Ⅰ.单项填空
1.(2016·济宁模拟)There were several messages from people,most of ________ I didn’t know,on my answering machine when I got home.
A.thoseB.which
C.whom
D.them
解析:选C。考查定语从句。分析句式结构可知,如果选择A、D两项,则构成独立的分句,缺少连接词;B项关系代词which只能指代物。C项whom引导定语从句,修饰先行词people,并在从句中作of的宾语。故C项正确。
2.(2016·滨州模拟)Yellow is an attention getter,________ is the reason why taxis are painted this colour.
A.that
B.what
C.which
D.as
解析:选C。考查定语从句。根据语境可知,黄色容易引起注意,那就是出租车被漆成黄色的原因。分析题干可知,此处是非限制性定语从句,排除选项A和B;which代指前面整个句子作定语从句主语。故选C项。
3.(2016·泰安质量检测)In the UK,what impressed me most was the Student Activity,________ I got lots of information outside.
A.where
B.that
C.which
D.when
解析:选A。考查定语从句。句意为:在英国,让我印象最深的是学生活动,从中我学到了很多课外知识。分析句子结构可知,先行词为the Student Activity,从句中缺少地点状语,应用where引导,相当于in which。故A项正确。
4.(2016·青岛统一质量检测)Stephen Hawking believes that the earth is unlikely to be the only planet ________ life has developed gradually.
A.that
B.where
C.which
D.whose
解析:选B。考查定语从句。由语境可知,地球不可能是唯一一个有生命存在的星球。where在定语从句中作地点状语。故B项正确。
5.(2016·淄博模拟)—Tell me something about his match in Sydney.
—Well,he got the championship,________ we had expected.He made it at last.
A.as
B.what
C.why
D.how
解析:选A。考查非限制性定语从句。由语境知,正如“我们”所预料的那样,他最终获得了冠军。as引导非限制性定语从句,代替he got the championship作从句宾语。故选A。
6.The engineers made two big plans for the dam,________ was never put in force.
A.one of them
B.which
C.one of which
D.both of which
解析:选C。句意:工程师们为大坝制订了两大计划,其中一个从未实施。由逗号前后没有连接词可知,后面为非限制性定语从句,根据从句中的was及前面的two可知,此处指的是“其中的一个”,故选C。
7.The English song calls up the happy days ________ we spent together in our youth.
A.which
B.when
C.on which
D.what
解析:选A。句意:这首英文歌使我们想起了年轻时一起度过的快乐的日子。先行词days虽然表示时间,但在定语从句中作spent的宾语,故用关系代词that或which。
8.The beaver chews down tress to get food and material ________ to build its home.
A.with which
B.of which
C.to which
D.for which
解析:选A。句意:海狸啃下树皮来获取食物并用这些树皮来建造它的房子。所选项是“介词+which”引导定语从句,根据题意,表示“用”,其中的介词用with。
9.Remember that there is still one point ________ we must make clear at the conference tomorrow.
A.where
B.why
C.when
D.that
解析:选D。句意:记得明天的会议我们还必须弄明白一点。所选项引导定语从句,修饰先行词point,并在从句中作make的宾语,故用that。where在从句中常作地点状语;why在从句中常作原因状语;when在从句中常作时间状语。
10.Last week,we watched Beijing Opera,________ style was unfamiliar to most of us.
A.what
B.which
C.where
D.whose
解析:选D。句意:上周我们观看了京剧,它的风格对我们大多数人来说很陌生。所选项引导定语从句,修饰先行词Beijing Opera,并在从句中作定语修饰style,故用whose。
Ⅱ.用适当的关系代词或副词填空
1.The first blog site __________ makes users register with their real name opened in China on Monday.
答案:that/which
2.Another new year is coming.It’s up to all of us to fill it with things __________ promise progress and happiness.
答案:that/which
3.Can Starbucks(星巴克)find a place in China,__________ tea has been the preferred drink for hundreds of years?
答案:where
4.The World Wide Fund for wildlife is an organization __________ aim is to protect wildlife.
答案:whose
5.The treatment will continue until the patient reaches the point __________ he can walk correctly and safely.
答案:when
6.This is Mr.Smith,__________ I think has something interesting to tell you.
答案:who
7.—I can’t find Mr.Smith.Where did you meet him this morning?
—It was in the hotel __________ he stayed.
答案:where
8.The students are talking about the strange stories and persons __________ they met in the adventure.
答案:that
9.Many young people end up in a job __________ they’re not interested in.
答案:that/which/不填
10.A computer is so useful a machine __________ we can use everywhere.
答案:as
Ⅲ.阅读下面短文,在空格处填入一个适当的关系词,使短文合理、连贯
So many of us hold on to little resentments(怨恨)1.____________ may have stemmed from an argument,a misunderstanding,or some other painful event.Stubbornly,we wait for someone else to reach out to us—believing this is the only way 2.____________ we can forgive or rekindle(重新激起)a friendship or family relationship.A friend of mine,3.____________ health isn’t very good,recently told me that she hasn’t spoken to her son in almost three years.She said that she and her son had a disagreement about his wife and that she wouldn’t speak to him again 4.____________ he called first.When I suggested that she be the one to reach out,she resisted that he should have been the one 5.____________ should apologize.After a little gentle encouragement,she decided to be the first one to reach out.
6.____________ is usually the case when someone takes the chance and reaches out,everyone wins.Whenever we hold on to our anger,we turn“small stuff”into really“big stuff”in our minds.We start to believe that our positions are more important than our happiness,7.____________ is not true.The way to be happy is to let go,and reach out.Let other people be right.This doesn’t mean that you’re wrong.You’ll also notice that,as you reach out and let others be“right”,they might even reach back.8.____________,if for some reason they don’t,that’s okay too.You will have the inner satisfaction of knowing that you have done your part and certainly you’ll be more peaceful yourself.
答案:1.that 2.that 3.whose 4.unless 5.who 6.As 7.which 8.But
TED演讲:19世纪伟大发明失败的故事
英语听力:电影《画皮2》在戛纳电影节举行预告片发布
英语听力视频:那些年,我们一起追忆的辩论
英语听力:日右翼分子非法登钓鱼岛
英语视频听力:钓鱼岛的前生今世
英语听力视频:传媒大鳄维亚康姆全球战略
TED演讲社会类:学校扼杀了我们的创造力
英语视频听力:病毒袭来,上万电脑上网难
英语听力视频:北京奥林匹克公园举办首届国际美食大赛
英语听力视频:欧洲发现疑似"上帝粒子"
英语听力:China e-commerce makes great leap
英语听力:儿童节晚会《幸福像花儿一样》在京举行
英语视频听力:加利福尼亚海滩惊现“冲浪羊”
英语听力视频:博尔特为Puma香水拍摄广告花絮
英语听力视频:万圣节知多少?
英语视频听力:德国和葡萄牙在死亡之组成功出线
英语视频听力:豪华的美国男篮奥运阵容
比尔 盖茨成为漫画书英雄
英语哥新作 伦敦奥运会各国总结(视频)
NASA官网短片辟谣:12月21日并非世界末日(双语)
英语视频听力:年轻人更爱电子书
白宫记者年会 奥巴马上演精彩喜剧脱口秀(视频)
英语听力视频:意大利果蔬种植网站 让你吃上自种菜
英语听力:刘翔!我们心中永远的冠军!
英语听力视频:上海合作组织峰会北京开幕
英语听力:谢丽尔·桑德伯格巴纳德女子学院演讲(视频)
新东方的旋风吹遍整个广东高校:广外,中大……
英语听力:为伦敦拿下首个欧冠 德罗巴变身奥运火炬手
英语听力视频:豪华宠物狗酒店 为狗狗提供优质服务
VOA听力:美国奥运女篮在伦敦所向披靡
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |