注:1.it指代brain
2.mentally engaged 动脑筋,思考问题
3.第一句是主题句
People will be alert and receptive if they are faced with information that gets them to think about things they are interested in. And someone with a history of doing more rather than less will go into old age more cognitively sound than someone who has not had an active mind.
注:1.第一段 attention and memory 对应 alert and receptive
2.active mind 思维活跃
3.sound adj.健康的
Many experts are so convinced of the benefits of challenging the brain that they are putting the theory to work in their own lives. The idea is not necessarily to learn to memorize enormous amounts of information, says James Fozard, associate director of the National Institute on Aging. Most of us dont need that kind of skill. Such specific training is of less interest than being able to maintain mental alertness. Fozard and others say they challenge their brains with different mental skills, both because they enjoy them and because they are sure that their range of activities will help the way their brains work.
注:1.convince 相信,确信
2.双引号之内句子不重要
3.be less interest than 某事好处不如某事好处多
Gene Cohen, acting director of the same institute, suggests that people in their old age should engage in mental and physical activities individually as well as in groups. Cohen says that we are frequently advised to keep physically active as we age, but older people need to keep mentally active as well. Those who do are more likely to maintain their intellectual abilities and to be generally happier and better adjusted. The point is, you need to do both, Cohen says. Intellectual activity actually influences brain-cell health and size.
注:1.本段第二句中but之前是大众观点, 后面是作者观点
2.age v. 变老
24. Older people are generally advised to _________.
A) keep mentally active by challenging their brains
B) keep fit by going in for physical activities
C) maintain mental alertness through specific training
D) maintain a balance between individual and group activities
注:generally advised 与末段中的frequently advised 对应,考的是大众观点
21. People who are cognitively healthy are those _________.
A) whose minds are alert and receptive
B) who are highly intelligent.
C) who can remember large amounts of information
D) who are good at recognizing different sounds
注:题干的关键词出现了,但该句没有正确对应的选项,所以从上或下一句来找
People will be alert and receptive if they are faced with information that gets them to think about things they are interested in. And someone with a history of doing more rather than less will go into old age more cognitively sound than someone who has not had an active mind.
22. According to Fozards argument, people can make their brains work more efficiently by _________.
A) constantly doing memory work
B) making frequent adjustments
C) going through specific training
D) taking part in various mental activities
注:考第三段末句
2014年12月英语四级答案:阅读理解一(沪江版)
英语四级阅读难度适中
英语四级阅读理解评析(版)
2014年12月英语四级答案:阅读理解二(沪江版)
四级寒假备考:攻克阅读长难句分析技巧
四级阅读理解真题练习
关于四级阅读理解的一点思考
专家支招四级冲刺 最大程度提高阅读成绩
四级考试阅读部分最后一个月复习指导
关注细节拿下阅读高分-时态篇
新四级考试快速阅读冲刺要点
2014年12月英语四级阅读答案(汇总)
四级考试阅读理解的应试对策
四级阅读备考三大误区
2014年12月英语四级阅读理解真题
超精读分析四级真题阅读一篇
四级阅读考生常见问题及解决方法
解密:新四级阅读15选10题型高分策略
昂立版:四级阅读理解答案(A卷)
四级阅读理解真题练习
上海:12月四级考试15选10答案
四级快速阅读得分窍门
上海:四级阅读部分点评
20个英语四级阅读难点关键句翻译
四级快速阅读A卷答案
英语四级考试阅读七大技巧
侧重阅读和作文 英语四级冲刺复习策略
专家指导新四级快速阅读解题思路
四级快速阅读参考答案
北京:四级阅读理解答案(A卷)
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |