2017届高考英语三轮复习完形与阅读强化训练6
题号 一 二 总分
得分
、完形填空(本大题共1小题,共30分)
We were coming home one Sunday afternoon from a fun filled weekend at our ranch (大农场) in South Texas. I remember the 1 was starting to get a little grumpy (脾气暴躁的) in the car with my two girls. Mom and Dads’ tempers were 2 .
As we were driving down a long deserted road, we 3 an elderly gentleman having trouble with a (n) 4 tyre. I said we should stop and lend a hand for this 5 guy. I got a resounding (回响) NO from my passengers. “You should never stop out on 6 roads in the middle of nowhere, Daddy, plus we’re hungry and the next DQ is coming up soon.” Well. . . I did 7 ; I asked the girls to lock all the doors 8 said I would only be a minute.
The elderly man had been there for well over an hour in 95-degree hot humid (潮湿的) weather. He was 9 as to how all this new tyre changing stuff worked. I smiled and asked if I could lend a 10 . Well in no time I had his tyre fixed and all his stuff 11 in his truck and he was on his way.
My girls 12 this whole experience through the window of our car. My youngest 13 that that was a really nice thing to do and it really didn’t take 14 . The coolest thing that happened was the elderly man as it 15 was one of my wife’s 16 best friends from years ago. My father-in-law 17 35 years ago but it surely made all of us feel 18 . Not to mention that building 19 that was in the car before I stopped was gone, it was 20 with conversation on how to lend a hand when someone needs help!
1. A. conversationB. journeyC. workD. help
2. A. as wellB. just wellC. for exampleD. instead
3. A. found outB. came upon C. communicated withD. talked with
4. A. extraB. freeC. flatD. new
5. A. poorB. goodC. oldD. hopeless
6. A. busyB. desertedC. rockyD. muddy
7. A. drive onB. agreeC. speed upD. stop
8. A. butB. soC. orD. and
9. A. disappointedB. unsatisfied C. angryD. confused
10. A. tireB. handC. toolD. truck
11. A. put awayB. put asideC. put backD. put up
12. A. examinedB. metC. watchedD. learned
13. A. commentedB. suggested C. desiredD. praised
14. A. too muchB. that longC. anythingD. well
15. A. turned inB. turned onC. turned upD. turned out
16. A. sister’sB. brother’sC. father’sD. mother’s
17. A. passed awayB. gave away C. took awayD. died away
18. A. luckyB. goodC. coolD. nervous
19. A. tirednessB. hungerC. angerD. sadness
20. A. coveredB. replacedC. offeredD. fixed
、阅读理解(本大题共2小题,共20分)
A
A Book Review — The SnakeStone
by Berlie Doherty
The setting: Urban England (the cities), but also rural England (the countryside) including remote English villages.
The theme: The main theme is a teenage search of selfdiscovery, in this case the search for a mother from whom the hero was separated at an early age. Its other concerns are love, getting on with others ,being persistent and courageous and trying to deal with doubts, troubles and worries. As the book moves to a close, James' swimming coach says to him: ‘You are not like a kid obeying instructions any more. You are diving like a young man who knows where he is going.’
The characters: James is the hero of the story. He is a championship diver, and has a comfortable life with his foster parents(养父母).Yet he also has the qualities to take him on a long journey to find his birth mother. The other characters in The SnakeStone, James' parents, his diving instructor, best friend, the villagers, people he meets on his journey, are pictured realistically.
The turning point:The turning point in the story comes while James' foster parents are away in London, and he wonders about the identity of his birth mother. The only clue he has is a fossil, ‘the snake stone’ which she left behind along with a note on which she had written,‘Take good care of Sammie.’ It was written on a torn envelope with parts of an address still there.
The journey:Instead of going to London, James decides to find his birth mother. With help from his geography teacher, James sets out for the remote country village where his mother might be found. James has painful, challenging, but also humorous and happy travels. The mother he finally meets, Anne, has a minor yet powerful voice in the novel. He comes to understand why she left him at a stranger's door fifteen years before. Although the meeting is not long, it leaves him with a feeling of completeness. As a journey of selfdiscovery The SnakeStone also provides its readers with a happy ending. Its hero says, on returning to his foster parents, ‘I was home.’
61. What is the main theme of the novel?
A. Life with foster parents.
B. Life in the world of diving.
C. A journey of selfdiscovery.
D. A travel around the country.
62. What do the coach's words in Paragraph 2 suggest?
A. James is a successful diver.
B. James is a hopeful swimmer.
C. James is an outgoing young man.
D. James is an independent young man.
63. The snake stone in the novel is________.
A. a stone with an address on it
B. a clue left by the birth mother
C. a gift from the swimming coach
D. a fossil left by the foster parents
64. Which of the following is true about the novel?
A. The story has a sad ending.
B. The story takes place in the city of London.
C. The characters are vividly described.
D. The turning point comes after the hero meets his birth mother.
65. It can be concluded that James' journey is ________.
A. worthwhile
B. boring
C. comfortable
D. disappointing
B
At 9:00 Dick Spivak's bank telephoned and said his payment was late. "The check is in the post," Dick replied quickly. At 11:45 Dick left for a 12:00 meeting across town. Arriving late, he explained that traffic (交通) had been bad. That evening, Dick's girlfriend wore a new dress. He hated it. "It looks just great on you," he said.
Three lies in one day! Yet Dick Spivak is just an ordinary man. Each time, he told himself that sometimes the truth causes too many problems. Most of us tell much the same white lies, harmless untruths that help to save trouble. How often do we tell white lies? It depends in part on our age, education, and even where we live. According to one U. S. study, women are more truthful than men, and honesty increases as we get older.
While most people use little white lies to make life easier, the majority of Americans care about honesty in both public and personal life. They say that people today are less honest than they were ten years ago. Although it is believed that things are getting worse, lying seems to be an age-old human problem. The French philosopher (哲学家) Vauvenarges
writing in the eighteenth century, touched on the truth when he wrote, "All men are born truthful and die liars (说谎者)."
1. When the writer says "Dick Spivak is just an ordinary man", he means ______.
A. it is common that people tell white lies
B. Dick could do nothing about had traffic
C. it is common that people delay their payment
D. Dick found it hard to deal with everyday problems
2. According to the text, most Americans ______.
A. hate white lies
B. believe white lies
C. value honesty
D. consider others dishonest
3. Vauvenarges' remark suggests that ______.
A. lying is an age-old human problem
B. dishonesty increases as people get older
C. people were dishonest in the 18th century
D. it is social conditions that make people tell lies
、完形填空
115.AABCA BDDDB CCABD CABCB: 、阅读理解
【要点综述】本文为一篇应用文,主要介绍了一本书的背景、主题、人物、故事的转折点以及人物的旅途等信息。
61. C 细节理解题。由第二段第一句“The main theme is a teenage search of selfdiscovery…”可知本书的主题是自我发现的旅程。
62. D 推理判断题。由第二段教练的话“You are not like a kid obeying instructions any more. You are diving like a young man who knows where he is going.”可知詹姆斯不像小孩,而是像一个知道自己方向的年轻人,由此可推断出他是一个独立的年轻人。
63. B 细节理解题。由第四段“The only clue he has is a fossil, ‘the snake stone’ which she left behind along with a note on…with parts of an address still there.”的叙述可知这块石头是他亲生母亲留下的线索。
64. C 细节理解题。由第三段最后一句“…are pictured realistically.”可知故事逼真地介绍了里面的角色。vividly与realistically意思一致。
65. A 推理判断题。由最后一段第三句“James has painful, challenging, but also humorous and happy travels.”及全文叙述可知詹姆斯的旅途是值得的。
2.【分析】这是一道细节题。从第三自然段…he majority of Americans care about honesty in both public and personal life.一句可以看出:大部分美国人很看重“诚实”,故C为本题的最佳答案。
3.【分析】这是一道寓意题。本文最后通过哲学家Vauvenarges的一句:"All man are born truthful, and die liars"说明人生来都是诚实的, 而死去时都变成了说谎者, 这一切都是社会环境和社会条件造成的。故D为正确答案。
国际英语资讯:Death toll climbs to 207 in Colombian landslide
2017届高考英语一轮语法专题复习学案:第2部分 专题5 形容词和副词(新人教版)
2017届高考英语一轮语法专题复习学案:第1部分 专题3 情态动词和虚拟语气(新人教版)
德国工作时间短,为何却很成功?
国际英语资讯:14 police conscripts injured in training center blast in Egypt
世界最不友好的5个国家:旅游多长个心吧!
2017届高考英语一轮语法专题复习学案:第1部分 专题1 动词的时态和语态(新人教版)
2017届高考英语一轮语法专题复习学案:第2部分 附录2 构词法(新人教版)
国内英语资讯:China urges U.S. to conduct trade review based on international rules
2017届高考英语一轮语法专题复习学案:第3部分 专题1 定语从句(新人教版)
职业选择 Occupation Choice
体坛英语资讯:Routine win in Malaga sees Atletico climb to third in Spain
国内英语资讯:Chinese Vice Premier calls for thorough implementation of poverty relief drive
苹果不再是最畅销手机 Iphone Is No Longer the Best Seller
外媒:衡量成功女性的34个标准 你达到几条?
国际英语资讯:Pakistani civilian injured in Indian firing: army
国际英语资讯:Gazan intellectuals launch campaign to solve humanitarian crisis
6个小技巧翻倍学习效果
2017届高考英语一轮复习指导课件:选修6 unit 2(新人教版)
美文赏析:可以请你嫁给我丈夫吗?
2017届高考英语一轮语法专题复习学案:第3部分 专题4 特殊句式(新人教版)
江苏一公交公司员工发工资拎回一袋硬币
体坛英语资讯:Bayern march on, Leipzig win in German Bundesliga
Brexit and new pound coin 英国“脱欧”后进程、新版1英镑硬币
体坛英语资讯:Monchengladbach extend contract with sporting director Eberl
Promote,press ahead 和 strive for 三个表达的运用
2017届高考英语一轮语法专题复习学案:第2部分 专题1 名词(新人教版)
2017届高考英语一轮语法专题复习学案:第1部分 专题2 非谓语动词(新人教版)
国际英语资讯:Germany moves to crack down on fake news
2017届高考英语一轮语法专题复习学案:第2部分 专题2 冠词(新人教版)
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |