(1) 态度题表现形式
态度题提问方式有:
The authors attitude towards is _____.
What is the authors attitude towards...?
Whats the writers attitude to?
Whats the tone of the passage?
The authors view is _______.
The writers attitude of .this passage is apparently _________.
The author suggests that _________.
According to author __________.
(2) 表态度的形容词
褒义词:
admiring:令人羡慕的 admire sb:羡慕某人 concerned:关心的,关切的enthusiastic:热情的 humorous:幽默的 interesting:有趣的optimistic:乐观的 positive:积极地 pleasant:愉快的polite:礼貌的 praising:赞扬的 supportive / supporting: 支持的appreciative:欣赏的 grateful:感恩的,感激的 sympathetic:富有同情心的approval:同意的
态度中立词:
neutral:中立的 impartial:不偏袒的 indifferent:冷漠的 impersonal:不带个人感情的 objective:客观的 informative:提供信息的贬义词:
embarrassed:窘的,尴尬的 skeptical:怀疑的 critical:批评的frustrated:沮丧的,受挫的 inflexible:不够灵活的,僵硬的impractical:不够实际的,难以操作的 sarcastic:讽刺的ironic:讽刺的 biased:有偏见的 cynical:悲观的,挖苦的depressed: 沮丧的 disappointed:失望的 negative: 否定的,反对的pessimistic: 悲观的 sensitive:敏感的 worried:担忧的(3)真题示例
原文首句:Its no secret that many children would be healthier and happier with adoptive parents than with the parents that nature dealt them. (2003.6, cet4)The authors attitude towards the judges ruling could be described as______.
A. doubtful B. critical C. cautious D. supportive【答案】D
【解析】全文首句可以体现文章讨论的中心话题,它明确道出了作者的观点:有时小孩与养父母在一起比与亲生父母在一起更好。而原文中judges ruling(法官的裁决)结果就是把小孩判给了养父,所以作者一定是持支持态度。
做题时间!
I am not so naive ,however ,as to believe that sex is responsible for this unfortunate situation of the American woman. I am not a feminist, but I am an individualist. I do not believe there is any important difference between men and women,certainly not as much as there may be between one woman and another or one man and an-other. There are plenty of women and men, for that matter who would be completely fulfilled in being allowed to be as lazy as possible. If someone will ensconce them in a pleasant home and pay their bills, they ask no more of life. It is quite all right for these men and women to live thus so long as fools can be found who will pay so much for nothing much in return. Gigolos, male and female, are to be found in every class and in the best of homes. But when a man does not want to be a gigolo, he has the freedom to go out and work and create as well as he can. But a woman has not. Even if her individual husband lets her, tradition in society is against her.
In this passage the author looks on the situation of women with an attitude of __________.
A. approval B. indifference C. disapproval D. biased 【答案】D
【解析】
此篇文章中,作者对待这一问题的态度十分明确、强硬(如用语I am not等等),因此只可能在选项C和D中选择。而从文章中的gigolos, fools等词可看出作者不仅不赞成而且态度更甚。所以,选项C disapproval(不赞成)程度还不够,这一题的正确答案是D biased有偏见的。A选项approval同意的,B选项indifference漠不关心的。
》》点击查看六级阅读常见考点解析汇总
三大雅思阅读考场实战技巧介绍
雅思阅读题型高分答题技巧介绍
三个月提升雅思阅读拿分率
雅思阅读材料:乔布斯斯坦福大学毕业典礼演讲
雅思阅读核心词汇68个
雅思阅读摘要题答题技巧介绍
雅思阅读文章:Rebuilding Japan
雅思阅读材料:the population of China
雅思阅读真题文章:Science fiction
雅思阅读长难句解析(共2句)
雅思阅读解题技巧:融会贯通法
雅思阅读材料:伦敦如何演绎自己的精彩
两句雅思阅读长难句分析(2)
雅思阅读长难句解析(共3例)
影响雅思阅读高分的五个因素
雅思阅读文章:IMF
雅思阅读材料:世界上最危险的边界
雅思阅读真题文章的结构特点
雅思阅读文章:supercars
雅思阅读长难句分析(共3句)
雅思阅读材料:Eye robot
雅思阅读判断题解题策略介绍
五大雅思阅读备考步骤介绍
雅思阅读材料:戛纳电影节
6类雅思阅读定位词一览
雅思阅读summary题型的五大解题方法
雅思阅读高分方法:一揽众山法
雅思阅读材料:Stephen Hawking
名师解析剑八雅思阅读文章(类型对比)
雅思阅读常见词汇20个
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |