一、单项填空
1.—What do you remember Alexander Graham Bell as?
—As______inventor of______telephone.
A.an;/ B.the;a
C.the;the
D./;the
解析:考查冠词的用法。答语句意:记得他是电话的发明者。第一个空表示特指Alexander Graham Bell是电话的发明者,所以用定冠词the;第二个空表示在谈论的发明物,通常用“the+可数名词单数”。
答案:C
2.The starving lions went around the angry bull,eager to make an attack.______,they gave up,frightened by the herd not far away.
A.Surprisingly
B.Purposely
C.Excitingly
D.Hopelessly
解析:考查副词辨析。surprisingly“出人意料地,令人吃惊地”;purposely“故意地,蓄意地”;excitingly“令人激动地”;hopelessly“无望地,绝望地”。句意:那群饥饿的狮子把一头愤怒的公牛团团围住,急待发动攻击,它们出人意料地放弃了,原来是被远处的一群牛给吓住了。
答案:A
3.The new senior middle school was put up two years ago ______ there had once been a large wheat field.
A.that
B.which
C.where
D.in which
解析:考查状语从句。where引导的是地点状语从句,表示“在……的地方”。句意:那所高中两年前建在了过去曾经有块麦田的地方。
答案:C
4.—Which of these two magazines will you take?
—I’ll take______,in case the journey is boring.
A.all
B.either
C.both
D.neither
解析:句意:——这两本杂志你将带上哪一本啊?——我会把两本都带上的,以防旅途无聊。根据in case the journey is boring可知“两本都带上”,故选C项。
答案:C
5.I’m not a little tired today after giving the room a thorough cleaning and I have never had______today.
A.as tiring a day as
B.as a tiring day
C.tiring as a day as
D.day as tiring as
解析:考查“as+形容词+a/ an+单数名词”结构。句意:今天我将房间彻底打扫完后非常的累,我从来没有像今天这么疲劳过。
答案:A
8.Boys wear fashionable clothes to attract girls;in a ______ way,some male birds have bright feathers.
A.same B. similar
C.likely
D.hardly
解析:考查形容词词义辨析。in a similar way为习惯用法,表示“类似地,以相似的方式”。same常与the连用。
答案:B
9.______Typhoon Morakot struck Taiwan led to water and electricity shortage on the island.
A.Which
B.That
C.What
D.As
解析:考查that引导的主语从句,that在从句中不作成份,但一般不可省略。句意:台风Morakot袭击了台湾,导致了岛内水电的短缺。
答案:B
10.______ not to miss the train at 11:00,the college student hurried to the train station.
A.Reminded
B.Reminding
C.To remind
D.Having reminded
解析:考查非谓语动词。remind与主句的主语之间存在着动宾关系,即remind sb.to do sth.“提醒某人干某事”,所以,此处选用过去分词表示被动关系。D项是主动形式,应该用被动结构having been reminded才行。句意:被提醒别晚了11点的火车后,那个大学生匆匆赶往火车站。
答案:A
11.Could you tell me when the important meeting about developing economy ______?
A.is held
B.will be held
C.to be held
D.holds
解析:考查动词的时态。选项在when引导的宾语从句中作谓语动词,hold与meeting之间是被动关系,并且,会议在将来召开,因此选用将来时的被动语态。不要错选A项,因为when只有在引导时间状语从句时,才用一般现在时表示将来。
答案:B
12.I don’t really work here.I ______ until my father comes back.
A.just help out
B.has just helped out
C.am just helping out
D.will just help out
解析:考查时态。现在进行时表示临时性的计划或安排。
答案:C
13.My father was so angry at all ______ I was doing ______ he blamed me for it.
A.that;that
B.what;that
C.that;what
D.which;what
解析:主句是be angry at结构,all是宾语。第一个空是that引导的定语从句,修饰先行词all;第二个空是so...that...结构引导的结果状语从句。句意:我父亲对我所做的一切很生气,以至于他为此而责备我。
答案:A
14.That is a play ______from a story written by Qiong Yao.
A.adopted
B.edited
C.adapted
D.heard
解析:adapted from “由……改编而来”,过去分词短语用作定语。A项的干扰性最大,adopt表示“收养,采用,采纳”。句意:那部电视剧是根据琼瑶的小说改编而来的。
答案:C
15.—What did the manager want to know?
—He wondered ______ we could complete the project.
A.when was it
B.it was when that
C.it was when
D.when it was that
解析:在宾语从句中考查强调句。when was it that是特殊疑问句的强调句式,作动词wonder的宾语从句,宾语从句要用陈述语序。
答案:D
二、阅读理解
Doctors then concluded that Steven was not brain dead and that there was still a slim chance of recovery.They agreed to try to bring Steven out of his chemicallyinduced coma to see if he could survive.Two weeks later,he woke up.He said,“Hopefully it can help people see that you should never give up.If you have a gut feeling(本能的感觉)about something,then follow it.My father believed I was alive and he was correct.”
Steven Thorpe遭遇了车祸,医生认为他已经没有生命的迹象,可是他的家人没有放弃。两个星期后,他奇迹般地醒来了。
1.What saved Steven Thorpe’s life according to the doctor?
A.The life support machine.
B.The doctor’s advice.
C.Steven Thorpe’s will.
D.John and Janet’s belief.
解析: 细节理解题。根据第二段And four years on,the doctor says he owes everything to the determination of his parents可知,答案为D项。
答案:D
4.Which of the following sayings can we infer from the passage?
A.Hope is life and life is hope.
B.Think before you act.
C.He who has health has hope.
D.The early bird catches the worm.
解析:推理判断题。根据末段Hopefully it can help people see that you should never give up可推断,答案为A项。
答案:A
B
The educational film Shop Til You Drop:The Crisis of Consumerism is a look into the machinery of American consumerism and advertising.Though there seems to be no end in sight to our appetite for overconsumption,it documents an end to the capacity of our planet,with its limited resources to support that appetite.To set the stage,we hear a recitation by Juliet Shor,author of Born to Buy—all the objects in a typical middle class home.
The first half of the film focuses on the psychological effects of consumerism:how the media and advertisers direct us and how their techniques control our desires,making us believe that we need much more than we actually do.
If you play soft music to cows,they give more milk.If you play music to shoppers,they buy more stuff.The many talking heads in the film—professors,authors, mental health professionals,and leaders of the Voluntary Simplicity movement—suggest that we need to step out of it and learn to make choices for ourselves.
Once upon a time,we consumed noticeably (明显地)because we wanted our neighbors to see what we had;the paradigm was local social comparison.Today,the reference frame has expanded.It has moved from the neighborhood of the people on your block to the national“neighborhood”of televised affluence(富裕).There’s rising anxiety in our culture as people continuously compete to live like the wealthy.
The second half of the film swings to a more ecological perspective,straightforwardly pointing out the issue of how the consumerist drive of developed nations is using up or harming—even destroying—our most precious resources.In the process,we may well be sowing the seeds of our own destruction.
Shop Til You Drop is more than a useful tool for the overshopper;it’s a muchneeded wakeup call for all of us.The film encourages us to see that the habit of“keeping up with the Joneses”—whether they live next door or in the fantasy world of television and other media—misuses our lives and our planet.It offers us some perspective and invites us to step back and reassess our values and goals.
本文是关于一部以限制超前消费为题材的电影的评论。
5.The second half of the film is about______.
A.why we buy more than we need
B.the effect of overconsuming on our planet
C.the advantages of shopping
D.the future development of shopping
解析:细节理解题。根据第五段The second half of the film swings to a more ecological perspective...our most precious resources可知,答案为B项。
答案:B
6.According to the passage,the film______.
A.is divided into three parts
B.has aroused worldwide concern
C.speaks highly of modern people’s values
D.shows comparing our lives to others is harmful
解析:推理判断题。根据第四段There’s rising anxiety in our culture as people continuously compete to live like the wealthy可推断,答案为D项。
答案:D
雅思写作思路指导:写信的技能会消失
雅思写作范文:大学毕业生的收入
雅思写作思路抛砖:健康保健和教育的责任
雅思写作思路抛砖:限制汽车的使用
雅思写作思路抛砖:如何减少能源消耗
雅思写作7分好句评析
雅思写作思路抛砖:孩子的自由
雅思写作思路抛砖:应该鼓励飞机旅行吗
雅思写作思路抛砖:老师会长期存在么
雅思写作必备的核心语法知识整理
雅思写作范文:探讨城市交通问题
雅思写作范文:探讨男女分校的利弊
雅思写作思路抛砖:私有健康保健机构的优缺点
雅思写作思路抛砖:上私立中学的利弊
雅思写作思路指导真经
雅思写作思路抛砖:专业 vs 专业+辅修
欲破雅思写作难关 三样兵器不可少
雅思写作范文:图说世界用水量及消费量
雅思写作思路抛砖:限制飞机旅行
雅思写作思路抛砖:中小学教育提供哪个?
雅思写作素材:人会做很奇怪的事
雅思写作思路抛砖:国际旅行的好处
雅思写作思路抛砖:演讲还要存在吗?
雅思写作流程图满分范文点评:砖块的制作
雅思写作要求言之有物 体现思辨性
雅思写作考官是如何判断作文字数的?
雅思写作思路抛砖:解决世界环境问题的方法
雅思写作思路抛砖:计算机vs老师
雅思写作8分范文:广告与媒体的问题
雅思写作思路抛砖:学术科目vs艺术科目
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |