A B 6.What can be inferred from Paragraph 2? A.Larry had some privileges. B.Larry liked the rented diving suits. C.Divers had to buy diving equipment. D.Ten-year-old children were permitted to dive. 解析:推理判断题。第二段主要介绍了他最初的潜水活动且根据“He had made an exception.”及本段最后一句可知A项正确;从“He had hated them.”可知B项错误;C项未提及;从第二段最后一句可知,不允许他这个年龄的孩子潜水,故D项错误。 答案:A A B 7.Why did Larry have to stay in a cage underwater sometimes? A.To protect himself from danger. B.To dive into the deep water. C.To admire the underwater view. D.To take photos more conveniently. 解析:细节理解题。从第三段中的“Dangerous areas did not prevent him from continuing his search.Sometimes,he was limited to a cage underwater...”可知他待在笼子里是为了避免危险,故选A项。 答案:A A B 8.What can be learned from the underlined sentence? A.Larry didn’t wear a watch. B.Larry was not good at math. C.Larry had a poor memory. D.Larry enjoyed the adventure. 解析:推理判断题。根据下文可知,劳瑞喜欢潜水之旅,以至于没有了时间、空间等概念而尽情享受水中探险的乐趣。 答案:D A B 9.What did Larry expect his daughter to do? A.Become a successful diver. B.Make a good diving guide. C.Take a lot of photos underwater. D.Have longer hours of training. 解析:细节理解题。从最后一段第三句及最后一句可知,他想让他女儿也成为一个成功的潜水者。 答案:A 专题六 人物传记类 【典例示范】 A B A (2015课标全国卷Ⅰ,C篇) Salvador Dali (1904-1989) was one of the most popular of modern artists.The Pompidou Centre in Paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing together over 200 paintings,sculptures,drawings and more.Among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces,most importantly The Persistence of Memory.There is also L’Enigme sans Fin from 1938,works on paper,objects,and projects for stage and screen and selected parts from television programmes reflecting the artist’s showman qualities. A B The visitor will enter the World of Dali through an egg and is met with the beginning,the world of birth.The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain. The exhibition shows how Dali draws the viewer between two infinities(无限).“From the infinity small to the infinity large,contraction and expansion coming in and out of focus:amazing Flemish accuracy and the showy Baroque of old painting that he used in his museum-theatre in Figueras,”explains the Pompidou Centre. The fine selection of the major works was done in close collaboration(合作) with the Museo Nacional Reina Sofia in Madrid,Spain,and with contributions from other institutions like the Salvador Dali Museum in St.Petersburg,Florida. 【语篇导读】本文为说明文。萨尔瓦多·达利是著名的西班牙画家,因其超现实主义作品而闻名。文章介绍了“达利的世界”作品展的一些情况,包括展出的作品、展品的摆放以及展览的目的等。 A B 1.Which of the following best describes Dali according to Paragraph 1? A.Optimistic.B.Productive. C.Generous.
D.Traditional. 解析:推理判断题。根据第一段第二句中的“over 200 paintings,sculptures,drawings and more”可以推断出,达利是一位多产的艺术家。 答案:B A B 2.What is Dali’s The Persistence of Memory considered to be? A.One of his masterworks. B.A successful screen adaptation. C.An artistic creation for the stage. D.One of the best TV programmes. 解析:细节理解题。根据第一段第三句内容可知,《记忆的永恒》是达利的杰出作品之一。 答案:A A B 3.How are the exhibits arranged at the World of Dali? A.By popularity. B.By importance. C.By size and shape. D.By time and subject. 解析:细节理解题。根据第二段第二句内容可知,“达利的世界”中的展品是以时间和主题为顺序排列起来的。 答案:D A B 4.What does the word “contributions” in the last paragraph refer to? A.Artworks.
B.Projects. C.Donations.
D.Documents. 解析:推理判断题。根据语境可知,此处介绍的是部分展出作品的来源,由此可以推断出,contributions在此处指的是一些艺术作品。 答案:A A B B (2017江西卷,A篇) Larry was on another of his underwater expeditions(探险) but this time,it was different.He decided to take his daughter along with him.She was only ten years old.This would be her first trip with her father on what he had always been famous for. A B Larry first began diving when he was his daughter’s age.Similarly,his father had taken him along on one of his expeditions.Since then,he had never looked back.Larry started out by renting diving suits from the small diving shop just along the shore.He had hated them.They were either too big or too small.Then,there was the instructor.He gave him a short lesson before allowing him into the water with his father.He had made an exception.Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of hours on practical lessons with a guide.Children his age were not even allowed to dive. A B After the first expedition,Larry’s later diving adventures only got better and better.There was never a dull moment.In his black and blue suit and with an oxygen tank fastened on his back,Larry dived from boats into the middle of the ocean.Dangerous areas did not prevent him from continuing his search.Sometimes,he was limited to a cage underwater but that did not bother him.At least,he was still able to take photographs of the underwater creatures. Larry’s first expedition without his father was in the Cayman Islands.There were numerous diving spots in the area and Larry was determined to visit all of them.Fortunately for him,a man offered to take him around the different spots for free.Larry did not even know what the time was,how many spots he dived into or how many photographs he had taken.The diving spots afforded such a wide array of fish and sea creatures that Larry saw more than thirty varieties of creatures. A B Larry looked at his daughter.She looked as excited as he had been when he was her age.He hoped she would be able to continue the family tradition.Already,she looked like she was much braver than Larry had been then.This was the key to a successful underwater expedition. 【语篇导读】劳瑞的潜水之旅为自己带来了刺激和快乐,同时他想让自己的女儿也体验一下什么是真正的探险。 A B 5.In what way was this expedition different for Larry? A.His daughter had grown up. B.He had become a famous diver. C.His father would dive with him. D.His daughter would dive with him. 解析:细节理解题。从第一段第二句他决定让他的女儿跟他一起可知选D项。 答案:D
Facebook成婚姻“第三者”
日本上千人参加新年书法大赛
关于iPad 3的一切流言蜚语
童心里的世界:爱是什么?
英国王妃凯特将成童子军活动志愿者
苹果瞄准教育与教科书市场?
南科大学生未参加高考
调查:1月4日成英国“出轨日”
2011年度人物写真(1)
法国变瘦学生高中会考可加分?
奥巴马发表新年贺词力挺中产阶级
十二星座的英语口头禅 你说过吗?
让你更高效的“九十分钟计划”
2017新起点:如何计划环球旅行
经济衰退引发冬日婚潮
中国人有多迷恋iPad?
保湿护理:冬季8大必备单品
如何在10分钟内吃掉一头大象?
美国各地奇怪的跨年方式
狗狗的心思你懂几分:狗狗如何表达恐惧?
幸福很简单:提升幸福感的6大妙招
天才少年网络走红 赞扬质疑飞满天
面对机器君简历如何脱颖而出
节日保持健康的9个小贴士
伦敦奥运销售出错:花样游泳多售出1万张
吃水果也要“对症下药”
人体为什么会出臭汗?
推特摆乌龙 认证假冒邓文迪
世界最老双胞胎透露长寿秘诀
个人电脑将进入轻薄时代
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |