这类试题的提问方式主要有:
1. The passage is most likely to be taken from__________. 2. Where would this passage most probably appear? 解答这类题主要从文章的体裁和题材内容来判断其出处:
1.报纸:前面会出现日期、地点或通讯社名称。
如何推断文章出处 2.广告:因其用词和格式特殊,容易辨认。 3.产品说明:器皿、设备的使用说明会有产品名称或操作方式,而药品的服用说明会告知服用时间、次数、药量等。 有时命题者为了增加试题的难度,特殊的格式或日期可能不出现,这时需要根据文章的题材内容进行推断。如果内容是发布资讯,最可能是出现在报纸上;如果是科普读物,可能是出自科普杂志上。
阅读下列短文节选,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。
1. The study deals with the relationship between ______.
A. city development and birds
B. the environment and birds C. humans and wildlife
D. climate and wildlife A 即学即用 1. A
细节理解题。由第二段的第一句With urban development usually reduces the number of birds in a city, building more compact cities and avoiding urban sprawl can slow these reductions greatly和最后一段第一句的the effects of different urban growth strategies on birds可知,该研究关注的是城市发展方式与鸟类之间的关系。 2. Why is compact urban growth better than the sprawling strategy?
A. It makes the cities more beautiful.
B. It gives people larger backyards. C. It is money-saving.
D. It is bird-friendly.
D
推理判断题。根据倒数第三段的we found the city with the compact development attracted more birds because it kept more of its parks and green areas可知,紧凑型的城市发展模式有利于鸟类在城市的生存。 3. Dr Richard Fuller thinks the Queensland Government’s action ______.
A. is really brave
B. is worth praising C. has an uncertain future
D. should be performed nationwide B
推理判断题。根据倒数第二段的which, Dr Richard Fuller says, is good news for Australia’s native birds可知,Dr Richard Fuller称赞昆士兰政府的做法。 4. What can we learn about the study from the passage?
A. It is based on the statistics in the past.
B. It is strongly against urban development.
C. It criticizes the city environment in Brisbane. D. It suggests leaving more green spaces for birds.
D D
细节理解题。由第一段的kick their habit of urban sprawl和第五段的we found the city with the compact development attracted more birds because it kept more of its parks and green areas及倒数第二段的The study shows that we should hold on to our green spaces instead of clearing them for sprawling development可知,研究人员主张紧凑型发展,让城市保留大量绿地。 5. Where does the passage probably come from?
A. A news report.
B. A travel guide.
C. A health magazine.
D. A history book.
A
文章出处题。由文章第一段的That’s the finding of a new study by ...可知,本文最有可能选自一篇资讯报道。 复记强化 1.野生动物w__________
2.减少 r__________ 3.发展d______________
4.损失 l__________ 5.调查 p__________
6.先前地p__________ previously
wildlife
reduce
development
loss
preserve
7.界线b__________
8.消失 d_____________ 9.采取a_______________
10.环境 e_______________ 11.环境调查者_______________
12.都市区 _______________ urban areas
boundary
disappearance
adopt
environment environmental researchers 13.工业区 _______________
14.找出,查明 _______________ 15. diversity of _______________
16.compare to _______________ 17. result in ____________
18. environmental specialists ____________ 环境专家 industrial areas find out 各种各样的 与……比较 造成
Piano Music 钢琴曲
学好大学英语的18条法则
五项要点助你进步
英语学习大解惑
学海无涯
美国人的边疆传统(4)
Hungry Ghost Festival(中元节)
新概念英语学习手册:如何背单词
许下永恒的诺言
天使-妈妈
中考动词复习:第三人称单数和ing形式变化规则
新概念英语背诵方法大集合
新概念第二册背诵方法
新概念口语练习技巧
幸运的礼服
中考英语动词时态讲解与练习
初中英语被动语态精选60题
搞笑版的英语学习9大方法
The Solitary Reaper 孤独的割麦女
看待全民学英语热潮
假如我没了诚信
学英语之前,你做好心理准备了吗?
新概念学习方法大汇总
挫折中笑迎生活
新概念第二册背诵500遍后的感受:可以脱口而出说英语
英语学习方法趣味学单词
St. Patricks Day(圣帕特里克节)
幸福之道:简单的事情(一)
有效利用新概念教材来提高英语水平
英语学习者学好英语的十四个禁忌
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |