天天增分(二十九)
满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:________ 班级:________
Ⅰ.完形填空
“Mum, you're always on the computer!” Laure complained.
“No, I'm not,” I
__1__.
“Every day I come home
from school you're working on the computer.”
“Well, at least I'm here
__2__
you!”
My daughter was right. Day after day, in my home office, I would stare into space as my
__3__
typed out the thoughts of a speaker or research completed for an article.
It seemed that my work as a writer and speaker
__4__
my fingers to the keyboard and my mind to valuable ideas. What Laure did not
__5__
was that during her day away, I'd also be doing a lot of housework. It was only around three in the afternoon that I'd
__6__
seat myself at my desk for a few __7__
moments of deep thought. Then she'd come from school.
I was __8__ of myself on being available to my children. After all, I am a speaker on child behavior and parenting. But Laure's observation
__9__
my heart. In her eyes, I must have been a mom who was
__10__
but unapproachable. I wouldn't make such an image (形象) before her. My relationship with my children is more
__11__ than any other work.
“Laure,”
I called,
“come here a minute.”
She wandered to my doorway. I had decided to have her __12__
me when I was too devoted to work. I wanted her to have the__13__to let me know when she thought I was cold.
After I explained my__14__and the fact that I chose home office to be accessible to her and her sister, I offered Laure the following
__15__.
“Whenever you feel I'm ignoring you or you need my __16__, I want you to
__17__
me,” I said, “Just come up and give me a little hug.
That'll be our signal that you
__18__ me.”
Years later we still have that
__19__
sign.
I've become much more sensitive to my daughters' comings and goings. __20__
she always gives me a little hug to remind me of the real reason why I work at home.
1.A. thought B. refused
C. defended
D. agreed
2.A. for
B. over
C. against
D. after
3.A. feet
B. hands
C. eyes
D. ears
4.A. connected
B. turned
C. gave
D. added
5.A. admit
B. realize
C. believe
D. recognize
6.A. luckily
B. gradually
C. instantly
D. finally
7.A. anxious
B. precious
C. busy
D. rare
8.A. proud
B. ashamed
C. afraid
D. scared
9.A. filled
B. broke
C. touched
D. mended
10.A. suitable
B. available
C. acceptable
D. reasonable
11.A. important
B. funny
C. obvious
D. wonderful
12.A. warn
B. persuade
C.encourage
D. remind
13.A. patience
B. time
C. power
D. honor
14.A. pattern
B. dream
C. schedule
D. choice
15.A. promise
B. chance
C. answer
D. truth
16.A. help
B. attention
C. decision
D. advice
17.A. hug
B. shake
C. kiss
D. kick
18.A. miss
B. hate
C. need
D. scold
19.A. unknown
B. unexpected
C. unfinished
D. unspoken
20.A.
And
B.
But
C.
Or
D.
Yet
【语篇解读】 本文主要讲述了作者在发现自己和孩子们之间的相处出了问题之后,如何平衡工作和家庭之间的关系的故事。
1.解析:根据语境“No, I'm not”可推知,作者并不承认女儿的说法,作者在为自己的行为进行辩解,defend“辩解,辩白”,故C项正确。
答案:C
2.解析:根据下文中的“the fact that I chose home office to be accessible to her and her sister”可知,作者选择在家工作是为了孩子们,故A项正确。
答案:A
3.解析:由“typed out”和下文中的“my fingers”可知,是用手把想法转换成文字打出来,即B项正确。
答案:B
4.解析:看起来作为作家和演说家的作者就是要把自己的手指和键盘连接起来,把自己的思想和有价值的观点连接起来。connect...to...“把……和……连接起来”,符合语境,即A正确。
答案:A
5.解析:Laure没有意识到的是在她白天不在家的时候,作者也做了许多家务活。admit意为“承认”;realize意为“意识到”;believe意为“相信”;recognize意为“认出,认可”。
答案:B
6.解析:根据上文中的“I'd also be doing a lot of housework”可知,作者一天在家里也会忙着做许多家务,因此在下午3点左右的时候才终于坐下来工作,即D项正确。luckily意为“幸运地”;gradually意为“逐渐地”;instantly意为“立刻,马上”;finally意为“最终”。
答案:D
7.解析:根据上文可知,作者要忙着做很多家务,因此用来工作的时间就弥足珍贵了,故B项正确。anxious意为“焦虑的”;precious意为“珍贵的”;busy意为“忙碌的”;rare意为“稀少的”。
答案:B
8.解析:作者为能够和孩子们在一起感到骄傲。proud意为“骄傲的,自豪的”;ashamed意为“惭愧的”;afraid意为“害怕的”;scared意为“害怕的”。
答案:A
9.解析:根据下文作者的反思可知,Laure的观察触动了作者的心,即C项正确。fill意为“充满”;break意为“(使)破”;touch意为“触动,感动”;mend意为“修理”。
答案:C
10.解析:在Laure的眼里,作者肯定是一个能找得到但是难以接近的妈妈。上文“myself on being available to my children”也是提示,故B项正确。
答案:B
11.解析:作者认为与孩子们的关系比任何其他的工作都重要。故A项正确。
答案:A
12.解析:作者决定让Laure在作者太专注于工作时提醒作者。下文“she always gives me a little hug to remind me of the real reason why I work at home”也是线索,故D项正确。
答案:D
13.解析:由作者想让孩子提醒自己可知,她想赋予孩子这样的权利去让自己知道自己忽略她们了,即C项正确。have the power to do sth.意为“有权利做某事”。patience意为“耐心”;time意为“时间”;power意为“权利”;honor意为“荣誉”。
答案:C
14.解析:根据上文“I had decided”可推知,作者已经下定决心做一些改变,这属于计划的内容,故C项正确。pattern意为“模式,图案”;dream意为“梦想”;schedule意为“工作计划”;choice意为“选择”。
答案:C
15.解析:根据对下文的理解可知,作者是在给孩子做出承诺,故A项正确。
答案:A
16.解析:作者说:“无论什么时候你感觉我忽略了你或者你需要我的关注时,我想让你来拥抱我一下。”与“I'm ignoring you”形成呼应,孩子需要作者的关注,即B项正确。
答案:B
17.解析:与“Just come up and give me a little hug”呼应,故A项正确。
答案:A
18.解析:根据“or you need my __16__”的提示可知,孩子的拥抱提醒作者孩子们需要她,故C项正确。
答案:C
19.解析:多年以后我们仍然沿用这种心照不宣的信号。unspoken“心照不宣的”,故D项正确。
答案:D
20.解析:而且她总是给作者一个小小的拥抱来提醒她在家工作的真正原因。根据上下文可知,此处表示逻辑上的顺承关系,即A项正确。
答案:A
Ⅱ.阅读理解
A
Tea production in Sri Lanka has thrived for decades. The tea gardens in Hatton, Sri Lanka are actually large tea estates. The best tea usually comes from plants grown on high grounds and the cool hilltops with rows and rows of tea plants. The plants are about one meter apart. The plant is often pruned so that it remains only 60 to 90 centimeters high. Pruning is important because it encourages the growth of tender shoots, or young leaves.
It is from these shoots that the best tea is got.
Practically all the tea pickers are women. The estates prefer to employ women pickers because they are more careful. Their thin fingers can easily remove the twin leaves and new shoots from the plants, which are the parts used for processing tea. The pickers carry large baskets into which they throw their pickings. A skilled worker can harvest between 9 and 14 kilograms of tea leaves a day. Usually new shoots can be picked from the plants about every ten or fifteen days.
Processing tea shoots into our familiar dry tea leaves requires great care and skill. There are various methods of processing depending on the type of tea required. For black tea, the young green leaves are first spread out on shelves to dry. This process removes much of its water and the leaves become soft. After this, the leaves are passed through heavy rollers. This operation will press the leaves for juices which give the tea both its color and taste. Then the leaves are spread out on floors and left to ferment (发酵) under wet conditions. Fermentation develops the rich taste of black tea. The fermented leaves are then dried with a hotair blower until they become rolledup black leaves. The final step is to sort and grade them before the black tea is ready for sale to countries all over the world.
1.The underlined word
“Pruning”
means ________.
A. reasonable use of chemicals
B. frequent watering
C.
regular cutting of the plants
D. loosening the soil
2.How many processing steps are mentioned in the last paragraph?
A. Three.B. Four.
C. Five.
D. Six.
3.What does the author imply in the passage?
A. Fermentation is a must to keep the color of black tea.
B. Tea production has long been prosperous in Sri Lanka.
C. Women pickers are welcomed because they can easily find the twin leaves.
D. Tea pickings can be done biweekly.
【语篇解读】 本文介绍了斯里兰卡的茶叶生产情况,包括茶叶的采摘、烘制等过程。
1.解析:根据第一段中的“The plant is often pruned so that it remains only 60 to 90 centimeters high. Pruning is important because it encourages the growth of tender shoots, or young leaves”可知,茶树需要经常剪枝,要保持在60到90厘米高,剪枝能促进幼芽、幼叶的生长,即C项正确。
答案:C
2.解析:文章第三段提到制成红茶茶叶成品需要晾晒、碾压、发酵、烘干、分类挑拣这五个步骤。即C项正确。
答案:C
3.解析:根据文章第一段的“Tea production in Sri Lanka has thrived for decades.The tea gardens in Hatton,Sri Lanka are actually large tea estates”可推知,斯里兰卡的茶叶生产已经繁荣了很久了,即B项正确。
答案:B
B
Lawmakers in Taiwan are considering banning children under 2 from using iPads and other electronic gadgets (小装置). Those under 18 will also not be allowed to use digital media for “an improper period of time”. Should iPads be banned for kids?
Here
are
some
comments
from
different countries.
Nancy (UK): The main problem with technology, and more or less the only one I feel, is eyesight. Because of staring at a computer screen all day, their eyesight could go bad. For 0-2 years, iPads should be forbidden ; for 3-5 years, it can be allowed for one hour per day; for 6-18 years, it can be allowed for two hours per day. Children need to experience the outdoors-they need to spend time in “green” spaces.
Lily (China) : I have seen other parents buying iPads for their children at a young age and then leave them to use it as they please. That I do not agree with. These gadgets are not babysitters.
Nor should they replace parental interaction or rule. I believe it is more important to educate parents than cautioning against the use of technology by young children.
Diana (Australia): The law is so unclear that it fails to define a proper length of time for the kids to use digital media.
Shayla (US): While I do think technology should be limited for younger children, I'm surprised that it is regarded as something that should never be used from 0-2. My daughter has many developmental delays and iPads are recommended for regular use by three of her doctors.
In addition, children who are weak in their ability
to
communicate
would
benefit
from learning sign language and also signing videos which help them pick up the language quickly.
Ryan (Canada): I believe technology use at an early age can benefit a child's mental development, not harm
it.
Certain
video
games
require
reading comprehension skills to advance in the game and have been called the “Gateway Drug to Literacy”.
Mike (US): The greater availability and use of technology such as iPads can have a negative influence on children, especially in terms of their physical activity levels and their social, mental and emotional wellbeing.
Studies
show that
due
to
technology overuse,
1
in
3
children
entering
school
are developmentally delayed, 1 in 4 are obese, 1 in 6 have a diagnosed mental illness, and 1 in 11 children are now addicted to technology.
4. What is the Chinese woman's opinion about electronic gadgets?
A. It's a real benefit to children as long as they are used correctly.
B. They
allow
children
to
be
creative
or communicative.
C. Children using them may harm their mental and physical development.
D. Making parents realize the harm of children's using them is more important than banning.
5. Among the six people, who support the idea of banning children under 2 from using iPads and other electronic gadgets?
A. Mike and Ryan.
B. Nancy and Mike.
C. Nancy and Ryan.
D. Dianna and Shayla.
6. For Shayla, which is regarded as being a result of using iPads?
A. IPads serve as a tool for kids to learn a language.
B. Kids can become more independent and free themselves from their parents.
C. IPads are helpful for parents to babysit their children.
D. IPads can never do harm to kids' physical development.
【语篇解读】 本文是一篇议论文。台湾正考虑通过法律来规定2岁以下孩童禁用iPad及其他电子产品,18岁以下的未成年人也被限定使用电子产品的时间。那么,该不该禁止或限制孩子们使用电子产品呢?听听不同国家人们的观点吧。
4.解析:根据题干中的“Chinese woman”可将答案定位于第三段,由该段最后一句“I believe it is more important to educate parents than cautioning against the use of technology by young children”可知,来自中国的Lily认为,教育父母认识到其中的危害比禁止孩子使用电子产品更重要。故选D项。
答案:D
5.解析:根据第二段第三句中的“For 0-2 years, iPads should be forbidden”可知,Nancy赞同禁止2岁以下儿童使用iPad;根据最后一段第一句的“The greater availability and use of technology such as iPads can have a negative influence on children”可知,来自美国的Mike认为电子产品对孩子们有负面影响。由此可知,答案为B项。
答案:B
6.解析:根据第五段来自美国的Shayla的观点的最后一句“In addition, children who are weak in their ability to communicate would benefit from learning sign language and also signing videos which help them pick up the language quickly”可知,Shayla认为,缺乏沟通能力的孩子可以使用电子产品来学习手语或观看手语视频,这有助于他们快速学会语言。由此可知,A项正确。根据第五段第一句的“While I do think technology should be limited for younger children”可知,D项错误。B、C两项都不是Shayla的观点。
答案:A
孙宏斌将成为乐视董事长
国际英语资讯:President Trump says Yellen, Cohn are contenders for next Fed Chair
仅有一张床的阿尔卑斯露天酒店
国内英语资讯:Chinese leadership stresses stability, progress in economic work
英语面试中应该注意哪三方面的表现
国内英语资讯:Vice premier urges more flood control efforts
国内英语资讯:China, Thailand pledge to strengthen ties, cooperation
斯里兰卡已有近300人死于登革热
体坛英语资讯:China earns 2nd straight victory at Womens Basketball Asian Cup
国际英语资讯:Saudi-led bloc blacklists 18 organizations, individuals linked to Qatar
体坛英语资讯:Li Haotong makes history for China at the Open Championships
国际英语资讯:U.S.-led airstrike kills 30 civilians in Syrias Raqqa
国内英语资讯:Belt and Road Initiative plays key role in Sino-Philippine ties: FM
国内英语资讯:China calls for joint efforts to ensure effective Lancang-Mekong cooperation
老外在中国:“北京比基尼”真的不酷
国际英语资讯:West Bank, East Jerusalem clashes continue over Al-Aqsa mosque measures
Retro gaming 经典电子游戏重掀热潮
体坛英语资讯:Beijing Guoan beat Shanghai Shenhua 2-1
塔利班宣布对喀布尔自杀式汽车炸弹袭击负责
美文赏析:我们渴望与人交流,不仅仅是说话
国内英语资讯:Chinese, Russian navy sailors hold ship damage control contest
体坛英语资讯:Chinas Sun comes back to qualify for 200m free final at worlds
酷暑难耐 都江堰市民玩起“水上麻将”
震惊:巫师施法使鳄鱼奉还尸体(视频)
国际英语资讯:Erdogan, Qatari emir discuss ways to resolve Gulf crisis
地球另一端与你相对的地方是哪里?现在有个地图可以查了!
国际英语资讯:White House Senior Advisor Kushner admits to four Russian meetings, denies collusion
国际英语资讯:U.S. House passes bill imposing tougher sanctions on Russia, Iran, DPRK
辽宁省抚顺市2016-2017学年高一下学期期末考试英语试卷
国际英语资讯:German president warns against turning back on U.S.
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |