(2011年高考山东卷) Since the 1970s,scientists have been searching for ways to link the brain with computers.Brain-computer interface (BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines. Recently, 例 two
researchers,Jose
Millan
and
Michele Tavella from the Federal Polytechnic School in Lausanne,Switzerland,demonstrated (展示) a small robotic wheelchair directed by a person’s thoughts. In the laboratory,Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand.He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts. “Our brain has billions of nerve cells.These send signals through the spinal cord (脊髓) to the muscles to give us the ability to move.But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles,”Tavella says.“Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.” The researchers designed a special cap for the user.This head cover picks up the signals from the scalp (头皮) and sends them to a computer.The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair.The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path.They help the computer react to commands from the brain. Prof.Millan,the team leader,says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands.“The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories:communication,and controlling devices.One example is this wheelchair.”
He says his team has set two goals.One is testing with real patients,so as to prove that this is a technology they can benefit from.And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time. 75.Which of the following would be the best title for the text? A. Switzerland, the BCI Research Center B. New Findings About How the Human Brain Works C. BCI Could Mean More Freedom for the Disabled D. Robotic Vehicles Could Help to Cure Brain Injuries 【解析】 主旨大意题.本文是资讯文体,因此要关注首段的中心,由首段的第二句话“Brain-computer interface (BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.”推断选C. 【答案】 C 跟踪训练 Hey, all you Muggles, witches, and wizards—are you ready for the grand finale of the Harry Potter series? J. K. Rowling announced on Thursday the title for book seven—Harry Potter and the Deathly Hallows.
Book seven in the Harry Potter series will pick up where book six, Harry Potter and the Half-Blood Prince, left off. With the last chapter of book seven, the magical adventures of Harry, Hermione, Ron, and friends will come to an end. “I am alternately delighted and worried,”says Rowling on her official Website. She made the announcement of the book title on the Web site. Rowling is currently busy putting the finishing touches on the book. “I’m now writing scenes that have been planned, in some cases, for a dozen years or even more,”says Rowling. Rowling adds that she has been working very hard on this final installment in the series. With the title now set, she assured fans that she will indeed finish this book. “I both want, and don’t want, to finish this book,”Rowling says. It’s not too late to catch up on the rest of the series. You can also reread your favorite books while waiting for the last one. The publication date for book seven has not been set. To make the waiting a little easier, there’s always the next Harry Potter movie, Harry Potter and the Order of the Phoenix, which is scheduled for release in July 2007. 1.What’s the name of the last issue of the Harry Potter series? A.Harry Potter and the Deathly Hallows B.Harry Potter and the Half-Blood Prince C.Harry Potter and the Order of the Phoenix D.Harry Potter and J. K. Rowling 解析:选A.细节题.根据第一段最后一句可知 《哈利波特》第七期命名为:《哈利波特与死圣》. 2.Muggles, Harry, Hermione and Ron could probably be________. A.the best friends of J. K. Rowling B.the characters of the Harry Potter series C.the fans of Harry Potter D.the publishers of the Harry Potter series 解析:选B.推测题.根据第一段最后一句提到:在最后的一章里,这些角色充满魔幻的冒险将结束.由此可知这些人物都是《哈利波特》系列中的人物. 3.Which statement is TRUE according to the passage? A.Harry Potter series will be published on the Website. B.Book Seven of Harry Potter series will be published before July 2007. C.Book Seven is being written as planned years ago. D.Harry Potter will come to the end of his life. 解析:选C.细节判断题.第三段第一句罗琳说:我正在按原计划编写故事的场景,有些已经计划十多年了或更多.C项与此意义相符. 4.In the last paragraph, the writer ________. A.encourages readers to act out a play following the Harry Potter movies B.persuades readers into reading their favorite book rather than Harry Potter series C.states that seeing the Harry Potter movies is the best way to catch up the series D.advises readers to wait for the publication of Book Seven patiently 解析:选D.段落大意题.最后一段作者提出《哈利波特7》出版日期还没有确定,出版之前的这段时间可看看你最喜欢的书,或观看《哈利波特》系列电影,《哈利·波特与凤凰社》将于2007年7月发行.由此可知作者建议读者耐心等待.
马云收购《南华早报》 谈判正在进行中
习大大访英宣传片:你错过了哪些文化梗?
9岁小天使!她喂饱了所有流浪汉 为他们造房
老爸很自恋?8条描述有无中招?!
妹子们找高的吧!夫妇身高差和幸福感成正比
蠢哭:你是怎么弄坏你的笔记本的?
孤单的你我懂:讨厌孤单的人会做的8件事
告诉你的老板!10招提升员工幸福感
国内英语资讯:Xi announces opening of Beijing Daxing International Airport
3种传媒技能 让数字传媒人工作自如
四件小事记在心,大脑随时能创新
一张图看你看遍:百年人类笑容进化史
国际英语资讯:UN chief underscores cyber realm as anti-terrorism new frontier
国内英语资讯:Spotlight: China, Kazakhstan reaffirm commitment to strengthening ties
研究表明美国女性的饮酒量直追男性
扎克伯格给女儿的信双语全文
路怒症成为交通事故的最大幕后黑手
双11充气娃娃销量爆火 但存在安全隐患
保持头发健康的最佳食物
工作疲倦?是时候给自己来点挑战了
每天吃多少最健康?手长度来帮忙测一测!
2016年度流行色发布:少女得不要不要的!
国际英语资讯:109 more illegal Myanmar workers repatriated to homeland from Thailand
男性陪睡师新流行:我们也想要帅哥陪睡啊!
“致癌门”两周后,香肠培根销售额暴跌300万英镑
赛百味三明治尺寸不足被诉 店内将配尺测量
出奇制胜!八种超有效的奇葩减肥法
5分钟缓解工作压力:做个健康的工作狂
盘点那些慷慨捐赠的商界巨鳄
国内英语资讯:China Focus: China completes worlds longest cross-sea road-rail bridge
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |