阅读理解专项练习50-23
A
How do you feel when you stay in hospital alone? Jenny, 13, a US student, feels bored. She knows the feeling because she has been in hospital many t imes herself. One day, she thought of an ideaif patients could get some books to read, they would feel better. So, from May, she and many of her friends began to collect books for hospital patients.
In six months the students collected 1,250 books at school. They decided to donate the books to the North Shore Medical Centre, a childrens hospital next door to their school. There are books for kids of all ages, from babies up to high school level. said Jenny.
The students put the books into early readers, middle readers and advanced readers. Then they wrote their best wishes to patients on bookmarks (书签) and letters, put the books in big boxes and donated them to the hospital.
We wrote things like, Keep on reading! and Hope you feel better!, said John, 14, Jennys brother. And we also wrote some funny things to make them laugh.
Frank, 12, and Steven, 14, helped carry 16 large boxes of books into a car. I think these books will make me a lot of patients feel happy. said Frank. Steven shared his opinion. It is really the most meaningful thing that I have ever done in my life.
36. Who first thought of the idea of helping those bored patients in hospital?
A. John. B. Frank. C. Steven. D. Jenny.
37. From the article, we can learn that _______.
A. in half a year Jenny and her friends bought 1,250 books
B. the North Shore Medical Centre is far from Jennys school
C. Jenny and her friends were willing to help bored patients
D. Steven had a different opinion from Frank and John
38. The best title for the article might be _______.
A. Collecting books for bored patients B. Writing a letter to a medical centre
C. Donating books to poor students D. Reading books for hospital patients
39. Which of the following words can be used to describe those student?
A. Polite and hard-working B. Lazy and stubborn
C. Selfish and proud D. Thoughtful and helpful
【主旨大意】本文讲述詹妮通过自己住院时,感到很无聊。她想出一可以让病人打发无聊时间的方法,就是读书。詹妮通过和朋友的努力终于让这个医院的病人有书读的故事。
36. D【解析】细节理解题。由第一段句One day, she thought of an ideaif patients could get some books to read, they would feel better可知。詹妮想出的主意。
37. C【解析】理解推断题。由第二段可知A错误;由句a childrens hospital next door to their school.可知B错误;由最后一段句Steven shared his opinion.可知D错误。故选C。
38. A【解析】细节理解题。理解全文可知,詹妮和她的朋友收集图书为了病人打发无聊的时间。故选A。
39. D【解析】细节理解题。詹妮和她的朋友们所做的这一些对病人是有帮助的。他们在收集好图书后又做了大量的工作,如分类,做书签,写亲情话语等,这些做法有益于病人的快速康复。故选D。
B
Zhalong is a nature reserve in Heilongjiang in north-east China. It is one of the worlds most important wetlands. The reserve covers an area of 210,000 hectares. The area provides food and shelter for wildlife. It is an ideal home for different kinds of plants, fish and birds.
Many birds live comfortably in Zhalong Nature Reserve all year round, while some only stay there for a short time. There are many fish in the wetlands, and the birds can easily catch them for food. Zhalong has long been called the home of the crane. There are 15 crane species (物种) in the world. 8 of them are in China and there are 6 species in Zhalong area. It is an important living area for the rare red-crowned cranes. There are not many red-crowned cranes in the world. Every spring and summer, red-crowned cranes lay and hatch (孵化) their eggs in Zhalong.
Some people want to change the wetlands to make more space for farms and buildings. This means there will be less and less space for wildlife. More and more birds are in danger because they do not have enough living space. Many of them died. The Chinese government wants to protect these endangered birds, and they can be safe in Zhalong.
Every year, a lot of tourists go to Zhalong to watch birds. This year, members of our Bird-watching Club are going to study the different kinds of birds in Zhalong and the changes in their numbers. The study begins next month.
We _______ once a year. We are now inviting secondary school students to help. We need more people to help us count and do something to help the birds.
Many people do not understand the importance of the wetlands. We hope this information will help them understand and make them actively take action to protect wildlife.
40. What does the underlined word ideal mean?
A. Perfect. B. Dangerous. C. Crowded. D. Expensive.
41. What can we learn from the second paragraph?
A. All birds stay in Zhalong Nature Reserve all year round.
B. There are eight species of red-crowned cranes in Zhalong.
C. The number of the worlds red-crowned cranes is small.
D. Every winter red-crowned cranes hatch eggs in Zhalong.
42. Which of the following can we choose for the blank (空白) in the fifth paragraph?
A. go birdwatching B. do a bird count C. go bird-hunting D. hold a bird show
43. The purpose of the article is to _______.
A. attract more visitors to pay a visit to Zhalong Nature Reserve
B. ask people to take action to protect wetlands and wildlife
C. prevent people from watching birds in Zhalong Nature Reserve
D. make people around the world know the Birdwatchting Club
【主旨大意】本文主要介绍扎龙珍贵水禽自然保护区,主要保护对象是丹顶鹤及其他野生珍禽,被誉为鸟和水禽的天然乐园。
40. A【解析】词义理解题:ideal意为理想的;完美的 Perfect意为完美的,故选A。
41. C【解析】细节理解题。第二段句There are not many red-crowned cranes in the world.可知丹顶鹤在世界上数量很少。
42. B【解析】由第五段句We need more people to help us count and do something to help the birds可知每天做一次统计。故选B。
43. B【解析】细节理解题。由最后一段最后一句make them actively take action to protect wildlife可知选B。
双语阅读:回家的感觉真好
精选英语散文欣赏:微笑挽救生命
精选英语美文阅读:爱的奇迹 Keep on Singing
英语美文:Keep on Singing
精选英语美文阅读:假如生活欺骗了你
双语美文:What are you still waiting for?
英语晨读:忘忧树
26个英文字母蕴含的人生哲理
英语名篇名段背诵精华20
浪漫英文情书精选:My Everything我的一切
精选英语散文欣赏:一棵小苹果树
浪漫英文情书精选:Could This Be Real?这是真的吗?
如果生命可以重来(双语)
精选英语美文阅读:How selfless real love is 无私的爱
精选英语美文阅读:被忽略的爱 Helpless love
英语标准美文85
美文欣赏:海边漫步
浪漫英文情书精选:Need You With Me需要你爱我
精美散文:让我们撩起生命的波纹
人生哲理:年轻无悔 别停下追寻梦想的脚步
精选英语美文阅读::朋友的祈祷
精选英语美文阅读:一封未发出的英文情书《但是你没有》
精选英语美文阅读:饶孟侃《呼唤》
精选英语散文欣赏:平等的爱
英语美文:生命这个奇迹
英语美文:越长大越孤独(双语)
英语名篇名段背诵精华27
生命可以是一座玫瑰花园
精选英语美文阅读:哪有一株忘忧草? (双语)
英语晨读:潘多拉
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |