While still in its early stages, welfare reform has already been judged a great success in many states at least in getting people off welfare. Its estimated that more than 2 million people have left the rolls since 1994.
In the past four years, welfare rolls in Athens Country have been cut in half. But 70 percent of the people who left in the past tow years took jobs that paid less than $6 an hour. The result: The Athens Country poverty rate still remains at more than 30 percent twice the national average.
For advocatesfor the poor, thats an indication much more needs to be done.
More people are getting jobs, but its not making their lives any better, says Kathy Lairn, a policy analyst at the Center on Budget and Policy Priorities in Washington.
A center analysis of US Census data nationwide found that between 1995 and 1996, a greater percentage of single, female-headed households were earning money on their own, but that average income for these households actually went down.
But for many, the fact that poor people are able to support themselves almost as well without government aid as they did with it is in itself a huge victory.
Welfare was a poison. It was a toxinthat was poisoning the family, says Robert Rector, a welfare-reform policy analyst. The reform in changing the moral climate in low-income communities. Its beginning to rebuild the work ethic, which is much more important.
Mr. Rector and others argued that once the habit of dependency is cracked, then the country can make other policy changes aimed at improving living standards.
1. From the passage, it can be seen that the author _______.
A) believes the reform has reduced the governments burden
B) insists that welfare reform is doing little good for the poor
C) is overenthusiastic about the success of welfare reform
D) considers welfare reform to be fundamentally successful
2. Why arent people enjoying better lives when they have jobs?
A) Because many families are divorced.
B) Because government aid is now rare.
C) Because their wages are low.
D) Because the cost of living is rising.
3. What is worth noting from the example of Athens County is that _______.
A) greater efforts should be made to improve peoples living standards
B) 70 percent of the people there have been employed for two years
C) 50 percent of the population no longer relies on welfare
D) the living standards of most people are going down
4. From the passage we know that welfare reform aims at _______.
A) saving welfare funds
B) rebuilding the work ethic
C) providing more jobs
D) cutting government expenses
5. According to the passage before the welfare reform was carried out, _______.
A) the poverty rate was lover
B) average living standards were higher
C) the average worker was paid higher wages
D) the poor used to rely on government aid
答案及解析
DCABD
这是一篇关于福利制度改革的论说文。短文论述了福利制度改革成功的标志是让尽可能多的人不依靠政府福利生活。短文于第一段提出主题后分两个层次论述:二至五段是一种衬托性阐述,通过二、四、五段中三个 but,阐述了福利制度改革中许多人虽然离开了福利资助,但生活和收入水平反而有所下降现实;第二层次通过But 转入正面论述改革的成功和意义,即改革让人打破依赖的习惯,重建了工作道德观。
1. 主题归纳。由短文第一段和第二层次阐述,能清楚归纳出作者的论点。
2. 要点定位理解。由题干问句定位至短文第一层次,第二、四、五段都提及not enjoy better lives 这一结果,但只有第二段第二句中的took jobs that paid less than $6 an hour 回答了原因。
3. 要点定位理解。由题干之Athens County 定位至短文第二、三段。选项B是Athens Country 事例的内容,A是该事例引出的思考,即第三段中的 thats an indication much more needs to be done。
4. 主题归纳。由短文第二层次三个段落的论述①穷人自食其力本身是一大胜利;②改革改变低收和主阶层的moral climate 并开始重建work ethic;③打破依赖习惯)可知,福利改革的根本目的是帮助穷人自食其力,改掉依赖习惯,重建工作道德。
5. 要点推断。由福利改革的成功、改革的结果和改革的目的, 推测改革前的情况,可知是更多的人不工作,被动依赖政府福利资助。
近三年高考(2017-2016)英语试题分项版解析:专题23 文字提纲式(原卷版)
近三年高考(2017-2016)英语试题分项版解析:专题25 开放式(解析版)
2016年高考+联考模拟英语试题分项版解析:专题02 动词的时态和语态及情态动词(原卷版)
2017届高考英语一轮复习限时训练:7-4 Sharing(新人教版)
几个表示 “immediately 马上”的短语
2016年高考+联考模拟英语试题分项版解析:专题04 从句(解析版)
近三年高考(2017-2016)英语试题分项版解析:专题08 定语从句(解析版)
2017届高考英语一轮复习限时训练:6-3 A healthy life(新人教版)
2017届高考英语一轮复习限时训练:1-2 English around the world(新人教版)
2017届高考英语一轮复习限时训练:1-1 Friendship(新人教版)
2016年高考+联考模拟英语试题分项版解析:专题01 词、短语辨析(名词、动词、形容词、副词、代词和介词)(原卷版)
近三年高考(2017-2016)英语试题分项版解析:专题09 连词和状语从句(原卷版)
近三年高考(2017-2016)英语试题分项版解析:专题10 名词性从句(解析版)
近三年高考(2017-2016)英语试题分项版解析:专题10 名词性从句(原卷版)
2017届高考英语一轮复习限时训练:5-1 Great scientists(新人教版)
2017届高考英语一轮语法专题复习课件:7 非谓语动词(重大版)
2016年高考+联考模拟英语试题分项版解析:专题04 从句(原卷版)
2017届高考英语一轮复习限时训练:7-1 Living well(新人教版)
2017届高考英语一轮语法专题复习课件:8 情态动词(重大版)
2017届高考英语一轮语法专题复习课件:10 定语从句(重大版)
近三年高考(2017-2016)英语试题分项版解析:专题07 非谓语动词(原卷版)
2017届高考英语一轮语法专题复习课件:1 名词和冠词(重大版)
2017届高考英语一轮复习限时训练:6-2 Poems(新人教版)
近三年高考(2017-2016)英语试题分项版解析:专题25 开放式(原卷版)
近三年高考(2017-2016)英语试题分项版解析:专题22 短文改错(原卷版)
2017届高考英语一轮复习限时训练:5-3 Life in the future(新人教版)
近三年高考(2017-2016)英语试题分项版解析:专题11 特殊句式(原卷版)
英语新词:专业术语
2017届高考英语一轮复习限时训练:6-4 Global warming(新人教版)
2016年高考+联考模拟英语试题分项版解析:专题01 词、短语辨析(名词、动词、形容词、副词、代词和介词)(解析版)
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |