All students of geography should be able to interpret a weather map accurately. Weather maps contain an enormous amount of information about weather condition existing at the time of observation over a large geographical area. They reveal in a few minutes what otherwise would take hours to describe. The United States Weather Bureau issues information about approaching storms, floods, frosts and all climatic conditions in general. Twice a month it issues a 30-day out-look which is a rough guide to weather conditions likely to occur over broad areas of the United States. These 30-day outlooks are based upon an analysis of the upper air levels which often set the stage for the development of air masses, fronts, and storms.
Considerable effort is being exerted today to achieve more accurate weather predictions. With the use of electronic instruments and earth satellites, enormous gains have taken place recently in identifying and tracking storms over regions which have but few meteorological stations. Extensive experiments are also in progress for weather modification studies. But the limitations of weather modification have prevented meteorological results except in the seeding of supercooled, upslope mountainous winds which have produced additional rainfall on the windward side of mountain ranges. Nevertheless, they have provided a clearer understanding of the fundamentals of weather elements.
26. The observation of weather conditions by satellites is advantageous because it_______.
A. enables man to alter the weather
B. makes weather prediction easier
C. gives the scientist information not obtained readily otherwise
D. uses electronic instruments
27. One characteristic of weather maps NOT mentioned by the author in this passage is
A. fronts B. thermal changes
C. frost D. wind speed
28. The thirty-day forecast is determined by examining_______.
A. daily weather maps B. upper air levels
C. satellite reports D. changing fronts
29. At the present time, experiments are being conducted in_____
A. 30-day outlook B. controlling storms
C. controlling weather D. determining density of pressure groups
30. Artificial rainmaking has been most successful in the_______.
A. lake area B. western slope of mountains
C. grass lands D. windward side of mountains
26. C 27. B 28. B 29. C 30. D
SAT阅读考试答题方法全攻略
SAT Sentence Completion阅读练习题8
两类SAT文章阅读方法介绍
SAT长文章阅读题目解答方法
SAT阅读答题技巧与题型分析
SAT文章阅读考试的四大答题原则
SAT阅读Sentence Completion练习题7
SAT考试阅读难点讲解(二)
SAT阅读与托福阅读的区别
SAT阅读考试三大误区
SAT阅读技巧讲解
SAT考试阅读题型解析
SAT阅读题型介绍与例题讲解
SAT文章阅读题型有哪些?
SAT阅读Sentence Completion题型讲解
备考SAT:突破阅读很重要
如何提高SAT阅读能力
SAT阅读&写作必备英文小说推荐
SAT阅读题中的修辞手段题
SAT阅读完成句子试题9
SAT阅读高分攻略系列(八):文艺类阅读3
SAT阅读高分攻略系列(六)
SAT阅读高分攻略系列(八):文艺类阅读2
SAT阅读完成句子练习题4
SAT阅读特点与备考策略讲解
SAT阅读模拟题之import competition
SAT阅读高分攻略系列(七)
SAT阅读讲解:文章的分类
SAT考试阅读练习题5
SAT阅读考题讲解及答题要点
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |