这类试题的提问方式主要有:
1. The passage is most likely to be taken from__________. 2. Where would this passage most probably appear? 解答这类题主要从文章的体裁和题材内容来判断其出处:
1.报纸:前面会出现日期、地点或通讯社名称。
如何推断文章出处 2.广告:因其用词和格式特殊,容易辨认。 3.产品说明:器皿、设备的使用说明会有产品名称或操作方式,而药品的服用说明会告知服用时间、次数、药量等。 有时命题者为了增加试题的难度,特殊的格式或日期可能不出现,这时需要根据文章的题材内容进行推断。如果内容是发布资讯,最可能是出现在报纸上;如果是科普读物,可能是出自科普杂志上。
阅读下列短文节选,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。
1. The study deals with the relationship between ______.
A. city development and birds
B. the environment and birds C. humans and wildlife
D. climate and wildlife A 即学即用 1. A
细节理解题。由第二段的第一句With urban development usually reduces the number of birds in a city, building more compact cities and avoiding urban sprawl can slow these reductions greatly和最后一段第一句的the effects of different urban growth strategies on birds可知,该研究关注的是城市发展方式与鸟类之间的关系。 2. Why is compact urban growth better than the sprawling strategy?
A. It makes the cities more beautiful.
B. It gives people larger backyards. C. It is money-saving.
D. It is bird-friendly.
D
推理判断题。根据倒数第三段的we found the city with the compact development attracted more birds because it kept more of its parks and green areas可知,紧凑型的城市发展模式有利于鸟类在城市的生存。 3. Dr Richard Fuller thinks the Queensland Government’s action ______.
A. is really brave
B. is worth praising C. has an uncertain future
D. should be performed nationwide B
推理判断题。根据倒数第二段的which, Dr Richard Fuller says, is good news for Australia’s native birds可知,Dr Richard Fuller称赞昆士兰政府的做法。 4. What can we learn about the study from the passage?
A. It is based on the statistics in the past.
B. It is strongly against urban development.
C. It criticizes the city environment in Brisbane. D. It suggests leaving more green spaces for birds.
D D
细节理解题。由第一段的kick their habit of urban sprawl和第五段的we found the city with the compact development attracted more birds because it kept more of its parks and green areas及倒数第二段的The study shows that we should hold on to our green spaces instead of clearing them for sprawling development可知,研究人员主张紧凑型发展,让城市保留大量绿地。 5. Where does the passage probably come from?
A. A news report.
B. A travel guide.
C. A health magazine.
D. A history book.
A
文章出处题。由文章第一段的That’s the finding of a new study by ...可知,本文最有可能选自一篇资讯报道。 复记强化 1.野生动物w__________
2.减少 r__________ 3.发展d______________
4.损失 l__________ 5.调查 p__________
6.先前地p__________ previously
wildlife
reduce
development
loss
preserve
7.界线b__________
8.消失 d_____________ 9.采取a_______________
10.环境 e_______________ 11.环境调查者_______________
12.都市区 _______________ urban areas
boundary
disappearance
adopt
environment environmental researchers 13.工业区 _______________
14.找出,查明 _______________ 15. diversity of _______________
16.compare to _______________ 17. result in ____________
18. environmental specialists ____________ 环境专家 industrial areas find out 各种各样的 与……比较 造成
国内英语资讯:China eases unlawful restrictions on hog production
体坛英语资讯:Hoffenheim, Leverkusen get 3-0 wins in Bundesliga
国际英语资讯:COVID-19 cases continue to rise in LatAm, measures taken to prevent spread
国际英语资讯:UK set to move to second phase in fighting coronavirus
健身界推出像巨型手机一样的智能镜子
《纸牌屋》:美国政治缩影
居家办公如何合理用眼?
体坛英语资讯:Germany wins team competition at ski jumping FIS World Cup
体坛英语资讯:From the Alps to Jilin, international coach helps promote skiing in NE China
国内英语资讯:Chinese, Malaysian FMs discuss COVID-19 epidemic, bilateral ties over phone
意大利清洁工不小心把现代艺术作品丢进垃圾桶
国内英语资讯:China urges relevant parties to immediately lift unilateral sanctions against Iran: diplomat
体坛英语资讯:Nacho puts Real Madrid top as Barca crash in Valencia
白宫前女义工:希拉里抹黑受害人
国际英语资讯:Lebanon close to signing free trade deal with Mercosur countries: ambassador
东京奥运会圣火采集仪式将举行 现场无观众
为什么汪星人没有起床气?
国际英语资讯:India suspends tourist visas until April 15 amid COVID-19 scare
国际英语资讯:U.S. Treasury considers extending tax filing deadline to mitigate COVID-19 impact
国内英语资讯:Medical supplies from China arrive in Europe
畅想十年后的中国
加拿大新政逼中国买家到澳大利亚
国内英语资讯:Commentary: Blood and sweat in Chinas anti-virus war to be glorified in world cause
体坛英语资讯:Karolina Pliskova latest champion to crash out of Australian Open
小偷欠你的 我来还给你
体坛英语资讯:Olympic champion Moioli leads Italian podium victory at Snowboard Cross World Cup
国际英语资讯:Over 4,000 people die of COVID-19 as global cases surpass 110,000: WHO
体坛英语资讯:Dortmund whitewash Cologne 5-1 in Bundesliga
If I Were a Star 假如我是明星
拓展“新业务”英国抓娃娃机可以抓厕纸和洗手液了
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |