阅读理解专项练习50-16
(C)
My class will put on a short play in English at the end of the year. Yesterday our English teacher gave us copies of the play.
Choose a character in the play whom youd like to be, she told us. This afternoon learn a few lines of this part for homework. Then tomorrow you can say those lines in front of the class. Ill decide who play each part.
I wanted to have one of the bigger parts in the play, so I choose the part of the king. He has a lot of lines to say. I learned them by heart.
This morning in our English lesson we had to say our lines. I acted the part of the king. When I said my lines, I put a lot of expression into my acting. I thought I acted really well.
Everyone in the class read a part and then the teacher who would play each part.
Many of the students in my class couldnt act at all. They couldnt even read without making lots of mistakes. I was sure that I would get a big part in the play.
However, the teacher gave me the part of a soldier. He has only one line. It is, Yes, sir!
I was very disappointed. At the end of the lesson I went up to her and asked her why I had such a small part.
You put too much expression in your acting, she said. Good acting is not big acting. It is acting the audience can believe in.
I think I know what she means.
48. What did the boy want to do in the play?
A. To get an important part
B. To organize the play
C. To get a large acting part. D. To work the lights.
49. How did the boy feel when the teacher told the class they would put on a play?
A. Bored. B. Sad. C. Excited. D. Unhappy.
50. Why didnt the teacher give him the part of the kings?
A. He did not act correctly. B. He did not know the lines.
C. He was not handsome. D. He was too short.
51. What does the underlined word expression in the passage mean?
A. 表情 B.建议 C. 模仿 D. 服饰
【主旨大意】本文讲述了作者所在的班级内准备表演一场戏,作者选择了一个大的角色,却没有被老师选中,原因是作者在表演中加入了过多的表情,最后老师让他饰演一名士兵。
48. C【解析】由第三段第一句I wanted to have one of the bigger parts in the play.可知答案为C。
49. C【解析】由第三、四段作者的表现可知,他感到很兴奋。
50. A【解析】由倒数第二段可知,作者没被选中扮演国王的原因是他表演的不恰当。
51. A【解析】由上文可知,作者在表演中加入了过多的表情。
(D)
Mobile phones and the internet have improved our live in many ways. However, alo ng with improvements, they have also brought a number of worrying problems.
Many car accidents are caused by mobile phones. You can use many new mobile phones to get on the internet. This can be very convenient, but some drivers get on the internet while driving. Driving needs all our attention. By looking at their mobile phones and not at the road, these insensitive Drivers are a danger to us all.
Many of the dangers of the internet are well known. Children who visit websites without their parents permission sometimes talk to ol der people they dont know and put themselves in great danger. People with blogs sometimes post embarrassing photographs of people they dont know on their websites without permission. There are also people who use the internet to get personal information that we do not want them to have.
Mobile Phone and Internet Safety Tips
◆ If you need to use a mobile phone with you drive use a hands-free phone.
◆ In difficult driving situations such as rain or snow, do not use your phone at all.
◆ Do not make very important phone calls while driving. They take your attention off the road.
◆ Tell your children not to talk with anyone they do not know on the internet.
◆ In an embarrassing situation, pay attention to people around you. Peopl e will be shy about taking your picture if they know youre paying attention.
◆ Refuse to give out any information personal information on the internet.
52. Which of these dangers of mobile phones or the Internet is Not mentioned in the passage?
A. You can have a car accident.
B. Someone can post your photograph on the in ternet.
C. Someone can get your personal information
D. Someone you do not know can call you.
53. A hands-free mobile phone is probably a mobile phone that _____.
A. is free to use B. can be used without your hands
C. can be used with only one hand D. can be use only in ears
54. What advice is given in the passage to stop someone from taking an embarrassing picture of you?
A. Pay attention to the people around you.
B. Dont give out your personal inform ation.
C. Use a hands-free mobile phone.
D. Wear your camera phone on you belt.
55. Which is the best title of the passage?
A. Internet Problems
B. Mobile Phone and Internet Dangerous
C. The Development of Mobile Phone and Internet
D. The Advantages of Mobile Phone and Internet
【主旨大意】本文介绍了在生活中使用手机和网络所遇到的不安全情况,并提出了一些建议,目的是提醒人们保护隐私、爱护生命。
52. D 【解析】由第二段第一句可知,A项所述正确;由只有D选项所述内容没有提及。由第三段第三句可知,B项所述正确;由第三段最后一句可知,C项所述正确,只有D项没有提及。
53. B 【解析】由If you need to use a mobile phone with you drive use a hands-free phone.可知,如果开车使用手机,要用带免提的手机。故选B。
54. A 【解析】由文中倒数第二段第一句In an embarrassing situation, pay attention to people around you.可知。
55.B【解析】本文主要介绍的是使用手机和网络中遇到的不安全问题。
下一篇: 2014中考英语阅读理解及答案:吃西瓜
体坛英语资讯:Chinese teen divers clinch gold at FINA World Championships
国际英语资讯:Austrian, German presidents stress unity, need for common approach in migrant crisis
体坛英语资讯:Federer wins eighth Wimbledon title
体坛英语资讯:Bosz: Aubameyang rumors not problem
国际英语资讯:Joint naval drill of 8 NATO members kicks off in Bulgarias Black Sea zone
国际英语资讯:12 people, including 7 children, seriously injured in yacht fire in Riga
体坛英语资讯:South Africas Lemao make history with sprint win
国际英语资讯:News Analysis: Iraq needs plan to tackle factions division after IS defeat
体坛英语资讯:Diego Alves joins Flamengo from Valencia
国际英语资讯:Syria stresses resolve to continue fighting terrorism
美国这个黄牛小孩生财有道
国内英语资讯:Boeing 737 MAX 10 receives over 60 orders, commitments from China
国内英语资讯:China solves 1,800 cases of personal information infringement
海南省文昌中学2016-2017学年高一下学期期末考试英语试卷
欧洲人住在美国最受不了什么?
国际英语资讯:Police confirm more than 400 acid attacks in Britain in just six months
国内英语资讯:China eyes broader cooperation with central, eastern European countries
国内英语资讯:Senior CPC official calls for deeper exchanges with Romania
剑桥大学开设巧克力博士学位
国际英语资讯:Tehran blasts Trump for describing Iran as a rogue state
国际英语资讯:Israel, Visegrad Four call for renewal of EU-Israel ties
体坛英语资讯:Dortmunds Bender joins Leverkusen
体坛英语资讯:Five-star Kittel upper in crash-spoiled 11th stage of Tour de France
2017年5月CATTI二级口译中译英真题解析(下)
生命的温暖,在不经意间到来
体坛英语资讯:Doping athletes, coaches to lose Russian presidential scholarships
体坛英语资讯:Chinese divers add two synchronized gold medals at the worlds
国内英语资讯:Chinese science association urges self-discipline for scientists
国际英语资讯:Trump denounces poll as being shown with record low approval rating
国际英语资讯:Rwandas presidential campaigns officially begin