编辑点评: GRE阅读考试的材料,非常强调逻辑的关系,所以逻辑要点是大家在解GRE阅读题的时候的关键,本文就为大家例举了这样一篇逻辑短文,供大家参考和练习。
随着GRE阅读考试的难度日益增加,大家需要有针对性地进行练习,本文为大家例举的就是逻辑短文的练习,文末还附有答案,供大家更好地练习。
Initially the Vinaver theory that Malory s eight romances, once thought to be fundamentally unified. were in fact eight independent works produced both a Line sense of relief and an unpleasant shock. Vinaver s 5 theory comfortably explained away the apparent contradictions of chronology and made each romance independently satisfying. It was, however, disagreeable to find that what had been thought of as one book was now eight books. Part of this response was the natural 10 reaction to the disturbance of set ideas. Nevertheless, even now, after lengthy consideration of the theory s refined but legitimate observations, one cannot avoid the conclusion that the eight romances are only one work. It is not quite a matter of disagreeing with the 15 theory of independence, but of rejecting its implications: that the romances may be taken in any or no particular order, that they have no cumulative effect, and that they are as separate as the works of a modern novelist.
For the following question, consider each of the choices separately and select all that apply
5. It can be inferred from the passage that the author believes which of the following about Malory s
works?
□A There are meaningful links between and among the romances.
□B The subtleties of the romances are obscured when they are taken as one work.
□C Any contradictions in chronology among the romances are less important than their over-
all unity.
6. The author of the passage concedes which of the following about the Vinaver theory?
It gives a clearer understanding of the unity of Malory s romances.
It demonstrates the irrationality of considering Malory s romances to be unified.
It establishes acceptable links between Malory s romances and modern novels.
It unifies earlier and later theories concerning the chronology of Malory s romances.
It makes valid and subtle comments about Malory s romances.
7. Select the sentence in the passage that suggests that, in evaluating the Vinaver theory, some critics were initially biased by previous interpretations of Malory s work.
答案及解析:
第一题选AC
做这个题首先要对文章进行剖析。
首先,有initially这个词,就要想到文章中肯定会出现前后情况的不同,或对比,或延续。我们下面来分析文章。
1)首先,V认为M的八浪漫其实就是八本书,而不是一本书,这个观点带来了慰藉和震撼。解释慰藉,解释震撼。
2)但是,即便是今天,我们也不能避免得出是一本书整体的结论。解释
从这个文章的结构来看,作者的态度首先是ambivilence,因为慰藉和震撼是对立面;再者的描述便倾向于否定V的观点,还是认为书是一个整体的观点比较合适,但又没有完全否认,总体上,对V的观点是持质疑态度的。
这个题选AC
A 质疑了V,肯定了作品之间是有联系的;
B 不对
C 作者肯定了整体性的视角,也认为年代的不同不会影响整体性。正确
所以答案选择AC
像这样的题关键是要搞清楚作者所持的立场,所持立场可以从文章篇幅的描写来判断,像这里的描述侧重的是否定V的理论,强调整体性。
第二题选E
看原文,定位after lengthy consideration of the theory s refined but legitimate observations
排除ACE,B不对,作者没有否认整体性学说的态度,只是说V的理论解释了年代矛盾而已,并没有证明整体性学说的不合理性。
E同义变换,valid and subtle=refined but legitimate
第三题答案是Part of this response was the natural reaction to the disturbance of set ideas 。
其实这个题目中说的biased by previous interpretation就是biased by set ideas的意思,又是同义变换的问题。
set这里是约定俗成的,规定的,确立的的含义。
上文的题目大家答对了几题?大家不仅要多做题,更要善于总结,这样才会有针对性地提高。
沪教牛津版小学英语一年级上册 Unit 8 教案
沪教牛津版小学英语一年级上册 unit9 教案
外研版一年级英语上册教案Unit1 Hello
一年级英语上册Unit1 My classroom第三课时教案
一年级英语下册Unit2 Small animals教案2
牛津版一年级英语上册unit5 Fruit教案(2)
上海牛津版一年级英语Unit 9 Revision单元分析教案
沪教版小学英语一年级下册教案unit1课时6
上海牛津版一年级英语Unit2 Small animals第四课时教案
牛津版一年级英语上册教案Unit4 My bag第一课时
牛津版一年级英语上册unit5 Fruit教案(3)
新起点小学一年级英语教案Unit7 Fruit
苏教版牛津小学一年级英语教案Unit1 What`s your name
上海牛津版一年级英语下册Unit9 Revision第二课时教案
牛津版一年级英语上册Unit 2 Good morning 教案
上海牛津版一年级英语Unit3 This is my mum教案
新课标小学英语第一册期末考试百词范围
牛津版一年级英语上册unit5 Fruit教案(1)
上海牛津版一年级英语下册Unit2 Small animals教案
沪教版小学英语一年级下册教案unit1课时2
一年级英语Module1 unit6 Mid-Autumn Festival教案
一年级英语上册Unit8 Playtime 第三课时教案
牛津小学一年级英语Unit5 Fruit教案(五个课时)
沪教版小学英语一年级下册教案unit1课时1
一年级英语上册教案 Unit 1 第二课时
上海牛津版一年级英语Unit7 My family教案
一年级英语上册教案Unit1 My classroom第一课时
上海版牛津一年级英语教案Unit8 Playtime(总五课时)
沪教版小学英语一年级下册教案unit1课时4
一年级英语上册教案 Unit1My classroom 第三课时
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |