课后限时自测(十三)
Ⅰ.语法填空
—My program is a course in automotive repair. We teach people from the age of 16 through adults. We're __1__(locate)on a high school campus. It's vocational, __2__ means that we train people specific skills that they could use in a job.
—I like classes like this __3__ it's __4__(much)of the real world than it is sitting there reading a textbook, not __5__(know)what you are going to be using it for.
—Today's a work day, so __6__I go back into the shop, I have all of my students __7__(work)on a project. First, Jack is going to get the air tools out and jack up a car, he's going to take a tyre off that car, with the air impact. Every
student that comes onto my program is an individual. All of them think that they're going to be
able to fix their own car. They all have __8__ as a goal
that they are going to get out of the program.__9__ then, as part of my introduction to the class, I'll let them know some of the other things that they'll all get, __10__ include:consumer understanding of how the car works.
【答案】 1.located 2.which 3.because 4.more
5.knowing 6.when 7.working 8.that 9.And 10.which
Ⅱ.阅读理解
A
Is your car a banana or a pineapple?It's not a joke.Scientists in Brazil have developed a new way to use fibers from fruit plants to strengthen car plastics.
By using fibers from seemingly delicate fruits such as bananas and pineapples,the scientists say they can strengthen new plastics,making them not only stronger and lighter,but more lasting as well.“They are light,but very strong-30 percent lighter and three to four times stronger,”research leader Alcides Leao from Brazil said.Some of the fibers can be as strong as Kevlar,the super-strong material used to make bullet-proof vests.Besides,the plastics are also more resistant to damage from heat,water,oxygen and even overflowed gasoline.
Cellulose(纤维素)is the main component of wood and has been used for centuries to make paper.Recently scientists have discovered that intensive processing of wood releases tiny or“nano”cellulose fibers,so tiny that 50,000 could fit across the width of a single human hair.When mixed with other raw materials,these nano-cellulose fibers can make plastic stronger.
According to Leao,pineapple leaves and stems,and a plant related to the pineapple in South America,called curaua,rather than wood may be the most proper source for nano-cellulose.To create the plastics,researchers put the leaves and stems of pineapples and other plants into a device similar to a pressure cooker.Then they added certain chemicals and heated the mixture over several cycles,producing a powder that was then added to the plastics.
The process is costly,but it takes just one pound of nano-cellulose to produce 100 pounds of super-strong,lightweight plastic,Leao pointed out.Some carmakers have already tested these nano-cellulose plastics and scientists have predicted the plastics would be in use within two years,mainly for car bodies.
1.What does the underlined word“They”in Paragraph 2 refer to?
A.New plastics.B.Pineapples.
C.Delicate fruits.
D.Plants.
【解析】 词义理解题。由前一句话意思可知“They”指上文中new plastics。
【答案】 A
2.Which might be the best material for cellulose?
A.Apple.
B.Wood.
C.Banana.
D.Curaua.
【解析】 细节理解题。由倒数第二段第一句话“...called curaua,rather than wood may be the most proper source for nano-cellulose”可知选D项。
【答案】 D
3.What does Paragraph 4 mainly talk about?
A.How to make plastics stronger.
B.How to create the new plastics.
C.How to find the most proper source.
D.How to add the powder to the plastics.
【解析】 段落大意题。第四段讲“如何创造一种新型塑料”,即B项。
【答案】 B
4.It can be concluded that the practical use of the fruit fibers is ________.
A.impossible
B.controversial
C.illegal
D.promising
【解析】 推理判断题。由最后一句话的意思可知fruit fibers应用前景广阔,即promising。
【答案】 D
B
Short and shy,Ben Saunders was the last kid in his class picked for any sports team.“Football,tennis,cricket—anything with a round ball,I was useless,”he says now with a laugh.But back then he was the object of jokes in school gym classes in England's rural Devonshire.
It was a mountain bike he received for his 15th birthday that changed him.At first the teenager went biking alone in a nearby forest.Then he began to cycle along with a runner friend.Gradually,Saunders set his mind on building up his body,increasing his speed,strength and endurance.At 18,he ran his first marathon.
The following year,he met John Ridgway,who became famous in the 1960s for rowing an open boat across the Atlantic Ocean.Saunders was hired as an instructor at Ridgway's school of Adventure in Scotland,where he learned about the older man's cold-water exploits(成就).Intrigued,Saunders read all he could about Arctic explorers and North Pole expeditions,then decided that this would be his future.
Journeys to the Pole aren't the usual holidays for British country boys,and many people dismissed his dream as fantasy.“John Ridgway was one of the few who didn't say,‘You are completely crazy,’”Saunders says.
In 2001,after becoming a skilled skier,Saunders started his first long-distance expedition towards the North Pole.He suffered frostbite,had a closer encounter(遭遇)with a polar bear and pushed his body to the limit.
Saunders has since become the youngest person to ski alone to the North Pole,and he's skied more of the Arctic by himself than any other Briton.His old playmates would not believe the transformation.
This October,Saunders,27,heads south to explore from the coast of Antarctic to the South Pole and back,an 1800-mile journey that has never been completed on skis.
5.The turning point in Saunders' life came when ________.
A.he started to play ball games
B.he got a mountain bike at 15
C.he ran his first marathon at 18
D.he started to receive Ridgway's training
【解析】 细节理解题。第二段第一句话点明答案。
【答案】 B
6.We can learn from the text that Ridgway ________.
A.dismissed Saunders' dream as fantasy
B.built up his body together with Saunders
C.hired Saunders for his cold-water experience
D.won his fame for his voyage across the Atlantic
【解析】 推理判断题。由第三段第一句话知D项正确。
【答案】 D
7.The underlined word“Intrigued”in the third paragraph probably means ________.
A.Bored B.Convinced
C.Determined
D.Absorbed
【解析】 词义理解题。由“Saunders read all he could about Arctic explorers and North Pole expedition”可知他对这些内容感兴趣,被吸引。
【答案】 D
8.It can be inferred that Saunders' journey to the North Pole ________.
A.was accompanied by his old playmates
B.set a record in the North Pole expedition
C.was supported by other Arctic explorers
D.made him well-known in the 1960s
【解析】 推理判断题。由倒数第二段第一句话可推知B项正确。
【答案】 B
Ⅲ.书面表达
(2017·油田高中调研)你是校报英语版编辑Jack Smith,主要负责“你问我答”专栏,请就中学生李华的来信作答,给出适当建议。
Dear Mr. Smith,
I'm a Senior 3 student. I have to take English exams every two weeks. But the results are always discouraging in spite of my great efforts. I don't know why. I'm afraid something is wrong with my English learning method. What's worse, before each exam, I'm always feeling nervous and cannot sleep well. Could you give me some suggestions?
Li Hua
注意:1.针对提出问题,给出信息完整的建议;
2.适当增加细节,以使行文连贯;
3.词数:100左右。开头与结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Li Hua,
I've just got your letter and I know learning a foreign language can be challenging for some people.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Sincerely yours,
Jack Smith
【参考范文】
Dear_Li_Hua,
I've_just_got_your_letter_and_I_know_learning_a_foreign_language_can_be_challenging_for_some_people. However, there are many things you can do to overcome these difficulties.
Firstly, obtain as large a vocabulary as possible. It is a good habit to do some reading every day and remember some typical sentences. Practice makes perfect. Therefore, doing enough exercises can definitely improve your listening and writing. In this way you are sure to improve your English.
As for examination anxiety, it's unnecessary for you to work too late before the exam. Instead, you'd better go to bed earlier than usual, otherwise you would feel tired the next day. It is also suggested that a jug of milk may help you get a sound sleep.
In addition, consult your teachers if necessary.
I do hope my advice is helpful to you.
Sincerely_yours,
Jack_Smith
故宫建流散文物追索清单 制定回归计划
你所不知道新蜘蛛侠Tom Holland的5件事
朝鲜面临百年来最严重的旱灾
百万富翁将掌控世界近一半的财富
埃及法院维持对穆尔西死刑判决
让小画廊挤破头的瑞士巴塞尔艺术展
清华大学与华盛顿大学在西雅图合作办学
一张1887年合照曝光梵高真实长相!
选美新玩法:锁骨放鸡蛋,反手摸肚脐
为何大家争着上美国名校?
京东正在蚕食阿里巴巴优势
贝拉克·奥巴马:总统一职让我成为更好的父亲
外国基金公司寻求与中国互联网公司合作
英国进一步对中国公民简化签证申请
紧身牛仔裤可致神经损伤
美众议院决议要求伊朗释放美国公民
5种拥有美妙历史的现代食物
穿戴设备应用不当可成为办公室监视器
去年全球房地产市场总价值创纪录
《侏罗纪世界》向前作致敬的9个细节
软银 阿里巴巴 富士康将合资推机器人
父亲节赞颂单亲妈妈,煽情广告惹非议
联合国:世界难民人数达新高
莫高窟欲建主题公园 有人欢喜有人愁
王俊凯微博转发破四千万 创吉尼斯世界纪录
阿里巴巴大举押注在线视频业务
低头党的福音:美国校园设玩手机专用人行道
英皇家赛马会宾客丑态百出
IMF应欢迎人民币登上世界舞台
排行榜:全球十大宜居城市 东京位列第一
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |