第二十三组(建议用时:35分钟)Ⅰ.阅读理解A
(2015·山西大学附中第五次月考)Paper is a cheap and accessible medium that can produce beautiful results.To most peoplek to Japan, where it originated over a thousand years ago.However, there’s a special minority who takes paper art to the next level,magically turning the plain white or colored paper into some of the most amazing artworks.Check out the following artists and their works!
The Danish artist Peter Callesen is famous for his talent in combining the minimalism(极简的) of a white sheet of paper with the complexity of carefully cut and folded paper and uses the two to build out some pleasing works.t Su Blackwell often goes to secondhand bookstores—to look for materials with which she can carve out delicate sculptures.The models look as if they “grow” naturally from the pages of the books.The artist finds inspiration from the book title or a paragraph or picture inside and then spends months carefully slicing each one into an eyecatching paper model.Her old book sculptures sell for up to £5,000 each.
By carefully folding simple pieces of paper, German artist Simon Schubert creates amazing masterpieces.He turns paper into architectural masterpieces by folding a simple piece of paper to shape the creases(褶痕),
and topographic(地形的) maps.Using her vivid imagination and a special knife, ration from nature.
1.According to the passage, paper art ________.________.assage, Jen Stark ________.A.Common and popular.
B.Simple and cheap.
C.Useless and priceless.
D.Numb and meaningless.
B
(2015·河北衡水中学二模)The earth provides us with almost everything that we need to eat, e use the earth’s resources.Because some of us have more buying power, they end up using more resources than they usually need.At the same time, we also create a great deal of waste and pollution.So we also need to think about how much land we
use to deal with that waste.Then two things happen:first;second, urden on the earth and whose lifestyles are not.Because a few people eat up most of the earth’s resources, the majority have to bear the consequences條ike pollution. This is the ecological footprints that the earth keeps in its memory.
Some years ago, a fakmous expert, called William Rees, developed this idea of the ecological footprints.Today, this idea has become like a magnifying glass(放大镜).It allows us to see whether we are living lives in a way that keeps the earth in a reasonably good shape.Once the earth goes out of shape, there is no hope for human beings.
Countries like the United States and Canada have big ecological footprints.Rees calculated that the average amount of energy and materials consumed by a Canadian is what a land of 4.3 hectares can produce.India has a footprint of 0.4.This means that the energy and materials consumed by an Indian is what 0.4 hectares of land can produce.But if we look more carefully,we will find that even within India, the footprints of the city Indian are much larger than the rural Indian.
5.Which of the following is the best title for this text?
A.Footprints on the Earth
B.How to Protect the Earth
C.Footprints of Wild Animals
D.How to Reduce Pollution on the Earth
6.Our footprints on the earth refer to ________.________.should give more money to the poor
B.are using too many resources
C.are helping the poor to live better lives
D.should live in rural areas with the poor
8.We learn from the text that Rees ________.ea of the ecological footprints
B.thought highly of the United States and Canada
C.thought India was an extremely poor country
D.thought rich people made great contributions to society
Ⅱ.七选五(2015·赣州高三摸底考试)No matter what problem you’re facing, ________ However, everything passes in time.Be sure to remember these things to help you through the day:________ But you can focus on how to improve the circumstances now.
2.3.________
Having a support system is important for any tough moment.Family members, significant others, and best friends are the ones who know you best and can give you advice from an outside perspective.Besides, it doesn’t hurt having someone you love and care for.
3.Learn from it.
4.________ Take some time to reflect on the situation, how you reacted, and what you can do if you ever go through it again, which could help you avoid the situation in the future or assist a friend who is going through something similar.
4.Look to the future.
Now that all is said and done, it’s time to start looking ahead to the future.Leave the past behind you, and begin looking to a brighter tomorrow.Change begins and ends with you, and clinging to(沉溺) a past event won’t help change it.5.________ It all starts with a positive mindset.ou can’t change what already happened.
E.Don’t compare yourself to others.
F.Look at the happiness within yourself.
G.Work on building a better future for yourself.
Ⅲ.短文改错(2015·东北三省四市第一次联考)r your letter.Due to the fact that I am on business in another city,I couldn’t reply to your letter.Now I am writing to tell you that my city has done to reduce traffic jams in the last few years.
First of all, two subways and some expressways have been built in my city to ease the traffic pressures.Second, oneway traffic is allowing on some main streets to reduce traffic jams and accidents.Third, public transportation has been improved to make convenient for people to take buses.However, the parking fee is raised in the downtown, which helps to reduce the number of cars come in and out.
Now there are more buses and few cars in my city.The traffic is flowing smooth during the rush hour.
Can you tell me something about the traffic in you city?
Yours,
Li Hua
第二十三组
.阅读理解
【解题导语】 本文是一篇说明文。纸艺术历史悠久,当今纸艺术已发展到了一个新高度。本文主要介绍了几个在纸艺术方面造诣颇深的艺术家。
1.解析:选D。细节理解题。根据第一段中的“However,there’s a special minority who takes paper art to the next level,magically turning the plain white or colored paper into some of the most amazing artworks.”可知,现在有一些人能魔术般地将普通的白纸或彩纸制作成令人惊叹的艺术作品,将纸艺术发展到了一个新的水平。故答案选D。
2.解析:选B。细节理解题。根据第三段中的“The British artist Su Blackwell often goes to secondhand bookstores...The artist finds inspiration from the book title or a paragraph or picture inside”可知,文章中所提到的这位英国艺术家经常从旧书中得到灵感。故答案选B。
3.解析:选B。细节理解题。根据最后一段中的“she is a modern day magician who turns humble materials like construction paper and glue into fantastic,complicated sculptures that puzzle the eyes”可知,Jen Stark可以将纸变成形状复杂、令人惊异的艺术作品。故答案选B。
4.解析:选B。词义猜测题。“humble”后面的“construction paper and glue”意为“美术纸和胶水”,且和下文“fantastic,complicated sculptures”形成对比可知,美术纸和胶水都是一些很简单且便宜的物品;由此可推知,“humble”的意思应为“简单的,便宜的”。故答案选B。
【解题导语】 本文是一篇议论文。我们消费及浪费的能源数量就是留在地球上的脚印,脚印越多说明消费的资源越多,给地球造成的负担越重。一旦把地球踩得变了形,那人类就没有了生存的希望。
5.解析:选A。标题归纳题。纵观全文可知,第二段是本文的主题段。根据第二段第一句主题句“The amounts of resources we consumed are like footprints.”并结合下文中多次提到的“footprints”可知,A项意为“地球上的脚印”,适合做标题。故答案选A。
6.解析:选D。细节理解题。根据第二段第一句“The amounts of resources we consumed are like footprints.”可知,地球上的脚印指的是我们消费的能源数量。故答案选D。
7.解析:选B。推理判断题。根据第一段第三句“Because some of us have more buying power,they end up using more resources than they usually need.”可知,有更强购买力的人使用的资源超过了他们的实际需要,即富人消耗的资源太多。故答案选B。
8.解析:选A。细节理解题。根据第三段第一句“Some years ago...William Rees,developed this idea of the ecological footprints.”可知,答案选A。
.七选五
1~5.CDABG
.短文改错
Dear Susan,
Thank you for your letter.Due to the fact that I
on business in another city,I couldn’t reply to your letter.Now I am writing to tell you
my city has done to reduce traffic jams in the last few years.
First of all, two subways and some expressways have been built in my city to ease the traffic .Second, oneway traffic is
on some main streets to reduce traffic jams and accidents.Third, public transportation has been improved to make convenient for people to take buses., the parking fee is raised in the downtown, which helps to reduce the number of cars
in and out.
Now there are more buses and
cars in my city.The traffic is flowing
during the rush hour.
Can you tell me something about the traffic in
city?
Yours,
Li Hua
怎样解决雅思听力流动语感不敏感的问题
托福考试中国考生听写的三大常见误区
雅思阅读各题型的难度及解题策略巧用文章标题
2013年2月1617日雅思口语机经及备考指导
雅思写作满分作文准备方法四则快速提高成绩
高效备考雅思阅读的经验分享
雅思阅读好帮手盘点连接上下文的信号词
雅思剑9即将发布听力完成句子拿分五大要领
雅思口语中国考生如何避免说中式英语
雅思口语素材:英文经典长句汇总
教你为你的雅思口语加分添彩实用小招数
雅思口语中的常用地点词汇和句型总结
雅思听力中生词不认识你照样可以读懂题目
雅思阅读辅导8组常见的关系词拯救阅读困难户
高效经验分享通道雅思考试7分单项学习计划
盘点托福阅读与雅思阅读备考的不同
考生注意考试的准考证打印时间提前了
雅思宝典:写作高分备考的七大关键点
雅思口语考试的扣分细节
雅思大解密2014上半年雅思考情分析报告
2月23日24日雅思口语机经汇总及备考指导
雅思口语快速提升大法注意选材短文复述
揭秘雅思考官如何批改作文小错误背后的玄机
雅思阅读选择题如何应对干扰项
雅思常用精品短句
雅思秘籍大公开多元化视角透析雅思阅读
雅思写作常见用词错误你犯过哪几条
提高雅思成绩的10个建议
高效准备雅思考试技巧内功修行题海战术
雅思口语考试应该要把握的两大高分原则
不限 |