Book 7
Unit 1 Living well
A级:基础巩固
Ⅰ.单词拼写
1.His d caused by a big fire prevents him from holding a job.
答案:disability
2.Mr.Webson,a businessman,found the mild climate in coastal areas (有益)to his illness and stayed there for a whole month.
答案:beneficial
3.She never speaks ill of anyone in his or her (不在).
答案:absence
4.He r his post as headmaster and took up business.
答案:resigned
5.The experiment (主持)by Professor Meine proved to be a great success.
答案:conducted
6.They often offer a when we are in trouble.
答案:assistance
7.There are many differences between Earth and Mars.While the former has an atmosphere and liquid water,the l does not.
答案:latter
8.He was my only Chinese (伙伴)during my stay in Australia.
答案:companion
9.There is only one way (可以进入)to the old castle.
答案:accessible
10.Many colonies in Africa became i nations in the 1950’s and gone were the days when they were ruled by foreigners.
答案:independent
Ⅱ.句型转换
1.A:There is no doubt about his suitability for the job.
B:There is no doubt that his job.
答案:he is suitable for
2.A:To the annoyance of the young father,his son kept crying.
B:The young father his son for crying.
答案:was annoyed with;keeping
3.A:The fall in prices will benefit small businesses.
B:The fall in prices will small businesses.
答案:be beneficial to
4.A:It is a good film.I haven’t seen a film like this for years.
B:I haven’t seen film this for years.
答案:as good a;as
5.A:She is proud that she has got three gold medals in the Paralympic Games.
B:She is proud three gold medals in the Paralympic Games.
答案:to have got
B级:能力提升
Ⅲ.阅读理解
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Angryfacesforeveryone
We quickly know someone is angry if we see a special face:a lowered brow (眉毛),thinned lips and a widely-opened nose.
Why can we be so sure?It’s because the human “anger face” is universal,according to a new study by researchers from the US and Australia.
“Even blind children make this same face without ever having seen one,”Aaron Sell,who led the study,told the DailyMail.
The angry expression is made by seven muscle groups.Researchers wanted to understand why those seven muscle groups were chosen,so they did a series of experiments.
They took a photo of a human face.Then they used a computer to change the face in two ways:One photo showed a lowered brow,and the other a raised brow.They showed the photos to people.
With just this one difference,neither face looked “angry”.But people reported the face with the lowered brow could be from a stronger man.
Researchers did the same experiment with each of the other six features of an angry face:raised cheekbones (颧骨),lips thinned and pushed out,the mouth raised,the nose wide open and the chin pushed out and up.
People all reported the same feeling:The person making the face was physically stronger.
“Since stronger people tend to get their way more often...we found that it (the anger face) is a threat display,” said Sell.
Many other animals also do the same thing.When a dog wants to protect its food,it shows its sharp teeth.Even a small frog knows to puff (膨胀) itself up if it sees possible danger coming.
Researchers also point out that anger is a bargaining tool.We make that face to let others know:“The event is not acceptable,and the conflict will not end until we reach an agreement.”
So the next time someone gives you an angry face,don’t rush into a fight.They may just want you to sit down and talk.
1.What is the article mainly about?
A.The study of the anger face.
B.The meaning behind the anger face.
C.What makes the anger face universal.
D.How to deal with an anger face.
解析:主旨归纳题。全文介绍了一项关于生气的脸的研究。
答案:A
2.What did the researchers find out about the anger face?
A.Blind children have to learn how to make the anger face.
B.The anger face is formed by seven pieces of muscles.
C.People making the anger face rush into a fight easily.
D.People making the anger face are considered physically stronger.
解析:细节理解题。由第八段研究结论“Peopleallreportedthesamefeeling:Thepersonmakingthefacewasphysicallystronger”可知D项正确。由第三段中的“Evenblindchildrenmakethissamefacewithouteverhavingseenone”可知A项错误;由第四段第一句“Theangerexpressionismadebysevenmusclegroups”可知B项不准确,不是七块肌肉,而是七个肌肉群;文中没有提到C项。
答案:D
3.The underlined word “bargaining” probably refers to something that .
A.is discussedB.causes a lot of trouble
C.looks strange D.is difficult to understand
解析:词义猜测题。从第十一段中的“Theeventisnotacceptable,andtheconflictwillnotenduntilwereachanagreement”和最后一段倒数第一句“Theymayjustwantyoutositdownandtalk”可知,bargaining是“需要讨论”的意思。
答案:A
4.If your deskmate showed a facial expression with lowered brow to you, .
A.he is surely angry with you
B.he isn’t necessarily angry with you
C.he wants to have a talk with you
D.he is friendly with you
解析:推理判断题。本文介绍了脸部的七个肌肉群组成了生气的面部表情,由第六段中的“Withjustthisonedifference,neitherfacelooked ‘angry’.”可知。
答案:B
Ⅳ.七选五
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
FamilyValues
To understand a nation,you should first get to know its minimum unit-family. 1
In the US,upon reaching an appropriate age,children are encouraged,but not forced,to “leave the nest” and begin an independent life. 2 Parents do not arrange marriages for their children,nor do children usually ask permission of their parents to get married.Young adults meet their future spouses(配偶)through other friends,at jobs,and in organizations and religious institutions.Although children choose their own spouses,they still hope their parents will approve of their choices.
Parents feel that children should make major life decisions by themselves in many families.A parent may try to influence a child to follow a particular profession but the child is free to choose another job. 3 A son may deliberately decide not to go into his father’s business because of a fear that he will lose his independence in his father’s workplace.This independence from parents is not an indication that parents and children do not love each other.Strong love between parents and children is universal and this is no exception in the American family.
4 It is not like us Chinese.Parents are rulers and masters.We Chinese love our parents with fear and total respect.In America,children always have their own opinions and even can talk about some sensitive problems with their parents,like family financial situation,the relationship between mother and father,and even sex.
5 Therefore,it is contrary that,on one hand,Americans admire independence and equality that they don’t want to make sacrifice to make up a family,but on the other hand,Americans think highly of family in their value system.
A.In the American family,children and parents are equal.
B.It can reflect the traditional values and customs of a nation.
C.When it comes to big problems,children do not have to always follow their parents’ ways.
D.After children leave home,they often find social relationship and financial support outside the family.
E.Although Americans pay much attention to independence and equality,they don’t believe in making sacrifice.
F.Sometimes children do precisely the opposite of what their parents wish in order to declare their independence.
G.Many of them are expected to leave what could be life’s most important decision—marriage—almost entirely up to luck.
答案:1~5 BDFAE
Ⅴ.语法填空
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
If your life feels like it is lacking the power that you want and the motivation that you need,sometimes all you have to do is shift your point of view.
By training your thoughts to concentrate on the bright side of things,you are more likely to have the incentive to follow through on your goals.You are less likely 1. (hold) back by negative ideas that might limit your performance.
Your life can be enhanced,and your happiness 2. (enrich),when you choose to change your perspective.Don’t leave your future to chance,whenever you come across anything 3. (expect) and suddenly.Don’t expect things to get better on their own.You must go 4. the direction of your hopes and aspirations.Begin to build your confidence,and work through problems rather than avoid them.Remember that true power is not necessary control over situations in life,5. the ability to deal with 6. comes your way.Always believe that good things are possible,and remember that mistakes can be lessons 7. lead to discoveries.Take your fear and transform 8. into trust;learn to rise above anxiety and doubt.Turn your “worry hours” into “productive hours”.Take the energy that you 9. (waste) and direct it toward every worthwhile effort that you can be involved in.You will see beautiful things happen when you allow yourself to experience the joys of life.You will find happiness when you adopt positive thinking into your daily routine and make it 10. important part of your world.
答案:1.to be held 2.enriched 3.unexpectedly 4.in 5.but 6.whatever 7.that/which 8.it 9.have wasted
10.an
可乐里含糖量多可怕?变身N个棒棒糖吓坏你
体坛英语资讯:Leicester into League Cup third round with shootout win over Newcastle
什么是钱能买到的最棒的东西?
教你省钱!6种生活必备品从此不花钱
好心塞!10件职场女性遭遇的心酸事
阅读小技巧:略读、寻读、泛读、精读
国内英语资讯:Premier Li holds talks with Iraqi PM on ties, cooperation
单向乐队辟谣:只是暂时休息
警惕十大美容误区!
国内英语资讯:China-Pakistan friendship unbreakable: state councilor
孩子在超市里做过最尴尬的事
给爱的人,最珍贵的礼物
为什么他被我拒绝后就离开了?
不可不知 英语中最常用的6个外来语表达
放开去爱:找回爱的魔力
迈入60岁 好多事你就不担心了
囧研究:想减肥?吃啥让别人帮你配!
美夫妇奇葩纪念日传统 1955年的婚礼蛋糕一吃60年
天津发生爆炸:突发爆炸如何逃生?
给语言学习者:你不知道的9个英语冷知识
国内英语资讯:Exhibition opens to mark 70th anniversary of PRC founding
夏日健身不忘修复:好身材指日可待
从娃娃抓起 研究称2岁时口语词汇量决定未来
注意力不集中?喝咖啡真的有效吗?
囧研究:减肥有新招 多吃鸡蛋可以瘦哦
外媒阅兵报道被裁军刷屏了
国内英语资讯:Xi demands hard work toward new era victory
找工作与找对象的5大惊人相似之处
体坛英语资讯:Commentary: Top European clubs battle it out over Havertz
歪果仁围观台湾麦当劳女神:酷似玩偶娃娃
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |