Smart Bra to Help Detect Breast Cancer
Soon, a bra, universally used to provide support and comfort to the breasts, might offer health benefits, for scientists at the University of Bolton are developing a bra that can detect if the person wearing it is suffering from early-stage breast cancer.
Experts working on the smart bra say that it will be able to spot cancer before a tumor can develop and spread.
Professor Elias Siores, inventor of the bra, who works in the Centre for Research and Innovation at the University of Bolton, also claims that the undergarment will be able to assess the effectiveness of any breast cancer treatment its wearer is undergoing.
It could emit two warnings, audible or visual or both. If the warning persists, you would see a specialist, Discovery News quoted Siores, as saying.
The smart bra works by using a microwave antennae system, which can easily be woven into fabric. The antennae pick up any abnormal temperature changes in the breast tissue, which are linked to breast cancer cells.
Conducting polymers in the fabric would transmit the signals to a small computer chip that would filter the information. Specialized software would assess the information and sound an alarm if conditions indicated the likely presence of cancerous cells.
Siores said that an efficient way to use the bra would be to wear it while plugged into a power supply for a few minutes during diagnosis.
This is a truly innovative idea to use some pretty advanced electronics for the detection of breast cancer, said Brian McCarthy, director of TechniTex Faraday, Manchester, U.K..
The lifesaving undergarment will be manufactured within the next two years
1.Scientists at the University of Bolton are developing a bra that
A.can offer stronger support and comfort to the breasts than traditional ones.
B.looks more beautiful.
C.detect early-stage breast cancer.
D.remove early-stage breast cancer
正确答案:C
解析:问题问的是:博尔顿大学的科学家们正在发明什么样的胸罩?由第一段最后一行可知是能够发现早期乳癌的。A,B选项中提到的舒适美观的功能并没有提到;D选项中的remove意为除去,与原文不符。detect意为发现,检测
2.If a smart bra emits a warning that persists
A.the wearer should turn it off.
B.it means low battery.
C.the wearer must have breast cancer.
D.the wearer should go to the doctor and has her breasts checked
正确答案:D
解析:问题问的是:胸罩发出警告声并持续不停,意味着什么?从第四段中可以得出你该去看医生了这一结论。A中的将它关掉B中的电量低显然不符合题意;C说的是穿着者一定患有乳癌太过武断,也不确切
3.How does a smart bra work
A.By picking up abnormal temperature changes in the breast tissue.
B.By identifying the color changes of the breast skin.
C.By picking up abnormal shape changes of the breasts.
D.By stimulating the breasts with radiation
正确答案:A
解析:问题问的是:智能胸罩的工作原理是什么?文章第五段中提到,胸罩应用微波天线系统,能够捕捉连接在细胞上的组织温度的非正常变化。因此A正确。B说的颜色变化, C中说的形状变化,和D中提到的用辐射刺激都不正确
4.Brian McCarthys attitude towards the smart bra is
A.positive.
B.negative.
C.indifferent.
D.sarcastic.
正确答案:A
解析:问题问的是:布莱恩麦卡锡对智能胸罩是什么态度?倒数第二段中的innovative一词表明了他的观点,该词意为有创意的,说明他的态度是肯定的
5.Which statement is NOT true according to the passage
A.The smart bra can spot cancer before it develops and spreads.
B.The bra can assess the effectiveness of treatment the wearer is undergoing.
C.The bra must be used together with a computer to get the best effect.
D.People may be able to buy smart bras in two years time
正确答案:C
解析:问题问的是:关于短文,哪个观点不正确?第二段和第三段中分别可以找到A和B的原话,短文最后一句话正是D中的观点。C中说的智能胸罩必须和电脑同时使用才能发挥最好的效果文中并没有提到
越南“冲撞”中方船只
国内英语资讯:Global media executives discuss media opportunities, challenges in new era
国内英语资讯:Chinese top political advisor inspects construction of China-Laos railway
北京人“健康期望寿命”为58.17岁
国航推出“有偿选座”服务
东莞工人因“节日福利”罢工
“门线技术”助法国队进球
国际英语资讯:Pompeo says U.S. no longer considers Israels West Bank settlements against intl law
国产埃博拉“检测试剂”获批文
体坛英语资讯:Kenya ready for Indonesia Davis Cup tie
科普:“比赛球衣”也分主客场
研究发现:室内盆栽并不能真正改善空气质量
瑜伽有助于心脏手术患者长寿
为什么近视的人越来越多了?
“倒卖进京户口指标”团伙落网
Winter is Coming 冬天来了
体坛英语资讯:Gabon beat host Morocco 3-2 in soccer friendly
“背包游”改变国人海外消费
国际英语资讯:Adaptation of transport infrastructure to climate change discussed in Athens
中央政府采购“排除”外国反病毒产品
高考新政:文理不分科考“3+3”
国内英语资讯:China, U.S. defense ministers meet, agree to deepen pragmatic cooperation
世界杯球星“太太团”
俄罗斯门将“黄油手”送大礼
新规定:公务出行不得购买“全价机票”
国内英语资讯:Chinese premier urges efforts to push water diversion project
“气候罢工”当选柯林斯词典2019年度词汇
多地宣布放松“房屋限购”
理发店门口的彩色柱子是用来干啥的?
21世纪网涉嫌“资讯敲诈”被封
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |