3. investigate 调查, 测量
The cable was laid, but not until 1866 was the connection made permanent and reliable. At the early attempts, the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered in living growths, a fact which defied contemporary scientific opinion that there
was no life in the deeper parts of the sea.
注:1.not until 引导的句子要倒装
2.living growth 生物
3.a fact 作同位语
4.contemporary 当代的
5.defy 前后意思相反,可以推出24题答案为C
24. Defied in the 5th paragraph probably means ________
A) doubted B) gave proof to
C) challenged D) agreed to
注:词汇题。定位倒数第二段
Within a few years oceanography was under way. In 1872 Thomson led a scientific expedition , which lasted for four years and brought home thousands of samples from the sea. Their classification and analysis occupied scientists for years and led to a five-volume report, the last volume being published in 1895.
注:oceanography 最末一段与第一段首句都出现 oceanagraphy, 回环结构。
21. The passage implies that the telegraph cable was built mainly _________.
A) for oceanographic studies
B) for military purposes
C) for business considerations
D) for investigating the depths of the oceans
注:推理题。定位第三段,倒数第三行。选项 D 的内容出现在第四段,为窜段选项
For most people the sea was remote, and with the exception of early intercontinental travelers or others who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, let alone to ask what lay beneath the surface. The first time that the question What is at the bottom of the oceans? had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed. The engineers had to know the depth profile of the route to estimate the length of cable that had to be manufactured.
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:选修6 Unit3《A healthy life》(新人教版)
2017届(浙江、江苏)高考英语一轮复习题型重组训练:第10组(牛津译林版含解析)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修3 Unit3《The Million Pound Bank Note》(新人教版)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修5 Unit5《First aid》(新人教版)
2017届高考英语一轮复习夯实练习:选修7U5《Travelling abroad》(新人教版含解析)
2017届(浙江、江苏)高考英语一轮复习题型重组训练:第16组(牛津译林版含解析)
2017届高考英语一轮复习夯实练习:选修7U2《Robots》(新人教版含解析)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修3 Unit1《Festivals around the world》(新人教版)
2017届高考英语一轮复习夯实练习:选修7U4《Sharing》(新人教版含解析)
2017届(浙江、江苏)高考英语一轮复习题型重组训练:第13组(牛津译林版含解析)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修4 Unit3《A taste of English humour》(新人教版)
2017届(浙江、江苏)高考英语一轮复习题型重组训练:第15组(牛津译林版含解析)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修4 Unit2《Working the land》(新人教版)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修4 Unit4《Body language》(新人教版)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修3 Unit4《Astronmy the science of the stars》(新人教版)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修3 Unit5《Canada-The True North》(新人教版)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修5 Unit4《Making the news》(新人教版)
2017届高考英语一轮复习夯实练习:选修8U2《Cloning》(新人教版含解析)
2017届(浙江、江苏)高考英语一轮复习题型重组训练:第14组(牛津译林版含解析)
2017届(浙江、江苏)高考英语一轮复习题型重组训练:第17组(牛津译林版含解析)
2017届高考英语一轮复习夯实练习:选修8U3《Inventors and inventions》(新人教版含解析)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:选修6 Unit2《Poems》(新人教版)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修2 Unit4《Wildlife protection》(新人教版)
2017届高考英语一轮复习夯实练习:选修6U4《Global warming》(新人教版含解析)
2017届高考英语一轮复习夯实练习:选修8U1《A land of diversity》(新人教版含解析)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修4 Unit5《Theme parks》(新人教版)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修5 Unit3《Life in the future》(新人教版)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:选修6 Unit1《Art》(新人教版)
2017届高考英语一轮复习夯实练习:选修8U4《Pygmalion》(新人教版含解析)
(新课标地区)2017届高考英语一轮复习课件:必修2 Unit5《Music》(新人教版)
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |