考点·考向·考法 综合练(二十三)
限时:30分钟 阅读+完形+短文改错(2篇)
Ⅰ.阅读理解
(2015·福州高三一模)One day, Jack told his friend Tom that he loved a very beautiful girl with charming eyes and long hair, and that he wanted to marry her. Tom was so happy to hear the news and asked Jack to lead him to her. However, Tom loved her at first sight. He then told Jack, “This girl is not suitable for you. She deserves a handsome man like me.” Jack was astonished and struggled with Tom until they went to the police to solve the problem.
They told the policeman their story. The policeman asked them to bring
the girl to his office. However, when the policeman saw her, he became____taken__with her and said, “This girl is not suitable for you two. She deserves someone with a status like me.” The three men struggled with each other and then went to the king.
The king asked them to bring him the girl. When the king saw the girl, he said, “Oh, the girl should marry a king like me.” They all argued with each other.
Then the girl said, “I have a solution. I'm going to run and you'll run after me. I'll be the wife to the one who catches me first.” The four men all agreed and ran after her. While running after her, they suddenly fell into a deep hole. From the top, the girl looked at them and said, “Now, let me tell you who I am.”
“I'm Reputation — I'm the one all people run after. They compete against each other to get me. They leave principles aside to seek for me,
and they are sure to fall like you!”
1.What makes the four men love the girl?
A.The girl's beauty.
B.The girl's reputation.
C.The girl's smart mind.
D.The girl's way to speak.
2.The underlined part “became taken with” in Para. 2 means
“________”.
A.was close to
B.fell in love with
C.was confused about
D.was
delightful with
3.What could be the best title of the passage?
A.All Men Are Similarly Stupid
B.A Smart Girl Has All Solutions
C.Be Careful about Beautiful Girls
D.Always Follow the Principles in Life
Ⅱ.完形填空
(2015·大连市高三第一次模拟考试)A person should eat right, get some exercise, or he or she will look terrible in 25 years.And if the person drinks and smokes? Even
__1__.That's the message from Blue Cross Blue Shield.The __2__, called “Future You”, uses a digital camera and computer to compare a person's current image with his or her future __3__ without changes in bad habits.
“Smoking can __4__ your skin, ” said Anna, a creative operation manager, “You can see what the results of the toxins (毒素) and the chemicals in __5__are.” Along with the potentially __6__ sight of one's older self, Future You offers science-based __7__ on what to eat, how much to exercise and other ways to
__8__
your health.But will it work? Too
__9__
to tell was the verdict (意见)
of Anna.“I want to see some data!” she said.Generally, Anna said, men show __10__ concern about their appearance than women.“Women say, ‘That looks like my
__11__ on the screen.’” she said.“Men are more likely to
__12__, ‘Yeah, go ahead.Put it on Facebook.’” The project was raised more than a year ago to improve the overall (总体的) health of the people who are
__13__
of this company.In addition, the growth in the ranks of
__14__ customers would bring down the overall cost of health care.In coming weeks, two new ones will be
__15__
in locations such as the American Tobacco Campus and the Museum of Natural Science.If users
__16__, their information will be stored as secrets without names to create a database of good and bad
__17__.
The process is free and the response is not
__18__, at least according to Valencia Robertson, one of a line of people who waited to
__19__
the instrument on Thursday.“I'm good, ” Robertson said after
__20__ her future image.“It's not going to be a big difference.”
1.A.easier B.happier
C.bitter
D.worse
2.A.instrument
B.picture
C.place
D.structure
3.A.wealth
B.character
C.appearance
D.education
4.A.reflect
B.bother
C.ruin
D.affect
5.A.cigarette
B.beers
C.medicines
D.foods
6.A.confusing
B.convincing
C.depressing
D.exciting
7.A.opinions
B.plans
C.thought
D.advice
8.A.break
B.damage
C.preserve
D.change
9.A.possible
B.natural
C.early
D.clear
10.A.deeper
B.less
C.higher
D.stronger
11.A.son
B.father
C.daughter
D.mom
12.A.guess
B.say
C.doubt
D.wonder
13.A.customers
B.managers
C.secretaries
D.cleaners
14.A.cautious
B.smart
C.careless
D.generous
15.A.showing up
B.thought out
C.sold out
D.dying out
16.A.know
B.agree
C.come
D.listen
17.A.habits
B.choices
C.methods
D.plans
18.A.nice
B.cool
C.strange
D.bad
19.A.repair
B.sell
C.try
D.buy
20.A.drawing
B.viewing
C.picturing
D.imaging
Ⅲ.短文改错
A
During the Christmas holiday, I would go to Qingdao with my parents get relaxed. The trip will
be lasted three
days and we'll go there by the train. On the first day, we'll go to the seaside but take a swim there. Then, we'll have a walk along the beach. After that, we'll find a restaurant to have some seafood. On the second day, we'll visit some museum and the ocean park. In the last day, we'll get up late in the morning, and then we'll go shopping for any souvenirs. In the afternoon, we'll take the train and go back home. I really look forward to the come of the Christmas holiday. I'm surely we'll have a great time in Qingdao.
B
Dear Diary,
Here I am in the middle of a city, 350 miles far away from our farmhouse. Do you want to know why we move last week? Dad lost his job, and as Mom explained,
“He was lucky to find other one.”
His new job meant I had to say goodbye to my classmate, my school or just everything else I love in the farmhouse. To make matters bad, now I have to share a room with my younger sister, Maggie. Tomorrow is first day of school. I am awfully tiring, but I know I will never fall sleep.
Good night and remember, you, dear Diary, is my only souvenir from my past life and my only friend.
Yours,
Rosemary
考点·考向·考法练(二十三)
Ⅰ.语篇解读:本文是一篇记叙文。Jack, 他的朋友Tom, 警察和国王四个人都对一位美女一见钟情,为了得到美女,他们宁愿背叛自己的朋友。在追求美女的时候四个人都掉进了坑中,美女说自己叫作名誉,所有人都不惜一切甚至背叛自己的原则来追求名誉,他们最终都会倒下。
1.解析:选A 细节理解题。从文中第一段中“he loved a very beautiful girl with charming eyes and long hair”以及“Tom loved her at first sight.”可以看出他们都对这个女人的美貌一见钟情,并不知道她是谁。故选A。
2.解析:选B 词义猜测题。从文中第二段“This girl is not suitable for you two. She deserves someone with a status like me.”可以看出这个警察爱上了这位美女。fall in love with“爱上某人”。故选B。
3.解析:选D 标题归纳题。从文中的最后一段可以看出人们在生活中总是为了追求名誉而背弃自己的原则,最终会因此失败,所以我们应该坚定地跟随自己的原则。故选D。
Ⅱ.语篇解读:将来的你长得什么样子?新发明的“Future You”能让你通过分析你目前的生活习惯,然后推算出你将来的样子!文章建议养成健康的饮食习惯。
1.解析:选D 考查形容词。根据“if the person drinks and smokes?”可知,如果吸烟或喝酒的话那就更糟了。
2.解析:选A 考查名词。instrument“仪器”;picture“图画”;place“地方”;structure“结构”。根据下文“...called
‘Future You’, uses a digital camera and computer to ...”可推知,这里指仪器。
3.解析:选C 考查名词。根据上文“compare a person's current image with”可知,这里是指将一个人现在和未来的外表进行比较。
4.解析:选D 考查动词。吸烟会影响你的皮肤。故选D。
5.解析:选A 考查名词。你可以看到烟里的毒素和化学物质会导致什么结果。故选A。
6.解析:选C 考查形容词。confusing“令人疑惑的”;convincing“令人信服的”;depressing“令人沮丧的”;exciting“令人兴奋的”。根据下文“one's older self”可知,看到自己老了以后的形象会感到沮丧。故选C。
7.解析:选D 考查名词。Future You会提供饮食、运动以及其他方面的科学建议。故选D。
8.解析:选C 考查动词。通过饮食、运动及其他一些方式来保持健康。故选C。
9.解析:选C 考查形容词。根据下文“I want to see some data!”可知,要判断仪器的效果现在还尚早。故选C。
10.解析:选B 考查形容词。根据下文“Yeah, go ahead.Put it on Facebook.”可知,男士不像女士那样关心自己的外貌。故选B。
11.解析:选D 考查名词。 女人说,屏幕上的自己像她的妈妈。故选D。
12.解析:选B 考查动词。男人更有可能会说……。故选B。
13.解析:选A 考查名词。根据下文“customers”可知,这里指的是消费者。故选A。
14.解析:选B 考查形容词。cautious“谨慎的”;smart“聪明的”;careless“粗心的”;generous“慷慨的”。根据下文“customers would bring down the overall cost of health care”可知,这样的消费者增长将会使整体的医疗费用降低,由此可推知,消费者是精明的。故选B。
15.解析:选A 考查动词短语。show up“出现”;think out“想出”;sell out“卖出”;die out“灭绝”。在接下来的几周,两款新式的仪器将会出现。故选A。
16.解析:选B 考查动词。如果使用者允许的话,他们的信息将会被匿名保存。故选B。
17.解析:选A 考查名词。……建立一个好坏习惯的数据库。故选A。
18.解析:选D 考查形容词。程序是免费的,而且反响不错。故选D。
19.解析:选C 考查动词。根据排队等候尝试这套仪器的尝试者说……。故选C。
20.解析:选B 考查动词。根据上文“I'm good”以及下文“It's not going to be a big difference”可推知,Robertson是看过自己未来形象之后说的这些话。故选B。
Ⅲ.A
第一句:would→will; get前加to
第二句:be lasted→last; 去掉train前的the
第三句:but→and
第六句:museum→museums
第七句:In→On; any→some
第九句:come→coming
第十句:surely→sure
B
第一句:去掉far
第二句:move→moved
第三句:other→another
第四句:classmate→classmates; or→and
第五句:bad→worse
第六句:first前加the/my
第七句:tiring→tired; sleep→asleep
第八句:is→are
体坛英语资讯:Bayern beat Leipzig 1-0 in German Bundesliga
体坛英语资讯:Feature: Syrian national football team to leave for AFC Asian Cup with high hopes
体坛英语资讯:William Whitaker wins Longines FEI Jumping World Cup at London Olympia
国内英语资讯:Over 500 companies confirm participation in Chinas 2nd CIIE
别人首先会注意到你哪一点?
在安慰食物季,我的首选是沙拉
新研究,不同的人喝咖啡喝到的味道不一样
体坛英语资讯:Wizards acquire forward Ariza
国内英语资讯:Xis article on building ranks of high-quality officials to be published
国际英语资讯:Russian FM says to discuss Syria with new UN envoy
国内英语资讯:Economic Watch: Private enterprises show great confidence in foreign trade
伊万卡要做世界银行行长?这是认真的吗…
体坛英语资讯:Norways Grabaak wins seasons first Nordic Combined World Cup
国内英语资讯:Cooperation serves best interests of China, U.S. over 40 years of bilateral diplomatic relat
Prada也犯事了,闹出种族歧视,不得不下架
国际英语资讯:4,000 Algerian illegal migrants die in Mediterranean in 2018: minister
国际英语资讯:Thousands more migrant kids likely separated from parents at U.S.-Mexico border: report
体坛英语资讯:Leipzig overpower Bremen 3-2 in German Bundesliga
国内英语资讯:China, Germany hold high level financial dialogue
国际英语资讯:Syrian ambassador rejects invitation to Beirut summit
体坛英语资讯:Crespo promises attacking football as Banfield coach
国际英语资讯:Trump cancels U.S. delegations trip to Davos
国际英语资讯:Presidential statement confirms elections in Algeria
国际英语资讯:ASEAN FMs emphasize need to thrive from 4th industrial revolution
国际英语资讯:Indonesian presidential debate kicks off
体坛英语资讯:Sao Paulo sign former Real Madrid B striker Teixeira
任何人都可以创业的项目
国内英语资讯:Spotlight: Two-year mark of global community towards a shared future
国内英语资讯:Feature: Chinese firm helps build worlds largest solar power complex in Moroccos desert
娱乐英语资讯:Feature: World-renowned Chinese pianist dazzles Saudis with music performance at ancient Ara
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |