Unit 3 The Million Pound BankNote
.单词拼写
1.How many________(场)are there in the play?
2.I think it is time we________(寻求)legal advice.
3.The________(冒险)of Tom Sawyer is written by Mark Twain.
4.Learning to walk again after his accident required great________(耐心).
5.We discovered a secret________(通道)behind the wall.
6.The news was so u________that he stood there speechless for a long time.
7.His exam results were not very good, but we must take his long illness into a________.
8.They were s________by the police as they were entering the bank.
9.Everyone b________as the Queen walked into the room.
10.Why should I say sorry when it is not my f________?
答案:1.scenes 2.sought 3.Adventures 4.patience
5.passage 6.unbelievable 7.account 8.spotted 9.bowed
10.fault
Ⅱ.完成句子
1.Bad weather________ ________(导致)the long delay.(account)
2.Even in New York you still see________ ________ ________ ________(很多人穿得破破烂烂).(rags)
3.________ ________ ________ ________(关于我的过去), I'm not telling you anything.(as)
4.Whether________ ________(偶然)or on purpose, he arrived too late to help us.(accident)
5.Everyone stupidly turned________ ________(盯着……看)us.(stare)
答案:1.accounted for 2.many people in rags 3.As for/to my past 4.by accident 5.to stare at
Ⅲ.单项填空
1.—Aren't you tired of practicing playing the piano day after day?
—________, I enjoy every minute of it.
A.On the other handB.On the contrary
C.Now and then
D.For one thing
答案:B 考查介词短语辨析。句意:“天天练习弹钢琴,你厌倦了吗?”“恰恰相反,我喜欢弹钢琴的每一分钟。”on the contrary“与此相反,正相反”,符合句意。on the other hand“另一方面”;now and then“时而,不时地”;for one thing“首先,一则”,均不符合题意。
2.—I've studied growing plants as one of my interests. Could I make some suggestions?
—________.
A.You'll make it
B.Go right ahead
C.Take it easy
D.Take your time
答案:B 本题考查交际用语。四个选项中,B项表示“当然可以”,符合语境。take it easy“放松”;take your time“不要着急”。
3.I hope my teacher will take my bad illness into________when judging my examination.
A.statement
B.conclusion
C.account
D.story
答案:C 考查固定搭配。句意:我希望老师在评卷时把我生病的情况考虑在内。take sth. into account/consideration“把……考虑在内”。
4.The little chick________the earthworm, trying to decide whether to swallow it or let it go.
A.stared at
B.glimpsed at
C.looked into
D.noticed at
答案:A 本题考查动词短语辨析。句意:这只小鸡盯着这只蚯蚓,试图决定是把它吃了还是放它走。stare at“盯着”,符合语境。glimpse at“看到,瞥见”,表示短暂性的动作,与下文trying to decide...不符;look into“研究,调查”;notice为及物动词,不加介词at。
5.He was hit by a falling tree that night and killed________.
A.on the spot
B.in a spot
C.under the spot
D.on a spot
答案:A 考查on the spot的用法。句意:那晚他被一颗倒下的树砸了,当场死了。on the spot“当场”;in a spot“在困难中”。
6.Peter must be ill. It's the only thing that can________his strange behavior.
A.lie in
B.result from
C.account for
D.explain about
答案:C 考查动词短语辨析。句意:彼得一定病了,这是唯一能解释他诡异行动的原因。account for意为“说明……的原因”。lie in“在于”;result from“起因于”,其后跟原因,与句意不符;explain为及物动词,其后不加介词about。
7.Look at the old woman who is________. Judging from that, she must be a beggar.
A.in rags
B.in good condition
C.on a diet
D.in order
答案:A 考查介词短语的用法。从下文“她一定是个乞丐”来推测,“这位老太太穿得很破”,故用in rags。in good condition“情况很好”;on a diet“吃规定的食物”;in order“整齐”,均不符合句意。
8.I had just got up and was about to cook my breakfast________the telephone rang loudly, but it hung up________I could answer it.
A.while; when
B.when; as
C.as; after
D.when; before
答案:D 本题考查连词用法辨析。be about to do...when...表示“正要做……这时……”,第一空用when;第二空用before,表示“还没来得及……就……”。
9.She gave her husband a full________of her conversation with her doctor.
A.account
B.assessment
C.anecdote
D.acquisition
答案:A 句意:她向丈夫详细叙述了与医生的谈话。give a full(brief)account of...“详细(简短)地叙述”。
10.—Would you permit me________here?
—Sorry. We don't permit________here in the reading room.
A.smoking; smoking
B.to smoke; to smoke
C.smoking; to smoke
D.to smoke; smoking
答案:D 考查permit的用法。句意:“你允许我在这里吸烟吗?”“抱歉,在阅览室里我们不允许吸烟。”permit常用于以下两种结构:permit sb. to do sth.和permit doing sth.。
11.After a long journey________through Arabic countries, he returned to the motherland.
A.wondering
B.wondered
C.wandering
D.wandered
答案:C 本题考查词形易混词语wonder与wander。句意:在阿拉伯国家漂泊很久之后,他返回了祖国。wander意为“漫游,漂泊”,符合语境。wonder意为“惊奇,想知道”。wander与逻辑主语之间为主谓关系,所以用v.ing形式。
12.After losing $20, 000 on my last business venture. I'm not taking________this time.
A.any chances
B.any turns
C.a tip
D.a look
答案:A 句意:上次生意损失了两万美元,这次我不冒这个险了。take chances/a chance“冒险”,符合语境。
13.Rose was born in Hong Kong but________in the USA, because her parents went there to work for some reason.
A.brought out
B.brought up
C.taken out
D.taken up
答案:B 句意:罗斯生在香港,但在美国长大,因为她父母因某种原因去了那儿工作。bring up“抚养,带大”符合题意。
14.While watching Titanic, most people couldn't help crying when it came to the scene________Jack saves the life of the girl but dies in icy water himself.
A.which
B.as
C.why
D.where
答案:D scene为先行词时,定语从句中缺少状语,所以用where引导。句意:在观看《泰坦尼克号》时,Jack为了救那个女孩的生命而葬身于冰冷的海水里的那一幕使大部分人都情不自禁地哭了。
15.As far as I remember, my parents always reminded me of my table________during dinner.
A.ways
B.means
C.manners
D.habits
答案:C 句意:在我记忆里,父母总是提醒我在吃饭时注意餐桌礼仪。table manners为常见短语,意为“餐桌礼仪”。
.完形填空
(2010·福建省泉州市质检)
Last Christmas was a very difficult time for me. My family were all back home in Florida, leaving me__1__in a rather cold California. I was working at the Southwest Airlines ticket counter. It was about 900 P.M. on Christmas Eve, and there were a few of us__2__and very few customers waiting to be__3__. When the next person came to the counter, I__4__to see a very old man, whose leg was wrapped in a bandage(绷带),standing with a stick. He walked very__5__over and in a low__6__told me that he had to go to New Orleans. I tried to explain to him there were no more__7__that night and that he would have to wait till the__8__.Later, I__9__this old man was Mr. MacDonald and that his relative__10__him off at the sidewalk on Christmas Eve and told him to go to New Orleans, where he had his family. He was given some__11__and told just to go inside and buy a ticket. When__12__if he could come back tomorrow, he said that he had no place to__13__here and he would wait at the airport until tomorrow. I felt a little ashamed. The poor old man now__14__me of what being alone really meant.
I never really had a__15__like this, and I was feeling really miserable inside. I went back and told my supervisor(主管) about it, who promised to__16__everything. To my great__17__, the next morning we__18__to get him a ticket and took him to wait for the plane. As he left he said, “Thank you”; then he__19__his head and started to cry. Seeing this, my homesickness began to disappear.
From the experience I learned a__20__: He who helps others gets helped himself.
文章大意:作者被独自一人留在加利福尼亚过圣诞节,感到孤独。然而在帮助了一个老人后得出一个道理:助人者自助。
1.A.unbearable
B.hopeless
C.lively
D.alone
答案:D 我的家人都回到了佛罗里达州,把我自己一个人留在了寒冷的加利福尼亚州。leave sb. alone“让人独自呆着,不管某人”。与14空后的alone照应。
2.A.working
B.chatting
C.leaving D.moving
答案:A 晚上九点,只有我们几个人在“工作”,和很少的顾客等待“帮助”。
3.A.invited
B.helped
C.greeted D.passed
答案:B 见上题解释。
4.A.pulled up
B.turned up
C.looked up D.woke up
答案:C 当下一位顾客来到柜台前时,我“抬头看见”是一位老人。look up“抬头看”。
5.A.swiftly
B.slowly
C.unwillingly D.wildly
答案:B 由该空前的“leg was wrapped in a bandage(绷带),standing with a stick”可知,他走得“很慢”。
6.A.position
B.manner
C.voice D.degree
答案:C in a low voice“小声地,低声地”。和前面的“a very old man”对应。
7.A.flights
B.hotels
C.buses D.passengers
答案:A 由1空后的“the Southwest Airlines”可知,应该是“航班”。
8.A.morning
B.afternoon
C.evening D.dusk
答案:A 我向他解释今晚没有航班飞往New Orleans,他得等到明天“早上”。与18空前的morning照应。
9.A.suspected
B.insisted
C.agreed D.learned
答案:D 后来,我“得知”他是Mr. MacDonald。learn“得知,获悉”。
10.A.turned
B.pulled
C.carried D.dropped
答案:D drop sb. off“中途卸客”。
11.A.cash
B.freedom
C.reasons D.chances
答案:A 由该空后的“buy a ticket”可知,是给了他一些“现金”。
12.A.asked
B.doubted
C.ordered D.decided
答案:A 当“问”他明天他能不能回来,他说他在那儿没有地方“可待”。
13.A.hide
B.stay
C.visit D.relax
答案:B 见上题解释。
14.A.informed
B.persuaded
C.reminded D.warned
答案:C 这位可怜的老人让我明白了孤独的真正含义。remind sb. of sth.“提醒某人某事”。
15.A.demand
B.concern
C.challenge D.situation
答案:D 我从未有过这样的“境遇”。situation“情况,形势,局面”。
16.A.try
B.arrange
C.give D.inspect
答案:B 我把这件事告诉了主管,他说他来“安排”一切。
17.A.relief
B.embarrassment
C.disappointment D.regret
答案:A to one's relief“让某人感到如释重负的是”。
18.A.intended
B.planned
C.desired D.managed
答案:D 第二天早上,我们设法给他弄了一张机票。manage to do“成功做成,设法做成”。
19.A.kept
B.bent
C.shook D.lost
答案:B 在等待登机时,他头一低,哭了。bend one's head“低头”。
20.A.sentence
B.story
C.lesson D.text
答案:C 从这件事中,我获得了一个教益。帮助他人者自助。lesson“经验,教训”。
.书面表达
(2011·全国Ⅱ)
假定你是李华,你所喜爱的Global Mirror周报创刊五周年之际征集读者意见。请你依据以下内容给主编写封信,内容主要包括:
1.说明你是该报的忠实读者
2.赞赏该报优点:
1)兼顾国内外资讯
2)介绍名人成功故事
3.提出建议:
刊登指导英语学习的文章
注意:1.词数100左右,开头语已为你写好;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear_EditioninChief,
Congratulations_on_the_5th_anniversary_of_Global_Mirror!
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
Sincerely yours,
Li Hua
[范文借鉴]
Dear_EditioninChief,
Congratulations_on_the_5th_anniversary_of_Global_Mirror!
I'm a regular reader of your newspaper. I like it very much mainly for the following two reasons. First, it covers both national and international news so that, by simply turning the pages, I can learn all important things that have happened during the week. Equally attractive are the success stories of worldfamous people, which help me understand how a person can work hard to make the world a better place.
As a young student, I suggest that Global Mirror carry articles to guide us in our English learning, and I hope that it will become even more popular.
Sincerely yours,
Li Hua
英语四级考试高频短语和搭配一
英语四级词汇解析9
四级其他词组和固定搭配
大学英语考试四级词组之动词类
英语四级“名词题”真题解析
英语四六级常用同义词辨析5
四级词汇真题练习七
四级形容词组和固定搭配
大学英语四级词汇训练1200题2
四级常用同义词辨析9
英语四级一词多译解析1
英语常用同义词辨析1
四级词汇真题练习之三
大学英语四级词汇训练1200题7
四级常用同义词辨析6
15天攻克四级词汇语法完型一
四级阅读理解重点词汇11
英语四级考试高频短语和搭配七
大学英语四级词汇与结构(二)
英语四级词汇解析3
英语四级常用同义词辨析9
英语四级语法必备之虚拟语气
四级阅读理解重点词汇2
四级常用同义词辨析7
英语四级考试高频短语和搭配五
四级常用同义词辨析5
四级常用同义词辨析1
英语四级词汇解析8
四级阅读理解重点词汇9
英语四级一词多译解析7
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |