2013年6月英语六级考试备考深度阅读试题模拟与解析(7)
There are now over 700 million motor vehicles in the world and the number is rising by more than 40 million each year. The average distance driven by car users is growing too--from 8 km a day per person in Western Europe in 1965 to 26 km a day in 1995. This dependence on motor vehicles has given rise to major problems, including environmental pollution, depletion of oil resources, traffic congestion and safety.
While emissions from new ears are far less harmful than they used to be, city streets and motorways are becoming more crowed than ever, often with older trucks, buses and taxis, which emit excessive levels of smoke and fumes. This concentration of vehicles makes air quality in urban areas unpleasant and sometimes dangerous to breathe.
In Europe most cities are still designed for the old modes of transport. Adaptation to the motor car has involved adding ring roads, one-way systems and parking lots. In the United Sates. more land is assigned to car use than to housing. Urban sprawl means that life without a car is next to impossible. Mass use of motor vehicles has also killed or injured millions of people. Other social effects have been blamed on the car such as alienation and aggressive human behavior.
A 1993 study by the European Federation for Transport and Environment found that car transport is seven times as costly as rail travel in terms of the external social costs it entails such as congestion, accidents, pollution, loss of cropland and natural habitats, depletion of oil resources and so on. Yet cars easily surpass trains or buses as a flexible and convenient mode of personal transport. It is unrealistic to expect people to give up private cars in favor of mass transition
Technical solutions can reduce the pollution problem and increase the fuel efficiency of engines. But fuel consumption and exhaust emissions depend on which cars are preferred by customers and how they are driven. Many people buy larger cars than they need for daily purposes or waste fuel by driving aggressively. Besides, global car use is increasing at a faster rate than the improvement in emission and fuel efficiency which technology is now making possible.
One solution that has been put forward is the long-term solution of designing cities and neighborhoods so that car journeys are not necessary all essential services being located within walking distance or easily accessible by public transport. Not only would this save energy and cut carbon dioxide emissions, it would also enhance the quality of community life, putting the emphasis on people instead of cars. Good local government is already bringing this about in some places. But few democratic communities are blessed with the vision--and the capital--to make such profound changes in modern lifestyles. A more likely scenario seems to be a combination of mass transit systems for travel into and around cities, with small low emission cars for urban use and larger hybrid or lean burn cars for use elsewhere.
47. From the third paragraph we can see that motor vehicles have a great ______ on city development.
48. What are the relative merits of cars?
49. Peoples ______ of car and attitude to driving is a factor in the pollution problem brought by motor vehicles.
50. What is the long-term solution for the motor vehicle problems?
51. According to the writer, a more ______ solution to the car problems is to combine mass transportation system with cars of low emission and low fuel consumption.
参考答案:
47. impact/effect
48. They are flexible and convenient./They, easily surpass trains or buses as a flexible and convenient mode of personal transport.
49. choice
50. Redesigning cities and neighborhoods so that car journeys are not necessary.
51. likely/practical
Part Ⅳ Reading Comprehension
Section A
47.第三段第一、二句讲到欧洲为适应汽车交通必须增添环城公路、单行系统和停车场。而美国在汽车运输方面耗费的土地比住宅还多。由此可见汽车交通的出现对城市的发展有很大的影响。因此,答案需要填可以和have...on搭配的词,表示有影响的词。故正确答案为impact/effect。
48.由第四段倒数第二句Yet cars easily surpass trains or buses as a flexible and convenient mode of personal transport.可知,正确答案为They are flexible and convenient.或者They easily surpass trains or buses as a flexible and convenient mode of personal transport.。
49.由第五段第二句But fuel consumption and exhaust emissions depend on which cars are preferred by customers and how they are driven.可见燃料的消耗和污染排放取决于顾客选择什么样的车和怎么开车。所以单单靠技术是无法解决污染和能源耗竭的问题的。因此,此题要填的词意思应是选择,因此正确答案为choice。
50.由文章最后一段的第一句话One solution that has been put forward is the long-term solution of designing cities and neighborhoods so that car journeys are not necessary--all essential services being located within walking distance or easily accessible by public transport.可知,正确答案是Redesigning cities and neighborhoods so that car journeys are not necessary.。
51.由文章最后一句A more likely scenario seems to be a combination of mass transit systems for travel into and around cities,with small low emission cars for urban use and larger hybrid or lean burn cars for use elsewhere.可见,这样的方法和前面提到的通过技术解决问题和重新规划城市的长远方法相比是更为适当、更为可能、更为实际的。因此,我们可以回答为likely、practical或者其他含义相近的词。
雅思阅读:略读和训读如何有效运用
雅思阅读:“望文生义”的七大技巧
雅思阅读:真经:细节配对,步步为营
雅思阅读:澳洲留学的考试需注意哪些
雅思阅读 :如何破解雅思配对题
阅读技巧 :雅思阅读题型背后的技能测试
雅思阅读:提升成绩从两方面入手
通过雅思6分的10大恶习之阅读
雅思攻略:阅读题目难点
雅思阅读题型背 后的技能测试
雅思阅读:望文生义的七大技巧
雅思阅读:七大技巧让你“望文生义”
雅思考试:题型背后的技能测试
雅思考试阅读 : 怎样解答信息定位题型
雅思阅读:题型要求和解题步骤
雅思阅读:配对题需三招破解
时间永远是顺利 通过的最大敌人
雅思阅读攻略: 一定要回原文进行定位
雅思阅读:四大雅思关键词
雅思阅读考试的10种 基本题型解析
雅思阅读:最经典题型详解判断题(一)
雅思阅读:四招教你轻松拿下七分
雅思阅 读考试满分经验分享
把握文章脉络是 雅思阅读考试的关键
雅思阅读:精品阶段阅读
雅思阅读:赢在抓技巧
雅思阅读:“陷阱”种种有哪些
雅思阅读考试考前必知: 如何“临阵磨枪”
雅思阅读:如何合理把握考试时间
雅思阅读:提高速度-关键在于弄懂题意
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |