新GRE阅读考试复习,一般从GRE词汇入手,再进行GRE阅读长难句子的练习。但是往往忽略了新GRE填空题型的规律总结,下面为考生们进行GRE阅读题型解析,各种题型进行详细的解读,帮助考生们找到新GRE阅读做题技巧。
时间状语强对比
题干中问A时间有什么特征,原文中没有明说,但给了A的强对比时间B的特征,将B的特点取非,即是A的特征。通常情况下,在一篇文章开始,或者一个理论刚刚提出的时候,如果出现了时间壮语,则是出题率很高的一处语言点。如,now, new, nowadays, current ideas和过去形成强对比;once, until recently, past和现在形成强对比。如果给出一个不早不晚的明确时间,如in 1960s,那么和它之前、之后比较都有可能。
下面以举一个具体事例:
In the early 1950s, historians who studied pre-industrial Europe began, for the first time in large numbers, to investigate more of the pre-industrial European population than the 2 or 3 percent who comprised the political and social elite: the kings, generals, judges, nobles, bishops, and local magnates who had hitherto usually filled history books.
One way out of this dilemma was to run to the records of legal courts, for here the voices of the non-elite can most often be heard, as witnesses, plaintiffs, and defendants. These documents have acted as a point of entry into the mental world of the poor. Historians such as Le Roy Ladurie have used the documents to extract case histories, which have illuminated the attitudes of different social group and have revealed how the authorities administered justice.
The extraction of case histories is not, however, the only use to which court records may be put. Historians who study pre-industrial Europe have used the records to establish a series or categories of crime and to quantify indictments that were issued over a given number of years.
The author suggests that, before the early 1950s, most historians who studied pre-industrial Europe did which of the following?
failed to make distinctions among members of the pre-industrial European political and social elite
used investigatory methods that were almost exclusively statistical in nature
inaccurately estimated the influence of the pre-industrial European political and social elite
confined their work to a narrow range of the pre-industrial European population
tended to rely heavily on birth, marriage and death records
分析:
这篇文章在开头段就提到50年代早期,研究欧洲前工业时期历史的学者第一次开始大规模地研究人口总数97%的普通人民群众。题目中所问的是在50年代之前的情况,这正与50年代的情况形成了强对比。所以,正确答案应该是与50年代的情况相反的信息,在50年代,就有了将近97%的普通人民群众,说明这是一个很大的比率,将近100%。那么,在50年代之前,可以肯定的是没有50年代进步,所以,人数一定比50年代要少,可能是很少的以部分。这样,通过这样的强对比,我们可以确定答案A是正确的,即50年代之前的学者将其研究局限于前工业时期欧洲人口的一小部分。
2010秋冬最值得期待的电影
温暖冬日心情的10部电影(组图)
10部诡异思维异境的影片
不可不看的10部魔幻现实主义佳片
25部最佳校园青春电影
触不到的多结局:6部电影里看不到的结局
"我爱你"怎么说最美? 学最浪漫1
靠社交网络推广而票房大卖的10部大片
15部探讨中年危机的电影
7部有关孤独自闭的电影
电影推荐:14部独立佳片推荐
2010英国BBC秋冬剧集宣传片
那些真正值得收藏的经典电影 第1辑
即将上映之英国篇:这十部可能是好电影
英剧:《唐顿庄园》Downton Abbey第4集花絮
10部电影的现实人物原型
历数十大最佳全裸封面女星
10部经典佳片-荧屏上的教师形象
《阿凡达》删节片段首曝光
重磅推荐:2011年最值得期待的十五部电影
北美即将上映的十部惊艳好片
2010影响世界的50人--詹姆斯.卡梅隆(第30位)
斗心机:12部女人之间的战争
《豪斯医生》最新宣传视频:Huddy Histrion
《长发公主》玩伪记录片 仿Youtube热门短片
学地道英文必看10部的美剧!
米基洛克《受难记》梅根福克斯演堕落天使
女王亲临纳尼亚首映 魔法姐妹雪天性感抢镜
Teri Hatcher(Susan May
影史上十场最让人流连忘返的热吻
| 不限 | 
| 英语教案 | 
| 英语课件 | 
| 英语试题 | 
| 不限 | 
| 不限 | 
| 上册 | 
| 下册 | 
| 不限 |