Ⅲ. 题目中有表示趋势的词组,而在原文中无法找到相关的表述,则答案判断为Not Given。
原文: The future, we are told, is likely to be different. Detailed surveys of social and economic trends in the European Community show that Europes population is falling and getting older. The birth rate in the Community is now only three-quarters of the level needed to ensure replacement of the existing population. By the year 2020, it is predicted that more than one in four Europeans will be aged 60 or more and barely one in five will be under 20. In a five-year period between 1983 and 1988 the Communitys female workforce grew by almost six million. As a result, 51% of all women aged 14 to 64 are now economically active in the labour market compared with 78% of men.
题目: The rise in the female workforce in the European Community is a positive trend.
分析:
第一步:确定题目中的定位词。本题中的定位词是两个专有名词female workforce和European Community,专有名词在文章中一般来说不会发生同义转化。而题目中的句子的表语a positive trend则是判断的关键。
第二步; 定位词到原文中定位。原文中的一句话In a five-year period between 1983 and 1988 the Communitys female workforce grew by almost six million. 同时提到题目中的两个关键词。而且原文中的grew和题目中的rise构成了同义词转化和词性转化。
第三步:原文中的关键词a positive trend在原文的定位句中并没有出现,而且通过上下文的信息搜索,也没有相关的任何信息,因此答案为not given。
Ⅳ. 题目中表示明确的作者意图,而在文章中无法清晰理解此意图,则答案判断为Not Given。
例:
原文: I would suggest that foxes pose a greater problem, yet there is no passionate public campaign to oust foxes, presumably because it is obvious we can never eliminate the millions of wild foxes in Australia. Yet the same common sense thinking is not applied to cats. It is thought instead that, if everyone would only spay their cats, string bells around their necks and keep them in at night, cats would no longer kill wildlife. But what of the millions of feral cats in our deserts and woodlands? They are the bigger problem, but they are no more controllable than foxes or cane toads.
题目: The author believes that all wild foxes should be killed.
分析:
第一步:确定题目中的定位词。本题中的定位词是wild foxes。而题目中的关键词的词是all和be killed。此外,另外一个核心的考点是The author believes。
第二步; 定位词到原文中定位。原文的第一句提到了上述的定位词和考点词。文章原句是I would suggest that foxes pose a greater problem, yet there is no passionate public campaign to oust foxes, presumably because it is obvious we can never eliminate the millions of wild foxes in Australia.
第三步:比较题目和文章原句的含义:
题目的中文意思是:作者认为应该杀死所有的野生狐狸。
原文句子的意思是:我的观点是狐狸引起了更加严重的问题,但是公众却没有什么热情去开展活动驱逐狐狸,这大概是因为在澳洲要消灭所有的狐狸显然是不可能的。
通过比较我们发现作者的观点在原文中和题目中是没有共同点的。
所以本题判断为not given。
2017届高三英语百所名校好题速递分项解析汇编(第01期):专题06 书面表达(原卷版)
2017届高三英语百所名校好题速递分项解析汇编(第02期):专题02 阅读填空(原卷版)
沙特国王亚洲行 与印尼总统玩自拍
日本作家村上春树新作承认南京大屠杀
BBC直播遭熊孩子抢镜 竟引发种族歧视争议
萌化了! 海豹抱毛绒玩具玩耍似呵护孩子!
想念朋友 I Miss My Friend
喜大普奔 《吸血鬼日记》或拍第二部衍生剧
小布什画作登上畅销榜榜首(组图)
【优化方案】(全国卷Ⅱ)高考英语一轮复习特色专项训练:第1部分 题型重组 第23组(含解析)
2016年超八成留学生完成学业后选择回国
双语笑话 第450期: 灰姑娘
冯骥才:别指望人们靠几台节目就对诗歌感兴趣
研究:
2017届高三英语百所名校好题速递分项解析汇编(第01期):专题05 短文改错(教师版)
美众议院委员会要求川普提出监听指控的证据
美国网络间谍行动遭遇“斯诺登第二”
英国议会上议院通过“脱欧”法案
四川成都出台全国首个共享单车规定
营养餐计划惠及中国3600万农村中小学生
巾帼有力量 英姿半边天
2017届高三英语百所名校好题速递分项解析汇编(第01期):专题05 短文改错(原卷版)
2017届高三英语百所名校好题速递分项解析汇编(第02期):专题03 完形填空(教师版)
2017届高三英语百所名校好题速递分项解析汇编(第02期):专题02 阅读填空(教师版)
把米饭作为主食对身体健康有益处吗?
阿黛尔承认去年已秘密结婚,亲友大呼失望
为多拿拆迁补偿 江苏一村庄160多对夫妻集体离婚
2017届高三英语百所名校好题速递分项解析汇编(第02期):专题04 语法填空(教师版)
私人股本行业勿乐极生悲
专家指出颜值高的人赚得更多的3大原因
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |