语(66)
阅读理解
Dr.Wiseman started “the laugh lab” project in September 2001.It is the largest study of humour.Participants(参加者)are invited to log on to the laugh lab website, oke.But there is also a serious purpose.The researches want to know what people from different nations and cultures find funny.And they want to find out the differences between the male and female sense of humour.The idea is that if we want to understand each other, we have to find out what makes us laugh.
This is a subject that has long attracted psychologists and philosophers.Most of the time, people are not completely honest.We do things that society expects us to and say things that help us get what we want.But laughing cannot be controlled.When we laugh, we tell the truth about ourselves.By December 2001 over 10,000 jokes had been submitted.This gave the scientists enough evidence to make early conclusions.It seems that men and women do have different senses of humour, for instance.
揙ur findings show the major differences in the ways in which males and females use humour, ?said Dr.Wiseman.揗ales use humour to appear superior to others, while women are more skilled in languages and prefer word play.?we wResearchers also found that there really is such a thing as a national sense of humour.The British enjoy what is usually called “toilet humour”.But the French like their jokes short and sharp: “You're a high priced lawyer.Will you answer two questions for $500?” “Yes.What's the second question?”
The Germans are famous for not having a sense of humour.But the survey found that German participants were more likely to find submitted jokes funny than any other nationality.Perhaps that proves the point.Is this joke funny? I don't know, but let's say yes, just to be safe.
Dr.Wiseman and his workmates also submitted jokes created by computer.But none of those who took part in the survey found any of them amusing.Perhaps this is relief.Computers already seem like they can do everything.At least they should leave the funny stuff to us.
解题导语:研究者建立了“笑声实验室”收集了许多笑话并分析了男性与女性之间、不同国家或民族之间幽默的不同点。________.cultures
C.to find out the differences between the male and female sense of humour
D.to get more personal details about participants
解析:细节理解题。根据第二段“And they want to find out the differences between the male and female sense of humour.”可知他们要找出女性和男性对于幽默感的不同故选C。________.orld are completely honest
B.psychologists and philosophers take interest in the “laugh lab” project
C.ordinary people are not interested in “the laugh lab” project at all
D.people tell the truth about themselves only when they laugh
解析:推理判断题。根据第三段This is a subject that has long attracted psychologists and philosophers.”可推知选B。3.According to the passage, we can safely say that ________.
A.jokes created by computer are less appealing to people
B.men and women have similar senses of humour
C.the project lasted from September, 2001 to December, 2001
D.scientists have collected enough evidence to make final conclusions
解析:细节理解题。根据最后一段“Dr.Wiseman and his workmates also submitted jokes created by computer.But none of those who took part in the survey found any of them amusing.”可知由计算机制造的笑话不吸引人故选A。________.B.to prove the British people have a sense of “toilet humour”
C.to show people from different nations have different senses of humour
D.to prove that the Germans have no sense of humour
解析:细节理解题。根据第五段内容可知不同的国家有不同的幽默感故选C。nny or not?
B.Laugh louder!
C.Men laugh better.
D.Watch out for the trap in jokes!
解析:主旨归纳题。根据全文可知幽默因性别、国家不同而不同没有定性故选A最合适。________ (starve) if they couldn't find food, so they celebrated when they had food.Some festivals are held 7.________ (honour) the dead, or satisfy and please the ancestors, 8.________ could return either to help or to do harm.On the other hand, festivals can be held as 9.________ honour to famous people or to gods, such as Columbus Day in USA, in memory of the arrival of Christopher Columbus in America.In India there is a national festival 10.________ October 2 to honour Mahandas Gandhi, the leader who helped gain India's 11.________ (independent) from Britain.Harvest and Thanksgiving festivals can be very happy events.People are grateful because their food is gathered for the winter, 12.________ because a season of agricultural work is over.Chinese New Year is an 13.________ (energy) and important festival.People look forward to 14.________ (dress) up, eating dumplings, giving children lucky money in red paper, and playing dragon dances.The celebration of the Lunar New Year may take place throughout the country, day and night for 15.________ is the most important festival in China.
解题导语:本文介绍了一些重要节日的意义。解析:在if引导的条couldn't可知主句用would。答案:would starve解析:不定式作目的状语。答案:to honour解析:非限制性定语从句的先行词是人且在从句中作主语故用who引导。答案:who解析:表示“作为对……的一种敬重”表泛指且honour的读音是以元音音素开头故用an。答案:an解析:表示在具体某天用on。答案:on解析:用independent的名词形式作宾语。答案:independence解析:and连接两个并列的原因状语从句。答案:and解析:形容词作定语。答案:energetic解析:look forward to 意为“期盼盼望”为介词后接ving形式。答案:dressing解析:指代the Lunar New Year。答案:it
曼德拉追悼会上曼德拉家人及各国领导人语录
NSA监控魔兽世界反恐 情报特工被指上班打游戏
在家不知吃什么好?这些美食电影能给你带来灵感(上)
国内英语资讯:China to further smooth tax exemptions for some imports from U.S.
曼德拉昔日看守忆两人忘年之交
体坛英语资讯:Leipzig whitewash Schalke 5-0 to stay second in Bundesliga
体坛英语资讯:Leaders Bayern see off resilient Paderborn 3-2 in Bundesliga
每日一词∣解除离汉通道管控 lift outbound travel restrictions in Wuhan
五个英语句子说:“这不合我的口味!”
国内英语资讯:China demands unremitting containment efforts as Wuhan lockdown lifted
英税务署打击支付最低薪资以下水平的雇主
国际英语资讯: U.S. Navy chief who fired captain of coronavirus-stricken aircraft carrier resigns: report
国际英语资讯:Italy counts 135,586 COVID-19 cases, daily recoveries exceed new infections
国际英语资讯:British PM in intensive care after coronavirus symptoms worsen
美文赏析:我是如此热爱生活
体坛英语资讯:Unseeded Mager eliminates Thiem at Rio Open
国内英语资讯:Xi and his unremitting call for global health cooperation
国际英语资讯:Spotlight: Egypts anti-coronavirus efforts face more difficulties as confirmed cases top 1
男女交往中可以谈论的15个话题
每日一词∣数字化转型 digital transformation
体坛英语资讯:Chiles Garin progresses to Rio Open semifinals
The Meaning of Exams 考试的意义
巴黎将禁止居民上午10点至晚上7点出门锻炼
Too & very 的区别
国内英语资讯:Xinhua Headlines: China timely shares COVID-19 information, advances intl cooperation
人手一个的奢侈品手袋还能算奢侈品吗?
英国首相新冠肺炎病情恶化转入ICU
国际英语资讯:COVID-19 deaths in Europe continue to rise as Frances top 10,000
在家不知吃什么好?这些美食电影能给你带来灵感(下)
体坛英语资讯:Marseille lose to Nantes, Lille move up to third place
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |