Personality is to large extent inherent. A-type parents usually bring A-type offspring. But the environment must also have a profound effect, since if competition is important to the parents, it is likely to become a major factor in the lives of their children. One place where children soak up A characteristics is school, which is, by its very nature, a highly competitive institution.
Too many schools adopt the win at all costs moral standard and measure their success by sporting achievements. The current passion for making children compete against their classmates or against the clock produces a two-layer system, in which competitive A types seem in some way better than their type B fellows. Being too keen to win can have dangerous consequences: remember that Pheidippides, the first marathon runner, dropped dead seconds after saying: Rejoice, we conquer! By far the worst form of competition in schools is the disproportionate emphasis on examinations. It is a rare school that allows pupils to concentrate on those things they do well.
The merits of competition by examination are somewhat questionable, but competition in the certain knowledge of failure is positively harmful. Obviously, it is neither practical nor desirable that all A youngsters change into Bs. The world needs types, and schools have an important duty to try to fit a childs personality to hide possible future employment. It is top management. If the preoccupation of schools with academic work was lessened, more time might be spent teaching children surer values. Perhaps selection for the caring professions, especially medicine, could be made less by good grades in chemistry and more by such considerations as sensitivity and sympathy. It is surely a mistake to choose our doctors exclusively from A type stock. Bs are important and should be encouraged.
1.In Paragraph 2, Line 2, the word institution refers to ___.
A.establishment
B.social custom
C.law
D.school
2.According to the passage, A-type individuals are in most cases ___.
A.impatient
B.considerate
C.aggressive
D.agreeable
3.The author strongly objects to the practice of examination at schools because ___.
A.the pressure is too great on the students.
B.some students are bound to fail.
C.failure rates are too high.
D.the results of examinations are doubtful.
4.The selection of medical professionals is currently based on ___.
A.candidates sensitivity
B.academic achievements
C.competitive spirit
D.surer values 5.From the passage we can draw the conclusion that ___.
A.the personality of a child is well established at birth.
B.family influence dominates the shaping of ones characteristics.
C.the development of ones personality is due to multiple factors,
D.B-type characteristics can find no place in a competitive society.
第44篇答案:DCBBC
99%的雅思口语考生会犯的8个错误
看肥皂剧也能提高雅思口语成绩
雅思口语素材:好句推荐-所谓人才
四大策略拓展雅思口语PART.2话题
应对雅思口语:法律 手工艺品等话题
雅思口语Part 1模版:present situation(employee)
雅思口语能力与听力水平的相互影响
雅思口语素材:好句推荐-朋友
雅思口语天天练:“无所谓”的各种说法
掌握有效的自我练习口语方法
雅思口语话题选编及推荐思路
雅思口语天天练:各种“耳朵”
胡敏:何谓“英语主题口语学习法”?
学生与老外对话的注意事项
名师点评解析:11月7日雅思口语考试
雅思口语 你所不知道的考试技巧
胡敏: 五步升级你的蹩脚语音语调
雅思口语Part 1模版:present situation(student)
雅思口语考试拿高分需要有新意
解读雅思口语考试的四个评分标准
雅思口语各类话题的答题思路
雅思口语备考三大不可踏入的误区
雅思口语准备之食物/健康--维他命的利弊
雅思口语考官常说的套话
雅思口语天天练:如何表达意见
增强新托福口语回答连贯性
雅思口语高分的思路和答题方法
雅思口语素材:名人名言-歌德
雅思高层考官谈雅思口语考试潜规则
胡敏:英语主题口语学习法提出的原因
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |