Passage 1
The rise of multinational corporations ,global. marketing,new communications technologies and shrinking cultural differences have led to an unparalleled increase in global public relations or PR.
Surprisingly,since modern PR was largely an American invention, the U. leadership in public relations is being threatened by PR efforts in other countries. Ten years ago,for example, the worlds top five public relations agencies were American-owned. The British in particular are becoming more sophisticated and creative. A recent survey found that more than half of all British companies include PR as part pf their corporate ,planning activities,compared to about one-third of U. S. companies. It may not be long,before London replaces New York as the capital of PR.
Why is America lagging behind in the global PR rap Q?
First,Americans as a whole tend to be fairly provincial and take more of an interest in local affairs. Knowledge of world geography,for example, has never been strong in this country. Secondly, Americans lag behind their European and Asian in knowing a second language. Less than 5 percent of Burton Marshalls U.S. employees know two languages. Ogilvy and Mather has about the same percentage. Conversely, some European firms have half or more of their employees fluent in a second language, Finally, people involved in PR abroad tend to keep a closer eye on international affairs. In the financial PR area, for instance,most Americans read the Wall Street Journal. Overseas,their counterparts read the Journal as well as the Financial Times of London and The Economist,publications not often read in this country.
Perhaps the PR industry might take a lesson from Ted Turner of CNN : Turner recently announced that the word foreign would no longer be used on CNN news broadcasts. According to Turner,global communications have made the nations of the world so interdependent that there is no longer any such thing as foreign.
1. According to the passage,U. S. leadership in public relations is being threatened because
A. an unparalleled increase in the number of public relations companies
B. shrinking cultural differences and new communications technologies
C. the decreasing number of multinational abjurations in the U.S.
D. increased efforts of other countries in public relations
2. London could soon replace New York as the center of PR because
A. British companies are more ambitious than U.S. companies
B. British companies place more importance on PR than U.S. companies
C. British companies are heavily involved in planning activities
D. Four of the worlds top public relations agencies are British-owned
讲解答案:
1. D 依据文章第二段第一行和第二行... the U. S. leadership in public relations is being threatened by PR efforts in other countries.可以判定 D 为正确选项。
2. B 依据是文章第二段第四行开始 A recent survey found that more than half of all British companies included PR as part of their corporate planning activities, compared to about one-third of U. S. companies.可以判定B正确。
英语六级考试冲刺阅读精选十二
下半年大学英语六级考试阅读考试训练五
英语六级考试备考晨读美文——Sleep
英语六级考试冲刺阅读精选十
下半年大学英语六级考试阅读考试训练八
英语六级考试考前突击之句型二
六级阅读:肥皂剧也可以教化人心
六级阅读:提高面试智商的十个方法
12月英语六级阅读理解模拟练习题
下半年大学英语六级考试阅读考试训练六
12月六级考试阅读理解的PPT原理
下半年大学英语六级考试阅读考试训练四
下半年大学英语六级考试阅读考试训练七
阅读资料:苹果前CEO乔布斯去世
英语六级考试备考晨读美文——Women in Colonial North America
12月大学英语六级阅读之词句解析二
英语六级考试备考晨读美文——Bacteria
下半年大学英语六级考试阅读考试训练二
英语六级考试冲刺阅读精选十七
六级阅读考试四大类题型分析
英语六级考试备考晨读美文——Coal-fired Power Plants
英语六级考试考前突击之句型一
英语六级考试冲刺阅读精选八
迅速提高英语四六级阅读能力的绝招
名师指导英语六级考试阅读填空题
六级阅读:女人在商界高处不胜寒
英语六级备考指导:英语阅读的方法
名师指导 六级阅读考试快速解题技巧
12月大学英语六级阅读之词句解析四
名师:六级阅读全面复习解读
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |