阅读段落
The wind was blowing at a gentle 16 to 20 kilometres an hour, little more than half what they thought would be needed. What they had failed to reckon with was what happened when the kite was opened. There was a huge initial force five times larger than the steady state force, Gharib says. This jerk meant that kites could lift huge weights, Gharib realized. Even a 300-tonne column could have been lifted to the vertical with 40 or so men and four or five sails. So Clemmons was right: the pyramid builders could have used kites to lift massive stones into place. Whether they actually did is another matter, Gharib says. There are no pictures showing the construction of the pyramids, so there is no way to tell what really happened. The evidence for using kites to move large stones is no better or worse than the evidence for the brute force method, Gharib says.
段落大意
本段分析了Clemmons的风筝理论是可行的,但是证据不足。
阅读笔记
Wind:20km/h half of thought need
Huge initial force five times larger than the steady state force
kites could lift huge weights Clemmons was right no evidence
Evidence for using kites = evidence for the brute force
逻辑关系
1. 因果
Even a 300-tonne column could have been lifted to the vertical with 40 or so men and four or five sails.
Clemmons was right: the pyramid builders could have used kites to lift massive stones into place.
GRE阅读研究式学习方法
GRE阅读高频机经原文:Maya遗迹
GRE阅读泛读有什么技巧
GRE阅读高频机经原文及答案:地球冷暖周期
GRE阅读中的虚拟语气如何处理
GRE阅读高频机经原文及答案:舞蹈物理动作分析
GRE阅读高频机经原文:Jane Austen
GRE阅读如何进行快速定位
GRE阅读难句解题原则
GRE阅读有哪些常见的类比思维
GRE高分逻辑有哪些常见思维
GRE阅读如何突破取得高分
GRE阅读遇到难词如何处理
GRE阅读考试话题简析
GRE阅读高频机经原文:Supernovae&Obscurat by dust
GRE阅读备考你所需要了解哪些东西
怎样复习GRE阅读效果好
GRE阅读高频机经原文:火星的风蚀
GRE阅读文章特征分析
GRE经典阅读句式总结
如何准确把握GRE阅读主旨
GRE阅读高频机经原文及试题:蝙蝠的回声定位
GRE阅读高频机经原文及答案:Design-Engineering
GRE阅读高频机经原文:蓝脱序星的两种形成过程
GRE阅读如何排除错误选项
GRE阅读高频机经原文及题目:能源消费(逻辑)
GRE阅读难句题型分析
如何应对GRE阅读中的取非思想
GRE阅读高频机经原文及试题:海底火山生物
GRE阅读高频机经原文及答案:Sea Cow
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |