编辑点评: GRE阅读考试的材料,非常强调逻辑的关系,所以逻辑要点是大家在解GRE阅读题的时候的关键,本文就为大家例举了这样一篇逻辑短文,供大家参考和练习。
随着GRE阅读考试的难度日益增加,大家需要有针对性地进行练习,本文为大家例举的就是逻辑短文的练习,文末还附有答案,供大家更好地练习。
Questions 10 and 11 are based on the following reading passage.
It is now established that the Milky Way is far more extended and of much greater mass than was hitherto thought. However, all that is visible of the constituents of the Milky Way s corona ,where much of the galaxy s mass must be located, is a tiny fraction of the corona s mass. Thus, most of the Milky Way s outlying matter must be dark. Why? Three facts are salient. First, dwarf galaxies and globular clusters, into which most of the stars of the Milky Way s corona are probably bound, consist mainly of old stars. Second, old stars are not highly luminous. Third, no one has detected in the corona the clouds of gaseous matter such as hydrogen and carbon monoxide that are characteristic of the bright parts of a galaxy.
10. The passage as a whole is primarily concerned with
analyzing a current debate
criticizing a well-established theory
showing how new facts support a previously dismissed hypothesis
stating a conclusion and adducing evidence that may justify it
contrasting two types of phenomena and showing how they are related
11. Select the sentence that the author implicitly indicates what astronomers believed about the Milky way until fairly recently.
正确答案:10. D 11. It is now established...
上文的题目大家答对了几题?大家不仅要多做题,更要善于总结,这样才会有针对性地提高。
雅思阅读技巧指导:多重选择题
提高雅思阅读效率需要长期积累
雅思阅读答题方法:摘要填空题
不同程度考生的雅思阅读两大法则
雅思阅读实用临场技巧分享
雅思阅读答题方法全解析-匹配题型
雅思阅读简答题的7大答题技巧
解答雅思阅读图表题的小技巧
雅思阅读全面复习指南(1)
雅思阅读全解析-掌握句子顺序上的变化
雅思阅读全解析-所问所答
雅思阅读全解析-利用例句确定答案
雅思阅读全解析-答案一定填在“答案纸”上
雅思阅读答题方法全解析-辨别正误题型
雅思阅读答题方法全解析-回答问题题型
雅思阅读全解析-查看例句
雅思阅读疑难长句30句(附译文)-13
备考方法:30天突破雅思阅读高分
阅读8.5分烤鸭四战雅思感想谈
雅思阅读9分备考经验分享
雅思阅读全解析-控制答题时间
雅思阅读疑难长句30句(附译文)-24
雅思阅读全解析-改进句子阅读速度
雅思快速阅读的练习方法
雅思阅读实用技巧总汇
浅析雅思阅读中连接上下文的信号词
雅思阅读备考指南(2)
分享雅思阅读备考五大秘籍
雅思阅读全解析-图表形式出现的问句
雅思阅读全解析-时间是最大的敌人
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |