课时规范训练(单独成册)
训练(十)
Ⅰ.阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
A
People who feel younger than their actual age may live longer than those who feel older than they truly are,a new study says.
Perceived(感知)age might play a role in more than just how you feel.Results from the study,published in the Journal of the American Medical Association,suggest that people who feel a year or more older than they truly are could have around 41 percent greater risk for death.
University College London researchers looked at nearly 6,500 older adults,with an average age of 65.8 for the study.Around 70 percent of the subjects felt younger than they were,about a quarter felt their precise age and just under 5 percent felt a year or more older than they were,when asked“How old do you feel you are?”.
Those who felt older than they were had a higher death rate after a followup period of 99 months.While just 14.3 and 18.5 percent of people who felt younger or felt their age,respectively,died during those 99 months,24.6 percent of those who felt aged beyond their years had died.
The authors say more research is needed on the topic,but suggest it could be that those who feel“young at heart”have healthier behaviors and more resilience(恢复力),giving them a stronger will to live.“Selfperceived age has the potential to change,so interventions may be possible.Individuals who feel older than their actual age could be targeted with health messages promoting positive health behaviors and attitudes toward aging,”the authors write in the study.
The good news is that you can change your perception of how young you are.And other studies suggest that there could be more benefits to thinking yourself younger,besides a longer life.One recent study found that helping participants have positive feelings toward age,by showing them positive word associations,helped older adults improve in physical tasks like balancing and getting up out of a chair,in as little as four weeks.
【解题导语】本文是一篇资讯报道类的说明文,主要介绍了一项最新的研究成果,即:心理年龄小于实际年龄的人可能会更长寿。
$来&源:gkxx.com1.Of all the subjects,about
people felt they were older than they were.
A.4,550B.325
C.650 D.80
解析:选B。细节理解题。根据第三段第一句中的“...researchers looked at nearly 6,500 older adults...”和第二句中的“...just under 5 percent felt a year or more older than they were...”可知,研究对象一共有大约6 500人,不到5%的人感觉自己比实际年龄老,故选B项。
2.What do the authors probably agree with?
A.Those who feel older don’t want to live longer.
gkxx.comB.Those who feel older can’t enjoy a longer life.
C.Those who feel younger might have a stronger will to live.
www.gkxx.comD.Those who feel younger can’t have a short life.
解析:选C。细节理解题。根据第五段第一句中的“...those who feel‘young at heart’have healthier behaviors and more resilience(恢复力),giving them a stronger will to live.”可知,作者们认为心理年龄比实际年龄小的人可能会有更强的生存意志,故C项正确。
3.According to the passage,which of the following statements is TRUE?
A.Researchers are not sure about the result they got.
B.No one can change his perception of how young he is.
C.Most people feel older than they truly are.
D.Thinking yourself younger does harm to your health.
解析:选A。推理判断题。根据第一段中的“People who feel younger than their actual age may live longer...”中的may和第五段第一句中的“The authors say more research is needed on the topic...”可推断,研究人员对其研究结果的准确性也不太肯定,故A项正确。
4.The passage mainly tells us
.
A.what we can do to enjoy a longer life
B.how we can look younger than we truly are
C.feeling older may do great harm to our health
D.feeling younger may help you enjoy a longer life
解析:选D。主旨大意题。通读全文尤其是第一段可知,本文主要介绍了一项最新的研究成果,即:心理年龄小于实际年龄的人可能会更长寿,故D项正确。
国际英语资讯:Trump, Putin content with summit despite lack of concrete results
“帮我翻译个东西吧”——“给钱吗兄dei?”
国内英语资讯:Chinas emergencies ministry stresses flood preparedness, response
如何对付说话不算话的老板
国内英语资讯:Chinas air pollution control brings health benefits: research
国际英语资讯:Kurdish PJAK claims responsibility for killing 11 IRGC forces in Iran
娱乐英语资讯:Mongolian baritone wins Chigiana Prize
体坛英语资讯:Croatia-England: Four things to watch
研究表明走路快的人比走路慢的人寿命长
为什么不该在睡觉时给手机充电?
国内英语资讯:Seminar opens in Xinjiang for senior editors from Silk Road Economic Belt countries
体坛英语资讯:England wary of world class Modric
体坛英语资讯:Hierro steps down as Spain boss
东京奥运会和残奥会吉祥物名称揭晓
有哪些很有用的街头智慧
简单的30秒测试告诉你,你胖是不是因为碳水化合物!
国内英语资讯:Chinese, Senegalese presidents pledge to create better future for ties
国际英语资讯:UN voices concern over Israels Jewish nation-state law
体坛英语资讯:Martinez: Unity and adaptability keys for Belgian success
只升职不加薪意味着什么?
国际英语资讯:Libyan navy rescues 158 illegal immigrants off western coast
国内英语资讯:China Focus: BRICS ties offer youth brighter business prospects
国内英语资讯:Senior CPC official urges better law enforcement and judicial work
体坛英语资讯:IWF Exective Board approves new categories
体坛英语资讯:Deschamps: France can get even better
国际英语资讯:Russian, Jordanian FMs discuss possible cooperation on Syria
如果你总是盯着手机,这些方法可以缓解眼睛疲劳
美国将对非洲投资10亿美元
国际英语资讯:Israel strikes 2 Hamas positions, retaliating burning kites
国际英语资讯:Morocco sentences 18 suspects up to 20 years in jail for terror crimes
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |