2017 年全国高考英语试题阅读理解分类汇编之人物传记类
(精校word版有答案解析)
But he was also a mystery. In spite of many invitations, he would always decline to visit Oxford. So in 1897, Murray finally decided to travel to Crowthorne himself. When he arrived, he found Minor locked in a book-lined cell at the Broadmoor Asylum for the Criminally insane.
Murray and Minor became friends, sharing their love of words. Minor continued contributing to the dictionary, sending in more than 10,000 submissions in 20 years. Murray continued to visit Minor regularly, sometimes taking walks with him around the asylum grounds.
In 1910, Minor left Broadmoor for an asylum in his native America. Murray was at the port to wave goodbye to his remarkable friend.
Minor died in 1920, seven years before the first edition of the Oxford English Dictionary was completed. The 12 volumes defined 414,825 words, and thousands of them were contributions from a very scholarly and devoted asylum patient.
61. According to the text, the first Oxford English Dictionary _________.
A. came out before minor died B. was edited by an American volunteer
C. included the English words invented by Murray D. was intended to be the most ambitious English dictionary
62. How did Dr. Minor contributed to the dictionary? A. He helped Murray to find hundreds of volunteers. B. He sent newspapers, magazines and books to Murray. C. He provided a great number of words and quotations D. he went to England to work with Murray.
63. Why did Dr. Minor refuse to visit Oxford? A. He was shut in an asylum
B. He lived far from Oxford C. He was busy writing a book
D. He disliked traveling
64. Prof. Murray and Dr. Minor became friends mainly because __________.
A. they both served in the Civil War.
B. They had a common interest in words C. Minor recovered with the help of Murray
D. Murray went to America regularly to visit Minor
65. Which of the following best describe Dr. Minor? A. Brave and determined
B. Cautious and friendly C. Considerate and optimistic
D. Unusual and scholarly
66. What does the text mainly talk about? A. The history of the English language. B. The friendship between Murray and Minor C. Minor and the first Oxford English Dictionary D. Broadmoor Asylum and is patients
【文章大意】本文是一篇人物传记,讲述了牛津英语词典的编撰者之一的Dr. Minor的不一般的人生,他博学,但被关在精神病院。他对牛津英语词典贡献很大,并与Prof Murray因为共同的爱好成为好朋友。
61.【答案】D
【解析】根据第一段中的…serve as editor for what was to be the most ambitious dictionary in the history of the English language可知答案选D。
【考点定位】考查细节理解。
62.【答案】C
【解析】根据第三段的第一句话Minor joined the army of volunteers sending words and quotations to Murray可知答案选C。
【考点定位】考查细节理解。
63.【答案】A
【解析】根据第四段中的…he found Minor locked in a book-lined cell at the Broadmoor Asylum可知,Minor被关在一家精神病院里,这是他不能去牛津的原因。
【考点定位】考查细节理解。
64.【答案】B
【解析】根据第五段的Murray and Minor became good friends, sharing their love of words可知,他们成为好朋友的主要原因在于他们都对词汇很热爱。
【考点定位】考查细节理解。
65.【答案】D
【解析】从文章的最后一句话可以推断Minor很博学,对做学问很投入,但他同时又是一个精神病人。因此用devoted, scholarship, unusual等描述他最贴切。
【考点定位】考查推理判断题。
66.【答案】C
【解析】文章的关键词有两个:Minor和Oxford Dictionary,主要讲述Mr. Minor的特别之处和他对Oxford Dictionary的贡献,因此文章的大意应该把这两个词都包括进去。
【考点定位】考查文章的主旨大意。
【2017安徽卷】
C
When Frida Kahlo's paintings were on show in London, a poet described her paintings as “ a ribbon (丝带)around a bomb”. Such comments seem to suggest Kahlo had a big influence on the art world of her time. Sadly, she is actually a much bigger name today than she was during her time.
Born in 1907 in a village near Mexico City , Kahlo suffered from polio(小儿麻痹症)at the age of seven. Her spine (脊柱)become bent as she grew older. Then, in 1925, her back was broken in several places in a school-bus accident. Throughout the rest of her life, the artist had many operations, but noting was able to cure the terrible pain in her back. However, the accident had an unexpected side effect. While lying in her bed recovering, Kahlo taught herself to paint.
In 1929, she got married to Diego Rivera, another famous Mexican artist. Rivera’s strong influences on Kahlo’s style can be seen in her early works, but her later works from the 1940s, known today as her best works, show less influence from her husband.
Unfortunately, her works did not attract much attention in the 1930s and1940s, even in her home country. Her first one-woman show in Mexico was not held until 1953.For more than a decade after her death in 1954, Kahlo’s works remained largely unnoticed by the world, but in the 1970s her works began to gain international fame at last.
64. What does the phrase “a much bigger name” in paragraph 1 most nearly mean?
A. a far better artist
B. a for more gifted artist
C. a much stronger person
D. a much more famous person
65. The terrible pain Kahlo suffered was caused by
.
A. polio
B. her bent spine
C. back injuries
D. the operations she had
66. Kahlo’s style had become increasingly independent since the
.
A.1930s
B. 1940s
C. 1950s
D. 1970s
67. What is author’s attitude toward Kahlo?
A. Devotion
B. Sympathy
C. Worry
D. Encouragement
典型的人物传记。难度一般般。
64D 我们可以用better 和gifted来描写她,但是文章中说她的主要悲剧是不被大众认识。
65C
文章依据就是school bus accident.
66B
细节题,直接找到答案
67B
推理题,tomb和sadly告诉我们这是一个悲剧,a ribbon告诉我们主人公很积极乐观。
体坛英语资讯:French Open: Federer, Nadal sweep into quarters, Wawrinka wins epic over Tsitsipas
特朗普女儿伊万卡想打女权牌,结果玩脱了反被狂骂
国内英语资讯:China Focus: Top political advisor stresses cross-Strait economic exchanges, integration
体坛英语资讯:World No. 1 Osakas French Open trip concluded in third round
2019年6月英语六级作文答案:试卷二理解尊重
国内英语资讯:Chinas research vessel finishes investigation of seamounts in Western Pacific
星巴克又有重大表态,男女工资必须一样
国际英语资讯:Spotlight: Israel PM heads for 5th term in office after tight race
国内英语资讯:Beijing new airport subway line starts test run
2019年6月英语六级作文答案:试卷三学习动力
国际英语资讯:Spotlight: U.S.-China biotech cooperation benefits patients, investors in both countries
国内英语资讯:Xi urges joint efforts to open up new prospects for Asian security, development
国内英语资讯:Xi receives Crown Order from Tajik President Rahmon
体坛英语资讯:Half a million fans to give Champions League winners a heroes welcome Sunday
特朗普:美国要对110亿美元欧盟产品加征关税
再见北上广!2019年大学生就业报告发布,毕业生正流向二线城市
国内英语资讯:Spotlight: Israel shows confidence in prospects of economic, hi-tech cooperation with China
特朗普:不会恢复在墨西哥边境分离移民家庭的政策
国际英语资讯:7-magnitude quake struck Kermadec Islands, northeast of New Zealand
国际英语资讯:Palestinian president says not to join U.S.-sponsored economic workshop in Bahrain
体坛英语资讯:Palmeiras beat Chapecoense to stay top of table
国内英语资讯:Experts say Xis SCO summit speech significant for global peace, cooperation
体坛英语资讯:7,500 runners to feature 2019 Mandiri Yogya Marathon in Indonesia
体坛英语资讯:Barbosa fires Flamengo to second place
国内英语资讯:China urges relevant countries to offer fair business environment for enterprises
Confidence Brings Chance 自信带来机会
国内英语资讯:China installs, upgrades 30,000 toilets for tourists since 2018
国内英语资讯:Commissioners office of Chinas foreign ministry in HK voices support for HKs decision
国际英语资讯:Chinese cultural event kicks off in NE Egypt
女顾客穿10万美金衣服去H&M购物,竟毫无违和感
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |