8.The following appeared in the editorial section of a corporate newsletter. The common notion that workers are generally apathetic about management issues is false, or at least outdated: a recently published survey indicates that 79 percent of the nearly 1,200 workers who responded to survey questionnaires expressed a high level of interest in the topics of corporate restructuring and redesign of benefits programs. Discuss how well reasoned... etc.
Based upon a survey among workers that indicates a high level of interest in the topics of corporate restructuring and redesign of benefits programs, the author concludes that workers are not apathetic about management issues. Specifically, it is argued that since 79 percent of the 1200 workers who responded to survey expressed interest in these topics, the notion that workers are apathetic about management issues is incorrect. The reasoning in this argument is problematic in several respects.
First, the statistics cited in the editorial may be misleading because the total number of workers employed by the corporation is not specified. For example, if the corporation employs 2000 workers, the fact that 79 percent of the nearly 1200 respondents showed interest in these topics provides strong support for the conclusion. On the other hand, if the corporation employs 200,000 workers, the conclusion is much weaker.
Another problem with the argument is that the respondents views are not necessarily representative of the views of the work force in general. For example, because the survey has to do with apathy, it makes sense that only less apathetic workers would respond to it, thereby distorting the overall picture of apathy among the work force. Without knowing how the survey was conducted, it is impossible to assess whether or not this is the case.
A third problem with the argument is that it makes a hasty generalization about the types of issues workers are interested in. It accords with common sense that workers would be interested in corporate restructuring and redesign of benefits programs, since these issues affect workers very directly. However, it is unfair to assume that workers would be similarly interested in other management issues―ones that do not affect them or affect them less directly.
In conclusion, this argument is not convincing as it stands. To strengthen it, the author would have to show that the respondents account for a significant and representative portion of all workers. Additionally, the author must provide evidence of workers interest other management topics―not just those that affect workers directly.
2010年6月四级阅读理解总评
名师指导英语四级阅读全面提高
局部定位阅读法攻克四级阅读题
冲刺必备大学英语四级考试阅读题猜词技巧
大学英语四级阅读理解文章精练32
轻松搞定四六级四级阅读难点及解决办法
四级阅读文章美国孩子四大优点
2010年6月英语四级快速阅读答案解析
名师支招英语四级阅读快速找准信号词的方法
大学英语四级阅读理解文章精练36
大学英语四级阅读理解文章精练35
大学英语四级阅读理解文章精练30
英语四级阅读题型
英语四级阅读五分钟解决
大学英语四级阅读理解文章精练31
英语四级考试阅读解题秘诀
用新概念破解英语四级阅读理解
大学英语四级阅读题文章精读45
大学英语四级阅读题文章精读47
大学英语四级阅读题文章精读33
大学英语四级阅读理解文章精练29
大学英语四级阅读题文章精读42
大学英语四级阅读理解文章精练25
2010年12月英语四级快速阅读命题剖析与预测
大学英语四级阅读题文章精读43
巧做四级阅读细节题逐词对应法
大学英语四级阅读题文章精读48
大学英语四级阅读理解文章精练34
第一时间点评英语四级快速阅读
四级阅读理解选词填空解题技巧
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |