仔细阅读就是传统的阅读理解,每篇文章对应五个多项。08年6月的考试仍然遵循先前的出题规律,难度没有太大的变化,因此考生仍然可以采用确定题型、关键词定位、依次而下、区域解题的解题策略。下面我们以Passage One为例:
1、确定题型,关键定位
六级考试阅读部分主要涉及主旨题、态度题、猜词题、细节题和推论题五种题型,而考试中主要考查的题型是细节和推论。考生首先应该判断考查题型,确定做题方法,然后圈定题干关键词。
52. Why do Americans feel humiliated?
53. How does the current dollar affect the life of ordinary Americans?
54.How do many Europeans feel about the U.S with the devalued dollar?
55.What is the authors advice to Americans? (推论题)
56.What does the author imply by saying currencies dont turn on a dime ? (猜词题,猜测句子隐含含义)
2、关键词定位、圈定文中逻辑关系词、依次而下确定出题区域
考生可以借助题干中的关键词Americans,humiliated,affect the life of ordinary Americans,Europeans等通读全文,圈定关键词和逻辑关系词(因果、转折、举例等)。
The weak dollar is a source of humiliation, for a nations self-esteem rests in part on the strength of its currency.(No.52) Its also a potential economic problem, since a declining dollar makes imported food more expensive and exerts upward pressure on interest rates. And yet there are substantial sectors of the vast U.S. economy-from giant companies like Coca-Cola to mom-and-pop restaurant operators in Miami-for which the weak dollar is most excellent news. (No.53)
Many Europeans may view the U.S. as an arrogant superpower that has become hostile to foreigners. But nothing makes people think more warmly of the U.S. than a weak dollar. (No.54) Through April, the total number of visitors from abroad was up 6.8 percent from last year. Should the trend continue, the number of tourists this year will finally top the 2000 peak? Many Europeans now apparently view the U.S. the way many Americans view Mexico-as a cheap place to vacation, shop and party, all while ignoring the fact that the poorer locals cant afford to join the merrymaking.
此两段为举例,而举例在六级考试中通常起到说明的作用,用于证明所要阐述的观点,一般不考查。
American tourists, however, shouldnt expect any relief soon. The dollar lost strength the way many marriages break up- slowly, and then all at once. And currencies dont turn on a dime. So if you want to avoid the pain inflicted by the increasingly pathetic dollar, cancel that summer vacation to England and look to New England. There, the dollar is still treated with a little respect. (No.55)
3、利用初步划定的各题区域,运用排除等方法解题
解答52题Why do Americans feel humiliated?,考生需要理解The weak dollar is a source of humiliation, for a nations self-esteem rests in part on the strength of its currency.而句中提到美元的贬值是屈辱的来源,换句话说,屈辱的原因是美元的贬值,这个意思正好暗合C选项Their currency has slumped。
幼儿启蒙英语儿歌推荐:咯咯嘎嘎
幼儿启蒙英语儿歌推荐:你是我的阳光
学前英语学习的五大危险误区
幼儿启蒙英语儿歌推荐:五根小香肠
学前英语:为什么听录音学英语没有明显效果?
幼儿启蒙英语儿歌推荐:五只兔子
幼儿启蒙英语儿歌推荐:系鞋带
幼儿启蒙英语儿歌推荐:拇指在哪里
幼儿启蒙英语儿歌推荐:一个烟囱
幼儿启蒙英语儿歌推荐:游戏
学前英语:孩子学英语怎样才算有进步?
学前英语学习需要注意的几点
幼儿启蒙英语儿歌推荐:汽车上的轮子
启发孩子上少儿英语培训的经历
幼儿启蒙英语儿歌推荐:我是一只小茶壶
幼儿启蒙英语儿歌推荐:脑袋和肩膀
幼儿启蒙英语儿歌推荐:三只小猴
如何给孩子“进补”学习英语的乐趣?
幼儿启蒙英语儿歌推荐:走
幼儿启蒙英语儿歌推荐:小蜜蜂
学前英语教育的现状分析
幼儿启蒙英语儿歌推荐:泰迪熊
三招教你如何激发幼儿学英语兴趣
学前英语家长该注意九大问题
幼儿启蒙英语儿歌推荐:小小蜘蛛
幼儿启蒙英语儿歌推荐:五只小鸟
幼儿启蒙英语儿歌推荐:躲猫猫
幼儿启蒙英语儿歌推荐:桑树林
幼儿启蒙英语儿歌推荐:爱之歌
如何教学前孩子学英语
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |