As you all know, the United States is a country on wheels. Nearly eight million new cars are made each year; four households out of five own at least one ear, and more than a quarter have two each. Yet youll be surprised to learn that some of the car-owners even suffer from malnutrition.
In 1968, a nation-wide survey of malnutrition was made for the first time. It found that 10 million people are suffering in health through inadequate feeding; the causes of their plightwere varied. Unemployment over a long period should be considered as the main factor. And unemployment, strange to say, nine times out of ten results from automation, both in industrial and agricultural areas. For example, in the rural South when a cotton plantation suddenly cuts its force from 100 people to three, the problem to help the displaced arises. So is the case with industrial automation. In fact, probably 2 million jobs are made unnecessary each year in the whole country as a result of the automation process, thus making unemployment a chief social concern. According to government statistics, the number of people unemployed was over 5 percent for the period from 1958 to 1963. In July 1981, it rose to 7.8 percent. As a matter of fact, it has long been known that even during the most prosperous periods there have been people without enough to eat. So I think thats why President Kennedy said in his inauguration speech in 1961, if the government did not help the poor, it could not save the rich.
In 1966, the Social Security Administration calculated that a family of four needed an income of $3,355 a year to be above the line of poverty. And in 1977, the average poverty line of the country was slightly more than $6,200 annual income for a non-farm family of four. According to the Social Security Act, families of that size below poverty line are eligible to receive benefits from the special welfare program. The average weekly payment of benefits now is equivalent to 36 percent of the workers normal wage. And the number of people who receive government benefits is increasing. In 1973, social insurance payments by governments, mainly to old age pensioners and people who had lost their jobs or were off work through illness, amounted to $86,000 million. Those not fully qualified for insurance payments received $29,000 million in public aid.
But problems still exist. Many people are not reached by the anti-poverty program, because local authorities and agencies do not want to play their part or do not gave the resources to do so. Some poor people will not accept help for various reasons. Of course, there are some more important factors which lie in the structure of the society, but I dont consider it necessary to dig into them here. Yet we will perhaps agree that social welfare programs have solved to some extent the problems of feeding, clothing and housing those below the poverty line. On the whole, it perhaps might be said that American people are living a better life than people in most other countries.
1. The United States is called a country on wheels because______.
A. about one-fourth Americans own two cars
B. a bit over one out of four households are the owners of two cars
C. nearly 8 million new cars drive in the country every year
D. 80% Americans have at least one car
2. According to a 1968 survey, ten million Americans found themselves in a difficult health situation chiefly due to _______.
A. inadequate feeding
B. malnutrition
C. unemployment
D. automation
3. The author use the displaced to refer to those who are _______.
A. unemployed
B. disabled
C. sick
D. poor
4. The word eligible is synonymous with _______
A. necessary
B. urgent
C. needed
D. worthy
5. Americans are living a better life than those in most of other countries because, to some degree, _____.
A. many Americans receive benefits from the special welfare program
B. some poor people can receive help for some reason or other
C. there is the anti-poverty program in the U.S.
D. social welfare programs have some measure settled the problems of those below the poverty line.
答案
1. B 细节理解题。根据第一段第二句最后部分and more than a quarter have two each得出此结论。
2. C 细节理解题。根据第二段第三句Unemployment over a long period得出此结论。
3. A 猜测词义题。根据第二段第五句后半句the problem to help the displaced arises得出此结论。
4. D 猜测词义题。根据第三段第三句According to the Social Security Act得出此结论。
5. D 推论题。根据第四段倒数第二句Yet we will perhaps agreeto some extent得出此结论。
剑桥雅思七阅读题型规律分析
雅思阅读标题配对题的解题方法
考生备考雅思阅读的五大建议
雅思阅读不可不知的五个必杀技
雅思阅读考察重点:阅读技能
名师教你雅思阅读得分三十六计
雅思阅读核心策略:略读与扫读
雅思阅读考试的几个基本特征
雅思阅读的12条必知细节
30天突破雅思阅读高分的备考方法
雅思阅读判断题的显性考点原则
雅思阅读词汇量之外的四大要素
雅思阅读备考不可错过的4条秘籍
雅思阅读6分目标的复习建议
解决雅思阅读heading题的好帮手:扫读
雅思阅读的出题思路及考点
雅思阅读考试必知的应试对策
雅思阅读需要掌握的技巧介绍
雅思阅读达人谈雅思“悦读”
雅思阅读从属关系搭配题的做题技巧
雅思阅读Summary题型的答题方法(3)
名师推荐的雅思阅读复习方法
雅思阅读终极技巧:长难句简析
雅思阅读考试的应试策略
雅思阅读Summary题型的答题方法(2)
充分利用雅思阅读真题的方法
雅思阅读定位词出现形式“36变”
雅思阅读高分突破的软硬件
雅思阅读的两大考点及备考指南
雅思阅读是非无判断题的应对方法
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |