考点规范练20(必修4 Unit 5)
.阅读理解
A
The Big Cake Show comes to the Westpoint Arena in Exeter,England,March 21-22.Hopefully,cakes of all sizes will be on sale and on show.An impressive list of famous people sharing their great knowledge and skill includes Mary Berry,Paul Hollywood and Gregg Wallace.Tickets,from £12,are available online(bigcakeshow.com).
From January 17 to March 8,RHS Garden Wisley in Surrey,England has some special guests to brighten the winter:beautiful butterflies.Butterflies in the Glasshouse introduces a group of butterflies from other countries feeding on fruit and the juice-rich plants of the Exotic Zone.Tickets for adults are £13.20,for children are £6.60.For a family with 2 adults and 2 children,they should pay £32.75 in total.For groups of more than 10 adults,each should pay £10.80(rhs.org.uk/wisley).
The week-long London Wine Week starts from May 18.Buy a £5 wristband(腕带) to qualify for a pocket-sized guidebook and discounted wine around the capital.Partnering with London’s best bars and restaurants,we will be organizing events such as master classes and meet-the-maker time,plus offering discounts to wristband wearers(londonwineweek.com).
The World Shakespeare Festival begins in April,with everything from foreign productions of Shakespearean plays at Shakespeare’s Globe to Shakespearean plays at the Royal Opera House.Plays will run until the end of the year in London,Birmingham,Newcastle and Gateshead.And there’s a programme of events such as director talks and family workshops.Prices start from £60(worldshakespearefestival.org.uk).
1.We can infer that Paul Hollywood is most likely to be .
A.a ticket dealer
B.a professional cook
C.the event organizer
D.the cake show host
2.If you want to buy wine at lower prices,you should .
A.eat in the specific restaurants
B.pay £5 for a discount card
C.buy a wristband first
D.obtain a guidebook
3.Which of the following activities lasts for the longest time?
A.The Big Cake Show.
B.The London Wine Week.
C.Butterflies in the Glasshouse.
D.The World Shakespeare Festival.
B
In the United States of America,the legal voting age is 18.Though some Americans have expressed interest in raising the voting age,saying that these important decisions should not be left in the hands of a teenager,I disagree.I believe that those who are 18 years old are ready to take on the responsibility for voting.
We all know that in the United States,18 is the age when an individual is considered an adult by the government.Being an adult in the eyes of the law is quite different than simply being a juvenile.Punishments for illegal activities become much heavier.Additionally,at 18,an individual can join the army without receiving permission from his parents to do so.So,when a citizen turns 18,the politics of the country start affecting him in a completely different way.It is unfair to let one lead a severer lifestyle and not allow him any choice in the matter.
Furthermore,by allowing a teenager to vote,we are helping to ensure that he will become more politically minded at a younger age.I didn’t care at all about the politics of my country when I couldn’t vote.As I couldn’t do anything about the politics at the time,I couldn’t see why I should care.It wasn’t until I turned 18 years of age that I started actively trying to understand who ran my government and the way in which it was governed.By allowing 18-year-olds to vote,we are getting them engaged in the world of politics much sooner.
In addition,teenagers today are much smarter than we think.Today’s society is much more technologically advanced than it was in the past.Teenagers have access to all kinds of information through the Internet and their smartphones.So,teenagers have enough knowledge to make good decisions.
Therefore,I think 18 is indeed a proper age to make important political decisions and those who are 18 should be allowed to make important decisions that will affect their nation.
4.The underlined word “juvenile” in Paragraph 2 probably means .
A.childB.soldier
C.teenager D.criminal
5.When reaching 18,the author .
A.loved his country more than before
B.changed his attitude towards politics
C.worked in a governmental institution
D.called for a reduction in the voting age
6.The author believes “teenagers today are much smarter than we think” because they .
A.are quick-minded
B.are well-informed
C.can use modern technologies on their own
D.can act according to changing circumstances
7.Which of the following shows the structure of the text?
Ⅱ.七选五
The science of optimism
Optimism is a research-proven mind-set that will get you what you want.Here’s how to use it.
You failed a test.1. Your mom won’t get off your case about your report card.You feel very upset,and no one can help you.
But hold up!A positive mind-set matters.It’s a choice you can make at any time,which research has proven can increase your chances of staying healthy,overcoming challenges,and achieving your goals.2.
Optimism simply gives you power.It motivates you to take care of yourself and to work hard—the same thing pessimism takes away.“When we think that something is possible,we are more likely to work toward it,”says Tali Sharot,a scientist.“An optimistic mind-set changes what you do every day.3. ”
The good news?You can learn to become an optimist,even if you aren’t already one naturally.4. Because the secret to success is being certain the sun will shine—but also carrying an umbrella,just in case.
Scientists say that being overly hopeful or extremely cynical(愤世嫉俗的) may hold you back.There’s a sweet spot in the middle.The realistic optimists are the people who stay healthiest and happiest,and who achieve the most success.They combine the hopeful outlook of blind optimists with the clear-headed critical thinking of pessimists.5. Plan A didn’t work?On to plan B!That makes them fantastic problem-solvers.
A.Sounds like magic,right?
B.Your best friend is mad at you.
C.And that,in turn,changes the future.
D.They’re also flexible in their thinking.
E.You’ll feel like you are in control of your life again!
F.In fact,you can learn to see the good,without ignoring the bad.
G.Pessimists tend to expect the worst possible outcome in all situations.
Ⅲ.书面表达
简要描述图片内容,结合生活实际,就图片的主题发表自己的看法。
注意:词数100左右。
〚导学号95480044〛
考点规范练20(必修4 Unit 5)
.【语篇导读】本文是应用文。文章是介绍四项活动的广告。
1.B 推理判断题。根据第一项活动的名称“The Big Cake Show”及“cakes of all sizes will be on sale and on show”不难看出,这项活动主要展示并销售蛋糕,因此被邀请分享自己经验的名人应该和烹饪有关,故Paul Hollywood最有可能是一名职业厨师。
2.C 细节理解题。根据第三项活动中的“Buy a £5 wristband to qualify for...discounted wine”及“offering discounts to wristband wearers”可知,要想买打折的红酒,首先得花五英镑买一个手环。
3.D 细节理解题。根据四项活动的举办时间“March 21-22,From January 17 to March 8,The week-long...from May 18”及“begins in April...until the end of the year”可以看出,最后一项活动“The World Shakespeare Festival”持续的时间最长。
【语篇导读】本文是议论文。有人认为应该提高美国的选举年龄,作者对此表示反对。
4.C 词义猜测题。根据本句中的than可知,这里是与本句开头的adult作对比。根据常识可知,18岁正是从“青少年”向“成年”过渡的年龄。由此可推测,这里指成年人承担的法律责任和义务都与“青少年”大不相同。
5.B 细节理解题。根据第三段中的“I didn’t care at all about the politics of my country when I couldn’t vote...It wasn’t until I turned 18 years of age that I started actively trying to understand who ran my government and the way in which it was governed”可以看出,作者18岁以后改变了自己对政治的态度,从漠不关心到积极参与。
6.B 推理判断题。根据本句后的内容,尤其是“Teenagers have access to all kinds of information”及“teenagers have enough knowledge”可知,作者说“如今的青少年比我们想象中聪明得多”是说他们消息灵通、知识广博。
7.C 篇章结构题。通读全文可知,作者在第一段提出了自己的观点:“I believe that those who are 18 years old are ready to take on the responsibility for voting”,随后在第二、三、四段证明自己的观点,这三段的结尾“It is unfair to let one lead a severer lifestyle and not allow him any choice in the matter”,“By allowing 18-year-olds to vote,we are getting them engaged in the world of politics much sooner”和“So,teenagers have enough knowledge to make good decisions”就是作者的三个论据。最后一段是作者得出的结论。故选C项。
.【语篇导读】本文是议论文。文章阐述了乐观的重要性及如何保持乐观。
1.B B项与上文的“You failed a test”及下文的“Your mom won’t get off your case about your report card”都是不顺心的事,并与下文的“You feel very upset”构成因果关系。
2.A 上文是保持乐观的各种神奇作用。故A项最恰当。
3.C C项中的that 指代上文的“An optimistic mind-set changes what you do every day”。换句话说,每天的改变会改变未来。
4.F F项中的“learn to see the good,without ignoring the bad”与下文的“being certain the sun will shine — but also carrying an umbrella,just in case”相呼应。
5.D 下文的“Plan A didn’t work? On to plan B”是对D项中的flexible in their thinking的具体阐释。
.In the picture we can see a girl refuses to help her busy mother do housework and charges at least 50 yuan for washing dishes once.Even the cat is astonished to hear what the girl said.
Many teenagers today seldom do housework,believing that their duty is to study hard and housework belongs to their parents.However,I think teenagers should set aside some time to help with housework.They can benefit a lot from doing housework.Besides developing a sense of responsibility,they can learn some important skills,like cooking and cleaning.Moreover,doing housework together with other family members can make their family close.
体坛英语资讯:Gong retains shot put title in Doha
如何整治松松垮垮的鞋子
澳大利亚选民开始收到同性婚姻的民调选票
国内英语资讯:Xi calls for more international judicial cooperation
国际英语资讯:UN chief rings alarm over rise in attacks, threats against journalists
英国大学最常见的授课方式“lectures”
为什么你会肩痛?如何缓解呢
国内英语资讯:ASEAN, China, Japan, South Korea eye building broader community
贝嫂发布第二支美妆视频,遭网民炮轰
技术革新导致失业 夏威夷欲推行全民基本收入
人工智能“gay达”可凭一张照片判断性向 准确率超80%
国内英语资讯:China blazes a trail for human rights progress with Chinese characteristics: official
国际英语资讯:Chicago ranked as greenest place to work in U.S.
国内英语资讯:Chinese, Japanese, Koreans co-write new history textbook
揭秘:12星座女人最适合的发型
做个起早床的职场人,你将体会这4大好处
国内英语资讯:Chinese vice premier meets leaders of ASEAN members
体坛英语资讯:Nadal beats Anderson in straight sets to win third US Open title
首个白血病治疗基因疗法在美获批
神奇衣服自动长大 妈妈再也不用担心我长太快啦
大姨妈在的时候能不能怀孕
“爱吹牛的人”用英语怎么说?
欢快的音乐能够激发创造性
体坛英语资讯:Lyon edge Guingamp, Marseille fall short to Rennes in Ligue 1
国内英语资讯:Chinese premier calls for intensified SCO cooperation
老外在中国:格斗孤儿,警察能做的不只是执法
哪些科技产品可以真正提高你的生活品质
国内英语资讯:Keywords of Chinas major-country diplomacy: Belt and Road Initiative
国际英语资讯:Train accident in central Switzerland lightly injures 33: police
10%的成年男性仍抱着泰迪熊睡觉
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |