综合演练
(一)
(用所给动词的适当形式填空)
My best friend Kaiya is like me.She__1__(remind) me of myself.In the past,I__2__(be) never confident because of my appearance.People always laughed at my weight,my height,my hairstyle,etc.At that time,I was the shortest student in my class.I started getting depressed.However,someone told me something that I will always remember.
It was in March.Surrounded by a group of girls who__3__(point) at me and laughed at me,I couldn't help crying.The tears rolled down my face like a rushing river.To my surprise,someone lifted my head up and wiped the tears from my eyes.
I then knew it was our English teacher,Miss Li.She said,“You__4__(be) perfect the way you are.You should never change or hate yourself.People__5__(accept) you for who you__6__.But if you cannot accept yourself,then how will other people accept you?”I__7__(inspire) by her words.Over the past few months,I__8__(learn) that no one is perfect and that we all have flaws.Now I have wonderful friends who__9__(love) me for who I am.
Now,seeing Kaiya cry,I decide to tell her the same thing Miss Li__10__(tell) me.
[语篇解读] 本文为记叙文。作者通过自己的亲身经历告诉自己的朋友Kaiya:做人要自信,要相信自己。
1.解析:根据第一句中的时态可推知本空应该用一般现在时,又因为主语为第三人称单数,故答案为reminds。
答案:reminds
2.解析:根据语境中的In the past可知设空处用一般过去时,故答案为was。
答案:was
3.解析:根据后面的laughed可知设空处为pointed。
答案:pointed
4.解析:本句为直接引语,故用一般现在时。
答案:are
5.解析:句意:人们会接受真正的你。结合下文的then how other people will accept you可知答案为will accept。
答案:will accept
6.解析:由上下文语境可知应填are。
答案:are
7.解析:设空处表示过去的事情且主语与inspire为被动关系,故用一般过去时的被动语态。
答案:was inspired
8.解析:根据前面的Over the past few months可知设空处用现在完成时。
答案:have learned(learnt)
9.解析:“who__9__(love) me for who I am”为定语从句,先行词为friends且设空处说的是现在的情况,应用一般现在时,故答案为love。
答案:love
10.解析:“Miss Li__10__(tell) me”为定语从句,设空处表示过去的事情,故用一般过去时。
答案:told
(二)
(用所给动词的适当形式填空)
It was getting dark when I__1__(get) home.It was cold and I__2__(wear) a coat.I walked up to the door and put my hand into my pocket to take out my key but I__3__(can) not find it.I suddenly remembered that I__4__(leave) it on my desk in the office.It really didn't make any difference.I knew my wife__5__(be) at home and the children must have come back from school by now,so I__6__(knock) at the door.
There was no answer.So I knocked again.I continued knocking at the door for some time.I was getting angry.Then I remembered something the office boy__7__(tell) me at noon.He said that my wife__8__(phone) saying that she__9__(go) shopping in the afternoon with the children.
There__10__(be) only one thing for me to do:I had to climb in through a window.
[语篇解读] 本文为记叙文。当“我”到家时,天快黑了。天很冷,“我”穿着一件大衣。当“我”走到门前将手伸进口袋取钥匙时却发现钥匙没在口袋里。想着妻子和孩子们应该在家于是“我”开始敲门,敲了半天都没人回应。“我”忽然想起妻子中午打电话说下午要跟孩子们一起去购物,无奈之下,“我”从窗户爬了进去。
1.解析:根据语境可知设空处表示过去的情况,故用一般过去时。
答案:got
2.解析:本句介绍当时的情况,故用过去进行时。
答案:was wearing
3.解析:设空处表示过去的能力,故答案为could。
答案:could
4.解析:leave这一动作先于remembered发生,故此处表示“过去的过去”,应用过去完成时。
答案:had left
5.解析:根据前面的可知设空处应用一般过去时,故答案为was。
答案:was
6.解析:根据语境可知设空处用一般过去时。
答案:knocked
7.解析:tell这一动作先于remembered发生,表示“过去的过去”,故答案为had told。
答案:had told
8.解析:phone这一动作先于said发生,表示“过去的过去”,故答案为had phoned。
答案:had phoned
9.解析:go这一动作后于saying,表示过去将来的动作,故用过去将来时。
答案:would go
10.解析:主语为only one thing且设空处应该用一般过去时,故答案为was。
答案:was
2014英语四级阅读技巧:推理题
四级完形填空高分技巧
2014英语四级阅读技巧:作者态度(观点)题
英语四级词汇快速记忆法
2014年12月英语四级写作高分必看攻略
四级经验之谈!!
英语四六级考试词汇记忆三个小“窍门”
2015年6月英语六级考试:作文四步布局法
2015年6月英语四级作文范文预测(18)
2014英语四级阅读技巧:中心主旨题
2014英语四级阅读技巧
四级593,六级603 经验分享
名师备课大学四级英语经验精讲之23打破传统阅读模式
英语四级同根同缀词汇记忆法
2014英语四级阅读技巧:词汇题
英语四级:解读完形填空测试考点
英语四级高分备考心得分享
四级完形冲刺方略:单词为重回顾真题
2014英语四级阅读技巧:判断题
新四级考试完型填空高分技巧
怎样在短期内记住大量单词?
解析四级快速阅读两大法宝——略读和跳读
四级满分“秘笈”
英语四级考试完形填空的解题技巧
四级考试完型填空做题拿高分五步骤
CET4四级考试过来人分享如何考到600+
英语四级词汇背诵捷径
英语四级词汇记忆规则
四级考试完形填空应考技巧
2014英语四级阅读技巧:文章态度(观点)题
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |