所在位置: 查字典英语网 >高中英语 > 高考英语 > 高考高考英语 > 高考高考复习指南 > 2016届高考英语一轮复习阶段性效果检测题:7(含解析)

2016届高考英语一轮复习阶段性效果检测题:7(含解析)

发布时间:2017-04-11  编辑:查字典英语网小编

  高中英语一轮复习 阶段性效果检测题7

  第一部分: 英语知识运用(共两节, 满分30分)

  第一节: 单项填空(共20小题; 每小题0. 5分, 满分10分)

  从A、B、C和D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。

  1. (原创)Liu Yang is first woman astronaut in China who reachedspace.

  A. /; the B. the; / C. the; theD. a; a

  2. Since a good story is universal, it is no that cartoons have captured the imagination of the world.

  A. wonder B. need

  C. point

  D. sense

  3. (原创)It was because of the most beautiful village teacher—Xiao Shan’s strong determination he formed the woman football team in the poor area.

  A. that B. what

  C. why

  D. how

  4. —Why did the parents spend so much money on their children?

  —They just want to have their childrenwith good education.

  A. offered B. paid

  C. made

  D. equipped

  5. (原创)It will take great courage and political wisdom for the new leadership to gather proper supports for the reforms .

  A. being promised B. to promise

  C. promising

  D. promised

  6. The girl was nervous in front of so many strangers and we did all we could to make her feel more .

  A. at ease B. in silence

  C. for fun

  D. with joy

  7. China plans toa 3D express coach(立体快巴)project in Beijing, with the idea to provide cleaner, greener and faster traffic.

  A. build up B. carry out

  C. star in

  D. pick out

  8. The success of her business made hard for her to fulfill her role as a wife and mother.

  A. her B. that

  C. it

  D. one

  9. (原创)This is the second time Obama as US President.

  A. has been elected B. had been elected

  C. has elected

  D. had elected

  10. The key to our success was having the courage to take on any job and then being creative in ourto getting it finished.

  A. measure B. method

  C. appointment

  D. approach

  11. (2017·衢州模拟)This magazine is very with young people, who like its content and style.

  A. familiarB. similar

  C. popular

  D. particular

  12. (2017·兖州模拟)I to go on a diet, but the dishes at the party were simply impossible to resist.

  A. had intended B. am intending

  C. intend

  D. could intend

  13. As is known to us all, English books of this kind well in middle schools.

  A. sell B. sells

  C. is sold

  D. are sold

  14. At horse races everyone has already studied the form of the horse .

  A. behind time B. in progress

  C. in advance

  D. in time

  15. —Jim has been dismissed by the supermarket.

  — He is always late for work and he is always complaining.

  A. Hardly surprising!

  B. Forget it!

  C. How come? D. Who knows?

  16. (2017·宁波模拟)The large grassland, reaching out far away, looks extremely beautiful the blue and clean sky.

  A. with B. against

  C. through

  D. beyond

  17. (2017·杭州模拟)The well-dressed gentleman pretends to be a millionairein fact he hasn’t a penny to his name.

  A. unless

  B. while

  C. since

  D. before

  18. (2017·宁波模拟)I’m interested in this job very much and hope to get it. I’d much appreciate from you soon.

  A. hearing B. to have heard

  C. to hear

  D. having heard

  19. (2017·温州模拟)So far all cloned animals have suffered from different serious disorders,  dying soon after birth.

  A. many of which

  B. many of whom

  C. many of them

  D. many of that

  20. (2017·绍兴模拟)—Did you forget about my birthday?

  — I’ve booked a table at Michel’s restaurant for this evening.

  A. What then? B. I’m afraid so.

  C. How could I?

  D. For sure.

  第二节: 完形填空(共20小题; 每小题1分, 满分20分)

  阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。

  After losing my dog Cassie, my best friend of 11 years, I felt incredibly lost. It was like getting my arm cut off, like part of me was 21 .

  One day while surfing on the Internet, I typed “Cassie” and “dog” into the search bar, just 22 interest. I clicked on a few websites and had a look at the 23 dogs also called Cassie.

  I 24 one site for pet adoption based in the US with a success story about a Cassie, who had been 25 . The new owners had sent pictures of her in her new home to the website. The amazing thing was that their Cassie has passed as a twin for mine—the 26 were striking.

  I sent an e-mail to the woman who ran the website, along with a 27 of my dog.

  I didn’t 28 to hear anything back,  29 I assumed they were far away and probably busy, if the pet refuge(救助所)still existed at all, as the 30 with Cassie on it was from four years ago.

  But the owner of the refuge sent me back a lovely 31 saying she was sorry for my loss, and agreed that it was an amazing coincidence(巧合)that the two dogs looked so similar and had the same 32 . She told me that Cassie was 33 with the same owners, and had been brought back to the 34 and adopted by another couple.

  A few days later, I 35 another e-mail, this time from the couple now 36 the American Cassie—the lady from the refuge had 37 my e-mail to them. The couple had 38 some recent photos of their Cassie, saying how glad they were to have her. They then passed on their 39 and wished me well.

  I was so pleased that the American Cassie had found a lovely new home. It was also so heartwarming that people on the other side of the world would take the time to send on their good wishes to a 40 .

  21. A. losing B. missing

  C. confused

  D. shocked

  22. A. out of

  B. of

  C. beyond

  D. in

  23. A. same

  B. loyal

  C. various

  D. fierce

  24. A. cared for

  B. looked up

  C. referred to

  D. came across

  25. A. hurt

  B. sold

  C. adopted

  D. exchanged

  26. A. acquaintance B. differences

  C. similarities

  D. appearance

  27. A. picture

  B. twin

  C. friend

  D. character

  28. A. want

  B. decide

  C. like

  D. expect

  29. A. before

  B. because

  C. when

  D. until

  30. A. page

  B. newspaper

  C. article

  D. report

  31. A. book

  B. letter

  C. e-mail

  D. telephone

  32. A. name

  B. color

  C. size

  D. height

  33. A. once again

  B. no longer

  C. actually

  D. regularly

  34. A. home

  B. school

  C. refuge

  D. hospital

  35. A. sent

  B. wrote

  C. accepted

  D. received

  36. A. looking after B. taking care

  C. caring about

  D. looking for

  37. A. turned

  B. forwarded

  C. explained

  D. introduced

  38. A. left

  B. taken

  C. collected

  D. attached

  39. A. apology

  B. enthusiasm

  C. sympathy

  D. expectation

  40. A. stranger

  B. friend

  C. dog

  D. student

  第二部分: 阅读理解(第一节20小题, 第二节5小题; 每小题2分, 满分50分)

  第一节: 阅读下列材料, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。

  (A)

  (原创)Survivors of a bus crash that killed nine people on a partly icy section of interstate(州际公路)in rural Eastern Oregon said on Monday that some passengers were thrown from the vehicle through broken windows after it skidded(打滑)out of control, smashed through a guardrail(护栏)and plummeted(垂直落下)60 meters down an embankment(路堤).

  When the tour bus came to a rest, terrified passengers, most of them Koreans, looked around for their loved ones.

  “Some mothers screamed to find their son or daughter. ” said Jaemin Seo, a 23-year-old exchange student from Suwon, South Korea, who is studying in Vancouver, British Columbia.

  The charter bus, owned by a Canadian company, crashed on Sunday just east of Pendleton while returning to Canada from Las Vegas—one of the stops on a nine-day western US tour.

  Aboard were 48 people, some of them were exchange students from South Korea. Some passengers were from British Columbia, and some from the US state of Washington. Investigators said there also may have been a Japanese passenger and one from the Chinese island of Taiwan.

  The survivors, who range in age from 7 to 74, were sent to 10 hospitals in Oregon, Washington state and Idaho. At least 10 were released on Monday, police said.

  The crash occurred near a spot on the interstate called Deadman Pass, at the top of a steep, 11-km descent from the Blue Mountains. That section of road is so notorious that state transportation officials published a warning for truck drivers saying it has “some of the most changeable and severe weather conditions in the Northwest” .

  But a state transportation spokesman said that while there were icy spots where the crash occurred, it was nothing unusual for this time of year.

  He said a sanding truck had applied sand a few hours earlier and was behind the bus making another run when the crash occurred. The sand truck driver was among the first at the scene, adding that the highway has been shut down several times this winter, mostly due to crashed trucks blocking the roadway.

  Seo said he was awakened by screaming and was ejected from a broken window as the bus careened down the hill. Seo had a broken ankle, a gash in his arm that required stitches(缝线)and shallow scratches across his face.

  41. What caused the accident?

  A. Being crowded with passengers.

  B. The icy road.

  C. The big fog.

  D. The heavy rain.

  42. The passengers on the bus may be .

  A. Koreans, Canadians, Americans, Japanese and Chinese

  B. Koreans, British, Americans, Japanese and Chinese

  C. Koreans, Canadians, British, Japanese and Chinese

  D. Koreans, Canadians, Americans, British and Chinese

  43. We can learn that from the text.

  A. there were only children among the survivors on the bus

  B. there were only children and the old among the survivors on the bus

  C. there were children and the old among the survivors on the bus

  D. there were the old and the young among the survivors on the bus

  44. What can we learn from the seventh paragraph?

  A. The section of the road where the accident happenedis very icy.

  B. Accidents often happen on the section of the road.

  C. The section of the road has attracted the state transportation officials’attention.

  D. The drivers drive carelessly.

  45. Seo is a in the accident.

  A. witness

  B. passenger

  C. driver

  D. official

  (B)

  Here is some information about several famous local bakeries(面包烤房)in Indiana, the US. They serve as a social gathering place for locals.

  Maple Lane Bakery

  At 8260 S. State Rd. Claypool, IN. (574)566-2917, it offers a variety of cooked pies, cookies, and bread. With 20 years’experience, Maple Lane Bakery has specialized in the making of pies. The menu includes peach pie $7. 19, berry pie

  $7. 70, apple pie $7. 19 and banana pie $6. 99. Feel free to place an order at least 24 hours in advance.

  Betty’s Cake & Candy Shop

  At 816 E. Winona Avenue Warsaw, IN. (574)269-1231, it specializes in cakes and offers cookies and candies. The chocolate cookies are sold at $8. 99 a dozen. Betty’s Cake &Candy Shop, started half a century ago, specializes in wedding cakes and birthday cakes. Buying a cake from Betty’s will not disappoint you as they are always excellent.

  Crepes’ Quality Bakery

  At 217 S. Cavin Street Ligonier, IN. (260)894-3024, this third generation bakery is located in downtown Ligonier. It offers cookies and cupcakes, and specializes in rolls and bread. If you plan to buy cookies for the office or work area, you had better get there early as the building workers arrive just before 5: 00 am waiting for the doors to open.

  Olympia Candy Kitchen

  At 136 N. Main Street Goshen, IN. (574)533-5040, it has been welcoming visitors for almost a century in its unchanged location in downtown Goshen, Indiana. Its tradition began in 1912 when Greek Nicholas began making his own chocolates. Today this family-owned operation offers all kinds of candies and boxed candies.

  If you need an order, you should call ahead of time to see if they can meet your request.

  46. From the passage we can learn that .

  A. the local people of Indiana like gathering in the bakeries

  B. Maple Lane Bakery is on eastern State Road

  C. most of the bakeries in Indiana are located in Claypool

  D. Crepes’Quality Bakery opens at 8: 00 am

  47. Which of the following pies is the most expensive?

  A. Peach pie.

  B. Banana pie.

  C. Apple pie.

  D. Berry pie.

  48. If you want to order a birthday cake, you are advised to call .

  A. (574)533-5040 B. (574)269-1231

  C. (260)894-3024

  D. (574)566-2917

  49. The author wrote this passage mainly to .

  A. tell readers some travel information

  B. persuade more people to eat pies

  C. make the bakeries better known to readers

  D. warn customers to order bakeries in advance

  (C)

  (原创)Before the world premiere(全球首映)of Life of Pi(《少年派的奇幻漂流》)at this year’s New York Film Festival on Sept. 28, director Ang Lee joked that his latest film in three years hit the four most notorious(臭名昭著的) “vices(恶行)” in the moviemaking process: kids, animals, water and 3D.

  Although we will discover how that turns out when the film releases on Nov. 22, early reviews have said Lee’s adaptation of Life of Pi is “one of the year’s most beautiful, original and adventurous pictures” .

  Based on the best-selling novel by Yann Martel, Life of Pi tells the story of Pi(Suraj Sharma), a young man who gets stranded(搁浅)at sea with a Bengal tiger named Richard Parker after the ship carrying Pi’s family and his father’s zoo from India to Canada sinks.

  On the surface, the film is about Pi’s tale of survival—yet Life of Pi holds so much more within its two-hour running time.

  “Visually, Life of Pi, which mixes real tigers with computer-generated effects almost seamlessly(无缝地), is like nothing seen on screen in some time, ” movie critic Justin Chang wrote in his review for Variety magazine. “And the 3D in particular is the best since perhaps Avatar. ”

  Lee told the New York Film Festival audience following the screening that Life of Pi was exceedingly(非常)hard to make. Due to weather conditions and the difficulty of controlling animals, he said, only one-eighth of his planned shots were actually filmed.

  Despite arduous(费力的)conditions, Lee was able to push an excellent lead performance from Sharma, a newcomer who originally accompanied his brother to the audition(试镜)before landing the role of Pi himself.

  “By the end of it, I didn’t feel like I was acting anymore, ” Sharma recently told Hollywood Reporter. “I was an instrument, of sorts, and Lee pulled the emotion through me. It just went in and came out. ”

  The film isn’t perfect, though. The New York Times said there’s “a clunky(笨拙的)moment of exposition at the end that feels entirely too on-the-nose” . But we know what to expect from Lee, one of the most successful Chinese directors in Hollywood. One thing is for sure: he never disappoints.

  50. What can we learn from the second paragraph?

  A. The film was put on Nov. 22.

  B. The film was highly thought of.

  C. The film is attractive.

  D. The film is fashionable.

  51. Which of the following statements is NOT true according to the passage?

  A. Life of Pi was adapted from the best-selling novel by Yann Martel.

  B. The ship Richard Parker took got stranded.

  C. The film only talked about the life of Pi.

  D. Lee took great pains to make the film.

  52. What did Justin Chang—the movie critic review the film for Variety magazine?

  A. The 3D of the film is the best so far.

  B. The 3D of the film Avatar is the best.

  C. The 3D of the film is not better than that of Avatar.

  D. The film only depended on the computer.

  53. What made Sharma get the opportunity to play a role in the film?

  A. That Sharma was very handsome.

  B. That Sharma has been famous

  C. That his brother helped him

  D. That Sharma originally accompanied his brother to the audition

  54. What’s the best title of the passage?

  A. The film—Life of Pi gets high praise

  B. A hardworking director

  C. Emotion given to actors

  D. The world premiere of a film

  (D)

  (2017·衢州模拟)

  After 20 years as a full-time wife and mother, I decided to be a school bus driver for I loved kids. After hard practice, by the time school started that year I’d got the hang of it. I was happy in my new work. I became a combination chauffeur, nurse and friend. And if the kids needed it, I’d put on my “Tough Big Sister” act. It was a lot like my previous job—being a mom.

  When I think about my years of bus driving, many things crowded in, but mostly, I remember Charlie.

  Charlie, eight years old, with blond hair and crystalline gray eyes, began riding my bus in September of my fourth year driving. They all had stories to tell me about their summers. Charlie, though, ignored me. He didn’t even answer when I asked his name.

  From that day on, Charlie was a trial. If a fight broke out I didn’t have to turn my head to know who had started it. If someone was throwing spitballs I could guess the culprit’s name. If a girl was crying, chances were Charlie had pulled her hair. No matter how I spoke to him, gently or firmly, he wouldn’t say a word. He’d just stare at me with those big gray eyes of his.

  I asked around some, and found out Charlie’s father was dead and he didn’t live with his mother. He deserves my patience, I thought. So I practiced every bit of patience I could muster. To my cheery “Good morning” , he was silent. When I wished him a happy Halloween, he sneered. Many, many times I asked God how I could reach Charlie. “I’m at my wit’s end. ” I’d say. Still I was sure that this child needed to feel some warmth from me. So, when he’d pass by, I’d ruffle his hair or pat him on the arm.

  Toward the end of that year, the kids on my bus gave me a small trophy inscribed “To the Best Bus Driver Ever” . I propped it up on the dashboard. On top I hung a small tin heart that a little girl had given me. In red paint she had written,

  “I love Polly and Polly loves me. ”

  On the next-to-last day of school I was delayed a few minutes talking to the principal. When I got on the bus I realized that the tin heart was gone. “Does anyone know what happened to the little heart that was up here?” I asked. For once with 39 children, there was silence.

  One boy piped up,

  “Charlie was the first one on the bus. I bet he took it. ” Other children joined the chorus,

  “Yeah! Charlie did it! Search him! ” I asked Charlie,

  “Have you seen the heart?”

  “I don’t know what you’re talking about, ” he protested. Standing up, he took a few pennies and a small ball out of his pockets. “See, I don’t have it. ”

  “I bet he does! ” insisted the girl who had given me the heart. “Check his pockets. ”

  Charlie glowered when I asked him to come forward. His gaze burned into mine. I stuck my hand into one pocket. Nothing. I reached into the other pocket. Then I felt it—the familiar outline of the small tin heart. Charlie stared at me for a long time. There were no tears in those big gray eyes, no plea for mercy. He seemed to be waiting for what he’d come to expect from the world. I was about to pull the tin heart out of Charlie’s pocket when I stopped myself. Let him keep it, a voice seemed to whisper.

  “It must have fallen off before I got here, ” I said to the kids. “I’ll probably find it back at the depot. ” Without a word, Charlie returned to his seat. When he got off at his stop, he didn’t so much as glance at me.

  That summer Charlie moved away.

  Eventually I retired. And there my story as a school bus driver ends, except for one more incident. A dozen years after retirement I was in a department store in Kansas City, when someone said tentatively,

  “Polly?”

  I turned to see a balding man who was approaching middle age. “Yes?”

  His face didn’t look familiar until I noticed his big gray eyes. There was no doubt. It was Charlie.

  He told me he was living in Montana and doing well. Then, to my surprise, he hugged me. After he let go, he pulled something from his pocket and held it up for me to see. An old key chain. . . bent out of shape, the lettering faded. You can probably guess what it was—the little tin heart that said,

  “I love Polly and Polly loves me. ”

  “You were the only one who kept trying, ” he explained. We hugged again, and went our separate ways. That night I thought over his words. You were the only one who kept trying. Before I fell asleep I thanked the Lord for the reassurance that I’d done a good job and for all the qualifications he’d given me to do it with.

  55. From whose point of view is the story told?

  A. Polly’s.  B. Charlie’s.

  C. a mother’s.

  D. Tough Big Sister’s.

  56. From the passage, we learn that Charlie was .

  A. cold and firm B. naughty and lazy

  C. tough and lonely

  D. gentle and smart

  57. The underlined sentence “He seemed to be waiting for what he’d come to expect from the world. ” suggests that Charlie .

  A. expected to get away with what he had done

  B. expected to get punished for what he had done

  C. felt ashamed of what he had done

  D. felt Polly had done wrong to him

  58. Charlie kept the tin heart all the time because it reminded him .

  A. it was once a shame to him

  B. someone there cared him

  C. it once gave him warmth

  D. it was a Christmas gift from Polly

  59. What do you think is the best reward to Polly’s love for Charlie?

  A. People’s appreciation for her kindness.

  B. His doing well in his life.

  C. His thanks to her love.

  D. Charlie’s recognition of Polly after many years.

  60. Which detail from the story best shows Polly’s love for Charlie?

  A. She greeted him with cheery “Good morning” .

  B. She wished him a happy Halloween.

  C. She ruffled his hair when he passed her.

  D. She lied to the other kids about what happened to the tin heart.

  第二节: 下面文章中有5处(第61~65题)需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。

  A. Surround yourself with English

  B. Listen to English music

  C. Log on the English website

  D. Watch English films

  E. Use all of your resources

  F. Speak without fear

  61.   

  The biggest problem most people face in learning a new language is their own fear. They worry that they won’t say things correctly or that they will look stupid so they don’t talk at all. Don’t do this. The fastest way to learn anything is to do it—again and again until you get it right. Like anything, learning English requires practice. Don’t let a little fear stop you from getting what you want.

  62.   

  Even if you study English at a language school, it doesn’t mean you can’t learn outside of class. Using as many different sources, methods and tools as possible will allow you to learn faster. There are many different ways you can improve your English, so don’t limit yourself to only one or two. The Internet is a fantastic resource for virtually anything, but for the language learners it’s perfect.

  63.   

  The absolute best way to learn English is to put yourself in it. Take notes in English, put English books around your room, listen to English language radio broadcasts, watch English news, movies and television. Speak English with your friends whenever you can. The more English material that you have around you, the faster you will learn and the more likely it is that you will begin “thinking in English” .

  64.   

  This is not only a fun way to learn but it is also very effective. By watching English movies(especially those with English subtitles)you can expand your vocabulary and hear the flow of speech from the actors. If you listen to the news you can also hear different accents.

  65.   

  Another very effective method of learning English is singing. In fact, it is often used as a way of improving comprehension. The best way to learn is to get the lyrics(words)to the songs you are listening to and try to read them as the artist sings. There are several good Internet sites where one can find the words for most songs. This way you can practice your listening and reading at the same time.

  非选择题部分(共40分)

  第三部分: 写作(共两节, 满分40分)

  第一节: 短文改错(共10小题; 每小题1分, 满分10分)

  (2017·金华模拟)

  下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。

  增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写上该加的词。

  删除: 把多余的词用斜线(\)划掉。

  修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写上修改后的词。

  注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;

  2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。

  Dear Cathy,

  I am writing to share my opinion on fashion with you, for I had just heard that you are disappointing because you can’t afford famous brands.

  I shall say that it is naturally for people to care about his appearance. And it is true that fashionable thing like clothes and shoes will make one more eye-catching. Therefore, I think it is really a waste of money for you to buy famous brands. Besides, it will also add the burden of your parents.

  What’s more, beauty is just skin deep. There are many things in which can make you popular beside fashion. A great amount of knowledge and a warm heart will surely win others’ respect.

  As the saying goes, never judge the person by appearance. I do hope that you will remember the saying and be as happy as you used to be.

  Yours,

  Jane

  第二节: 书面表达(满分30分)

  (2017·金华模拟)

  请以 “Magic Power of Words” 为题用英文按以下要点写一篇100~120个词的短文。

  要点: 1. 曾经鼓励我的一句话;

  2. 这句话对我生活的影响。

  1.【解析】选B。考查冠词。句意: 刘洋是中国第一个到达太空的女宇航员。在第一个空中, 序数词的前面要加定冠词the; space太空, 前面不需加冠词, 故第二个空不用冠词。故选B项。

  2.【解析】选A。考查固定句式It is no wonder that “难怪……” 。句意: 人人都喜欢好的故事, 难怪卡通片引起了全世界人们的想象。There is no need to do sth. 没有必要做某事; There is no point/sense in doing sth. 做某事没有意义。

  3.【解析】选A。考查强调句型。句意: 就是因为最美乡村教师——肖山的坚强意志使他在贫困地区成立了一个女子足球队。句子中强调because of the most. . . Xiao Shan’s strong determination, 强调句型的构成: It is/was +被强调部分+ that+剩余部分。

  【变式备选】

  It is at the stop I wait for the bus every day I got to know the professor.

  A. where; when

  B. that; when

  C. where; that

  D. that; where

  【解析】选C。考查定语从句和强调句型。句意: 就是在我每天等公交车的车站我认识了那个教授。at the stop是先行词, 后面跟的是定语从句, 关系词在从句中作状语, 所以用where; 这个句子又强调at the stop, 是强调句型, 第二个空用that。

  4.【解析】选D。答句句意: 他们只是想让他们的孩子接受好的教育。be equipped with装备……, 构成固定搭配, 故此处用equipped作宾语补足语。offer提供; pay付款。

  5.【解析】选D。考查非谓语动词。句意: 新一届领导人将需要极大的勇气和政治智慧, 才能为承诺的改革争取到适度的支持。the reforms与promise是逻辑上的被动关系, 故应该用过去分词作后置定语。故答案为D项。

  6.【解析】选A。句意: 当着许多陌生人的面, 女孩有些紧张, 我们尽了最大努力让她感到放松一些。at ease不拘束。

  7.【解析】选B。句意: 为了使交通更清洁, 更环保, 更快捷, 中国计划在北京实施 “立体快巴” 工程。carry out实施; build up逐步建立, 增强; star in担任主角; pick out挑出。

  8.【解析】选C。本题考查make it+adj. (for sb. )to do sth. 句型, 其中it为形式宾语, 真正的宾语为后面的不定式短语。

  9.【解析】选A。考查动词的时态和语态。句意: 这是奥巴马第二次当选为美国总统。This is the second time +主语+have/has done。又因为Obama与elect是被动关系, 故用现在完成时的被动语态。

  10.【解析】选D。approach意为 “方法” , 与to搭配。measure意为 “措施, 方法” , 不与to搭配; method多与of搭配; appointment约定。

  11.【解析】选C。考查形容词辨析。句意: 这个杂志很受年轻人的欢迎, 他们喜欢它的内容和风格。familiar熟悉的; similar相似的; popular受欢迎的; particular特别的。

  12.【解析】选A。考查动词的时态。句意: 我本来是准备节食的, 但是晚会上的那些菜简直令人无法抗拒。I to go on a diet这个动作发生在the dishes at the party were simply impossible to resist之前, 表示 “过去的过去” , 故用过去完成时。

  13.【解析】选A。考查主谓一致。 “. . . of this kind” 作主语时, 其谓语动词的形式主要看前面的名词, 而不是kind, 这里English books是复数形式, sell well意思是 “卖得好” , 用主动表被动, 所以选A。

  14.【解析】选C。句意: 在赛马前, 人们已经预先对马匹的情况进行了研究。in advance在此处的意思是 “预先” , 符合题意。behind time在原定的时间之后; in progress在进展中; in time及时, 都不符合题意。

  15.【解析】选A。考查交际用语。句意: ——吉姆被那个超市解雇了。——不足为奇! 他总是迟到, 还经常发牢骚。Hardly surprising!

  “不足为奇! ” ; Forget it!

  “不必在意! ” ; How come? “怎么会呢?” ; Who knows? “谁知道?” 。根据He is always late for work and he is always complaining. 可得出答案为A。

  16.【解析】选B。考查介词。句意: 这片一望无际的大草原在清澈的蓝天的衬托之下看起来特别美丽。against在此处意为 “以……为背景, 衬托, 对照” 。

  17.【解析】选B。考查连词。句意: 这位穿着考究的绅士假装是个百万富翁, 然而事实上他身无分文。while此处用作并列连词, 意为 “然而” 。unless除非, 如果不; since自……以来, 既然; before在……之前。

  18.【解析】选A。考查动词appreciate的用法。句意: 我对这份工作很感兴趣, 希望得到它。如果能很快收到您的来信, 我将不胜感激。appreciate后面常跟动名词作宾语, 不跟不定式。D项动名词的完成式表示已经完成的动作, 与句意不符。

  19.【解析】选C。考查独立主格结构。句意: 迄今为止所有克隆动物都患有各种各样严重的机能失调, 它们当中有许多在出生后不久就死了。空格后使用了非谓语动词dying, 这说明该部分不是一个非限制性定语从句, 而是一个独立主格结构, 故选C。

  20.【解析】选C。考查情景交际。句意: ——你忘记我的生日了吗?——怎么会呢?我已经在米歇尔饭店预订了今晚的餐桌。How could I?怎么会呢?符合情境。What then?下步怎么办?I’m afraid so. 恐怕是这样的。For sure. 一定。

  文章讲述了作者丢失了自己心爱的小狗, 在上网的时候, 无意间发现了美国有家宠物救助所, 通过电子邮件联系, 找到了与自己的小狗特征、名字一样的小狗, 那是由一对夫妇收养的, 现在很好, 那对夫妇发邮件表示对作者的同情, 并祝福作者。

  21. 【解析】选B。作者形容丢掉自己心爱的狗就像丢掉了自己身体的某一部分。sth. be lost=sth. be missing “……丢了” 。confused “困惑的” 和shocked “感到震惊的” 都不符合语境。

  22.【解析】选A。出于兴趣, 我点击了几个网站。out of interest “出于兴趣” 是固定搭配。

  23.【解析】选C。我看了看叫凯西的各种各样的狗, 因为是在网上搜到的, 种类很多。same相同的; loyal忠诚的; various各种各样的; fierce凶猛的。

  24.【解析】选D。因为作者在上网, 是无意中在网上遇见(come across)美国的一家宠物救助所。care for照顾, 喜欢; look up向上看; refer to提及, 涉及; come across偶然遇见。

  25.【解析】选C。前面提到收养宠物的地方, 这里指 “凯西被收养(adopted)” 。

  26.【解析】选C。上一句的意思: 令人吃惊的事情是他们的凯西冒充了我家双胞胎小狗中的一个——它们相似的地方特别突出。acquaintance熟人; difference不同; similarity相同点; appearance外表。

  27.【解析】选A。我通过邮件把我的小狗的照片发给了那个管理网站的妇女。a picture of my dog “我的小狗的照片” 。

  28.【解析】选D。我没有期望收到回信。want想; decide决定; like喜欢; expect希望, 期望。

  29.【解析】选B。前句是结果, 下面陈述原因, 故用because由于, 因为。

  30.【解析】选A。因为这个网页是四年前的。page在这里指 “网页” 。从这个地方也可看出上文的 “不期望” 的心情。

  31.【解析】选C。因为上文作者一直是在发电子邮件, 可看出这里也是发回来的邮件。由文中的sent me back也可看出。而不是书(book)、信(letter)和电话(telephone)。

  32.【解析】选A。从上文的an amazing coincidence看出, 长得相像, 名字也相同。

  33.【解析】选B。从下文的had been brought back to the and adopted by another couple. 看出, 不再由那个主人收养了。no longer “不再” 符合题意。

  34.【解析】选C。从下文的adopted by another couple看出, 是被带回救助所, 由另一对夫妇收养了。refuge救助所。

  35. 【解析】选D。几天后, 我又收到了一个邮件。send发送; write写; accept接受; receive收到。

  36.【解析】选A。这次的邮件是来自现在正照料美国的凯西的夫妇。look after照料; take care当心; care about担心, 在乎; look for寻找。

  37. 【解析】选B。是救助所的那位女士把我的邮件转发(forward)给他们的。turn转变; forward是及物动词, 意思是转递; explain解释; introduce介绍。

  38.【解析】选D。这对夫妇还粘贴了凯西最近的照片, 说他们拥有凯西很开心。attach “把……粘贴” 符合语境。

  39.【解析】选C。他们还传递对我的同情(sympathy), 并祝福我。apology道歉; enthusiasm热情; sympathy同情; expectation期望。

  40.【解析】选A。对于作者与收养狗的夫妇来说, 他们是陌生的, 所以用stranger “陌生人” 。

  这是一篇资讯报道。主要报道在奥尔良东部地区发生的一起旅游公共汽车交通事故, 事故因路面滑而引起。

  41.【解析】选B。细节理解题。从第一段的some passengers were thrown from the vehicle through broken windows after it skidded out of control. 和第八段的while there were icy spots where the crash occurred, it was nothing unusual for this time of year. 看出答案。

  42.【解析】选A。细节理解题。从第五段和文章可以看出, 车上有韩国人、加拿大人、美国人、日本人和中国人。

  43.【解析】选C。推理判断题。从第六段的The survivors, who range in age from 7 to 74, were sent to 10 hospitals in Oregon, 推出答案。

  44.【解析】选C。推理判断题。从第七段的that state transportation officials published a warning for truck drivers saying it has “some of the most changeable and severe weather conditions in the Northwest” . 看出, 这个路段的状况已经引起了交通部门的关注。

  45.【解析】选B。细节理解题。从最后一段的Seo said he was awakened by screaming and was ejected from a broken window as the bus careened down the hill. 看出, Seo是车上的乘客。

  本文重点介绍了美国印第安纳州几个有名的面包房的信息。

  46.【解析】选A。细节理解题。根据第一段的 “They serve as a social gathering place for locals. ” 可知, 答案为A项。

  47. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段的 “The menu includes peach pie $ 7. 19, berry pie $7. 70, apple pie $7. 19 and banana pie $ 6. 99. ” 可知, 答案为D。

  48.【解析】选B。细节理解题。根据第三段的Betty’s Cake & Candy Shop, started half a century ago, specializes in wedding cakes and birthday cakes. ” 可知, Betty’s Cake & Candy Shop专营婚礼蛋糕与生日蛋糕, 该店电话是(574)269-1231, 故答案为B。

  49.【解析】选C。作者意图题。第一段的 “Here is some information about several famous local bakeries in Indiana, the US. ” 交代了本文的大意, 作者主要告诉读者有关这几个有名的面包店的信息, 故答案为C。

  本文是一篇资讯报道。报道了华人导演李安拍摄的影片《少年派的奇幻漂流》在2017年9月28日的纽约电影节上举行了全球首映, 简单介绍了影片的故事情节, 同时还介绍了对影片和导演李安的高度评价。

  50.【解析】选B。推理判断题。从第二段的early reviews have said Lee’s adaptation of Life of Pi is “one of the year’s most beautiful, original and adventurous pictures” 看出, 评论声纷纷将李安改编的这部《少年派的奇幻漂流》称作是 “今年最出色、最新颖、同时也是最具冒险精神的佳片之一” , 给予了很高的评价。

  51.【解析】选C。细节理解题。从第三段的Based on the best-selling novel by Yann Martel, Life of Pi看出,

  “《少年派的奇幻漂流》影片改编自作家扬·马特尔的同名畅销小说” , A项是正确的; 从第三段的at sea with a Bengal tiger named Richard Parker after the ship carrying Pi’s family and his father’s zoo from India to Canada sinks. 看出B项是正确的; 从第四段的On the surface, the film is about Pi’s tale of survival—yet Life of Pi holds so much more within its two-hour running time. 意思是 “表面上, 这部影片讲述的是派的生存奇迹, 而《少年派的奇幻漂流》在两个小时中讲述的远远不止这些。” 看出C项不正确; 从第六段第一句话看出 “《少年派的奇幻漂流》让自己吃尽苦头。他称由于复杂的天气状况, 再加上各种难以驾驭的动物, 只拍出了计划完成镜头的八分之一。” 判断D项是正确的。

  52.【解析】选A。细节理解题。从第五段And the 3D in particular is the best since perhaps Avatar. 看出答案。

  53.【解析】选D。细节理解题。从第七段的Sharma, a newcomer who originally accompanied his brother to the audition before landing the role of Pi himself. 看出答案 “他起初只是陪弟弟去试镜, 最后竟意外地获得了‘少年派’这个角色。” 。

  54.【解析】选A。标题概括题。根据文章大意李安导演的影片《少年派的奇幻漂流》首映后, 受到高度评价。A项合乎标题要求, 其余三个选项都是文章中的细节, 不能用作标题。

  惹事孩子Charlie偷偷拿走作者的礼物, 作者发现后在大家面前掩盖了此事, 给了Charlie最大的爱护和尊重。她的关爱使Charlie一生牢记并走向成功。

  55.【解析】选A。细节理解题。根据文章内容可知, 作者即Polly首先介绍了自己的经历, 详细描述她和Charlie之间的故事, 说明文章的观点即作者Polly的观点。故选A。

  56.【解析】选C。推理判断题。从文章第三、四、五段的描述, 儿时的Charlie常打仗欺负女生, 同时他没有父母的关爱, 经常默不作声, 因此推知他粗野、孤独。A项意为冷漠、坚强; B项意为调皮、懒惰, D项意为温和、聪明, 故选C。

  57.【解析】选B。句意理解题。根据上文可知, 作者小小的锡制心形丢失, 已经在Charlie的口袋中发现。Charlie知道自己的行为暴露, 估计自己一定会受到惩罚, 符合文章大意。A项想逃避惩罚, C项感到羞愧, D项感到被冤枉了, 都不符合语境。故选B。

  58.【解析】选B。推理判断题。文章倒数两段介绍了Charlie多年保存着小小的锡制心形。从 “I love Polly and Polly loves me. ” 的引用及 “You were the only one who kept trying” 及hug等信息推知, Charlie感恩于作者的关怀和保护。故选B。

  59.【解析】选B。观点态度题。从文章最后一句. . . I thanked the Lord for the reassurance that I’d done a good job and for all the qualifications he’d given me to do it with. 说明作者认为Charlie的成功是对她当年对Charlie的爱的最好回报。

  60.【解析】选D。细节理解题。文章的核心线索是在Charlie偷走锡制心形被发现后, 出于关心和保护, 作者向其他孩子撒谎, 掩盖了此事。表现了对Charlie最大的尊重和爱护。故选D。

  答案: 61~65. FEADB

  短文改错

  【参考答案】

  Dear Cathy,

  I am writing to share my opinion on fashion with you, for I had just heard that

  have

  you are disappointing because you can’t afford famous brands.

  disappointed

  I shall say that it is naturally for people to care about his appearance. And it

  natural

  their

  is true that fashionable thing like clothes and shoes will make one more eye-catching.

  things

  Therefore, I think it is really a waste of money for you to buy famous brands.

  However

  Besides, it will also add ∧the burden of your parents.

  to

  What’s more, beauty is just skin deep. There are many things in which can make you popular beside fashion. A great amount of knowledge and a warm heart will

  besides

  surely win others’ respect.

  As the saying goes, never judge the person by appearance. I do hope that you

  a

  will remember the saying and be as happy as you used to be.

  Yours,

  Jane

  书面表达

  【参考范文】

  Magic Power of Words

  My hardest class in high school was my physical education. We often played volleyball. All the other students were good at it, but I wasn’t. One afternoon, the teacher asked me to hit the ball to my classmates. I was so terrified that I would make a fool of myself. One of the boys on my team saw how nervous I was. He walked up to me and whispered,

  “Come on, you can do it. ”

  You can’t imagine how those words of encouragement made me feel. I was so happy; I almost cried. I managed to hit the ball.

  I have never forgotten his kind words of encouragement. Whenever things aren’t going well, I think of those simple words: Come on, you can do it.

查看全部
推荐文章
猜你喜欢
附近的人在看
推荐阅读
拓展阅读

分类
  • 年级
  • 类别
  • 版本
  • 上下册
年级
不限
类别
英语教案
英语课件
英语试题
不限
版本
不限
上下册
上册
下册
不限