Passage Two
Questions 57 to 61 are based on the following passage.
According to some individuals, if your house is built in the right position, this may affect your success in life, which seems strange to many people. However, to believers in Feng-Shui, or the art of geomancy, not only the position but also the choice of decorations and even the color of your home can mean the difference between good fortune and disaster. This art has been practiced for centuries in China and is still used all over South East Asia. Even the huge Hong Kong banks call in a geomant if they are planning to build new offices. They have such faith in his knowledge that if he advises them to move, they will alter their plans for even their biggest buildings.
Like many Oriental beliefs the geomants skill depends on the idea of harmony in nature. If there is no imbalance between the opposing forces of Yin and Yang, the building will bring luck to its inhabitants. This means that the house must be built on the right spot as well as facing the right direction, and also be painted an auspicious color. For instance, if there are mountains to the north, this will protect them from evil influences. If the house is painted red, this will bring happiness to the occupants while green symbolizes youth and will bring long life. Other factors, such as the owners time and date of birth, are taken into account, too. The geomant believes that unless all these are considered when choosing a site for construction, the fortune of the people using it will be at risk.
Indeed, to ignore the geomants advice can have fatal results. The death of the internationally famous Kung-Fu star, Brucee Lee, has been used as an example. It is said that when Lee found out that the house he was living in was an unlucky one, he followed a geomants advice and installed an eight-sided mirror outside his front door to bring him luck. Unfortunately, a storm damaged the mirror and the house was left unprotected from harmful influences. Soon afterwards Lee died in mysterious circumstances.
Not only is Feng-Shui still used in South East Asia, but it has also spread right across the world. Even in modern New York a successful commercial artist called Milton Glaser has found it useful. He was so desperate after his office was broken into six times that he consulted a geomant. He was told to install a fish tank with six black fish and fix a red clock to the ceiling. Since then he has not been burglarized once. It may seem an incredible story, but no other suitable explanation has been offered.
57. From the passage we can infer that Feng-Shui is NOT used in ______.
A) Hong Kong
B) the United States
C) Japan
D) Thailand
58. Geomants believe that ______.
A) houses must only be painted red
B) houses must face mountains
C) nature and life should be in harmony
D) green is an unlucky color
59. Geomants think that the reason for Bruce Lees death is that ______.
A) he didnt follow the geomants advice
B) he installed an eight-sided mirror
C) he misunderstood the geomants advice
D) a storm damaged the protection for his house
60. The story of Milton Glaser shows that ______.
A) colors are not important in geomancy
B) geomancy is used by artists
C) geomancy is used in the West
D) the fight against crime is being won
61. Which of the following best describes geomancy?
A) It is a style of Oriental decoration.
B) It is a type of painting.
C) it is an ancient Chinese belief called Feng-Shui.
D) It is an architectural design.
Passage Two
原文精译
对某些人来讲,房子所建的位置会影响人生的成功;而在其他许多人看来,这似乎很奇怪。但是,【61】对信奉风水或占卜的人来讲,不仅仅是位置,还有装修,甚至房子颜色都暗示好运和灾难。【61】在中国,数世纪之前,就有此做法,【57】而今在东南亚依然存在。香港的大银行打算设置新办公室,都会叫个风水师来看看。他们非常信任风水师。如果风水师建议搬走,他们会修改计划,不管建筑多宏伟。
【58】和很多东方的信仰相似,风水师的能力取决于他对自然和谐的看法。如果阴阳和谐,建筑就会给居民带来好运。这意味着,房子要建筑合适的位置,面朝正确的方向,刷上吉祥的颜色。比如,北面有山,将会阻挡厄运的影响。房子漆上红色,会给住户带来幸福;绿色代表年经,暗含长寿。屋主的出生时辰此类的因素也要考虑在内。风水师相信,人们建房子时如果不考虑这些,那他们将命运堪忧。
事实上,忽视风水师的建议,可能会带来致命的后果。国际功夫巨星李小龙之死,是个很好的例子。【59】据说,李小龙发现自己居住的房子不吉利时,他听从风水师的建议,在前门外安装了一个八面的镜子,期望带来好运。不幸的是,暴风雨毁坏了保护房子的镜子。随后不久,李小龙神秘死亡。
【57】【60】风水不仅在东南亚盛行,现在传播到了全世界。即使在最现代的纽约,非常成功的商业艺术家Milton Glaser也发现它很有用。歹徒破门进入他办公室六次,他很绝望,咨询了风水师。风水师告诉他,安装一个鱼缸,放6条黑色的鱼,房顶装一个红色的钟。自此之后,盗贼再也没有光临过。故事似乎难以置信,却没有其他合理的解释。
57.答案C
解析:本题是个建立在细节上的判断题。文中讲到,风水在东南亚很流行,现在还传播到了西方国家。选项A和D属于东南亚的,选项B在文章最后一段出现,用排除法可以判断C为正确选项。
58.答案C
解析:本题是个细节题。考生可锁定文章第二段,开头就说到风水师很看重和自然的和谐一致。选项D和文中意思刚好相反,而选项A和B只是文中用来说明和谐的例子而已。
59.答案D
解析:本题是个细节题。根据题干中的Bruce Lee,考生可将答案定位在文章的第三段。李小龙听风水师的建议安装了镜子,但暴风雨打碎了镜子,所以保护房子的屏障没有了。
60.答案C
解析:本题是个建立在细节上的总结判断题。根据题干中的人名Milton Glaser,考生可锁定文章的最后一段。第一句话是主题句,风水在西方流行开来,而Milton Glaser之事仅仅是证明这个观点的例子。
61.答案C
解析:本题是个总结判断题。通观全文,可用排除法来选择正确答案。选项A、B、D只是风水师看风水时考虑的因素。而文章的一段,把风水解释为占卜,接着说,在中国数世纪之前就很盛行。由此可以推断C为正确答案。
2014年7月GRE考试阅读真题回忆
追逐海外梦想 中学生该如何面对雅思
主流英语国家留学形势盘点
中国雅思全球倒数第二,没啥大不了!
2014年11月剑桥BEC初级成绩查询时间
雅思听力:07年5月份听力版本号预测
2014年9月GMAT阅读机经之专利法案
2015年剑桥商务英语(BEC)考试报名时间
名师12月15日雅思大作文范围预测
2014年7月GRE考试填空真题回忆
名师2012年12月6/8日雅思口语预测
8月11日雅思考试全面预测剑六题型不会出现
中学生创下新托福最高分 成绩得益于“每日演讲”
5月19号雅思听力预测
BEC商务英语热门话题:MeetEachOther双方会面(上)
2014年8月18日北美GRE机经
2014年9月GMAT阅读机经之动物地震预警
拍案叫绝的中式英语
国外高校为何“免考英语”?
BEC口试现场:详解BEC口试part1考试流程
2014年8月24日GRE机经翻译解析
5月12日雅思口语预测如约而至
BEC口试现场:详解BEC口试part2考试流程
BEC商务英语考试大揭秘 中级距高级到底有多远
2014年9月GMAT阅读机经之关于玻璃的话题
2007年8月11日雅思考试全面预测
2014年11月剑桥BEC中级成绩查询时间
2014年8月31号GRE考试机经网友版
专家解密高中生留学关键
名师2012年12月6/8日雅思听力预测
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |