Now let us look at how we read. When we read a printed text, our eyes move across a page in short, jerky movement. We recognize words usually when our eyes are still when they fixate. Each time they fixate, we see a group of words. This is known as the recognition span or the visual span. The length of time ofr which the eyes stop ---the duration of the fixation ----varies considerably from person to person. It also vaies within any one person according to his purpose in reading and his familiarity with the text. Furthermore, it can be affected by such factors as lighting and tiredness.
Unfortunately, in the past, many reading improvement courses have concentrated too much on how our eyes move across the printed page. As a result of this misleading emphasis on the purely visual aspects of reading, numerous exercises have been devised to train the eyes to see more words at one fixation. For instance, in some exercises, words are flashed on to a screen for, say, a tenth or a twentieth of a second. One of the exercises has required students to fix their eyes on some central point, taking in the words on either side. Such word patterns are often constructed in the shape of rather steep pyramids so the reader takes in more and more words at each successive fixation. All these exercises are very clever, but its one thing to improve a persons ability to see words and quite another thing to improve his ability to read a text efficiently. Reading requires the ability to understand the relationship between words. Consequently, for these reasons, many experts have now begun to question the usefulness of eye training, especially since any approach which
trains a person to read isolated words and phrases would seem unlikely to help him in reading a continuous text.
Q:
1. The time of the recognition span can be affected by the following facts except ________ .
A. ones familiarity with the text
B. ones purpose in reading
C. the length of a group of words
D. lighting and tiredness
2. The author may believe that reading ______.
A. requires a reader to take in more words at each fixation
B. requires a reader to see words more quickly
C. demands an deeply-participating mind
D. demands more mind than eyes
3 What does the author mean by saying but its one thing to improve a persons ability to see words and quite another thing to improve his ability to read a text efficiently. in the second parapraph?
A. The ability to see words is not needed when an efficient reading is conducted.
B. The reading exercises mentioned cant help to improve both the ability to see and to comprehend words.
C. The reading exercises mentioned cant help to improve an efficient reading.
D. The reading exercises mentioned has done a great job to improve ones ability to see words.
4. Which of the following is NOT true?
A. The visual span is a word or a group of words we see each time.
B. Many experts began to question the efficiency of eye training.
C. The emphasis on the purely visual aspects is misleading.
D.The eye training will help readers in reading a continuous text.
5. The tune of the author in writing this article is ________
A critical
B neutral
C prssimistic
D optimistic
【答案及详解】 答案:CCCDA
解题思路
1 C。事实细节题。第一段提到了影响视幅的因素:不同的人,不同的阅读目的,对材料的熟悉程度,光线,疲劳。C一组词的长度不是能影响视幅的因素,是本题的答案。
2 C。观点态度题。作者在第二段第二句提到,眼睛训练课程只注重了阅读的视觉因素。倒数第二句书哦,阅读要求具备理解单词间关系的能力。因此选项C阅读需要大脑的深度参与正确。作者没有否定阅读的视觉因素的必要性,但是也没有说读者应该练习拓宽视幅,加快阅读速度。所以AB两项都不正确。作者没有对大脑和眼睛在阅读过程中的重要性进行对比,所以不选D
3 C。 作者在这句话中先是肯定了那些阅读练习提高看单词的能力,然后提出了有效阅读概念。后面句中还指出,有效阅读需要的是理解单词间的联系的能力。所以作者的意思应该是那些阅读练习对与有效的阅读无益。B与文章相反。D句是蕴涵其中一个意思,却不是作者想表达的方向。
4 D。 第二段最后一句说,眼睛训练对于帮助读者阅读连贯文章无益,所以D是错的,是本题答案。
5 A。 参考前面的结构剖析,作者写本文的主要目的是对那些只关注阅读的视觉因素的阅读能力课程进行批判,所以答案应该是A。
国际英语资讯:More skilled workers immigrate to Germany from non-EU countries
国际英语资讯:Oil prices plummet amid U.S. drilling rigs down
国际英语资讯:S. African National Assembly adopts report on procedures to remove president
国际英语资讯:Swedish envoy concerned about collateral humanitarian damage of sanctions on DPRK
国际英语资讯:Yemens Houthi rebels announce halt of missile attacks on Saudi Arabia, UAE
国际英语资讯:Turkey opens new border gate crossing to northern Syria
国际英语资讯:Latvian president orders lawmakers to improve overtime pay regulation
国际英语资讯:S. Korea to dissolve Japan-funded foundation for wartime sex slavery victims
国际英语资讯:U.S. State Department denies reaching final conclusion on Khashoggis death
国际英语资讯:UN committee adopts first resolution on sexual harassment
国际英语资讯:News Analysis: British PM set to press ahead with Brexit plan despite political crisis
国际英语资讯:U.S. regional manufacturing sector sees slower growth in November: survey
国际英语资讯:Sri Lankan parliament passes no-confidence motion against new govt
国际英语资讯:Israeli geopolitical instability behind Lebanese financial crisis: economist
国际英语资讯:1 killed, 4 injured in blast in NW Pakistan
国际英语资讯:Cuba appeals to IAEA to assess its readiness for radiation emergencies
国际英语资讯:Former S. African president Zuma ordered to pay legal fees
国际英语资讯:DPRKs top leader Kim Jong Un supervises newly developed tactical weapon test: KCNA
国际英语资讯:Half of FDI pledged to Nepal goes to tourism sector
国际英语资讯:Global economy remains at growing risks of trade tension, political uncertainty: OECD
国际英语资讯:Saudi Crown Prince arrives in UAE on state visit
国际英语资讯:AU special envoy leaves for Zimbabwe to open infrastructure forum
国际英语资讯:Next 72 hours crucial in Brexit talks as UK PM says deal within grasp
国际英语资讯:Moscow confirms Russia shoots, holds 3 Ukrainian naval ships in Black Sea
国际英语资讯:Greece hit by first major strike in post bailout era
国际英语资讯:Trump, Merkel discuss trade, security issues at G20 summit
国际英语资讯:British PM busy seeking support for her Brexit deal
国际英语资讯:Russia slams Washingtons plans to quit arms control treaties
国际英语资讯:Spanish leader to enhance economic, political ties with trip to Cuba
国际英语资讯:France to prioritize Renaults stability after Ghosn affair: FM
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |