阅读理解精选18
Jim suffered heart problems. In conversation he expressed little joy and it seemed that his life was drawing to a close.
When his heart problems led to operation, Jim went through it successfully, and a full recovery was expected. Within days, however, his heart was not beating properly. Jim was rushed back to operation, but nothing was found to explain the cause of his illness. He died on the operating table on the day before his 48th birthday.
Dr. Bruce Smoller, a psychologist, had had many conversations with him, and the more he learned, the stranger he realized Jim's case was. When Jim was a child, his father, a teacher, suffered a heart attack and stayed home to recover. One morning Jim asked his father to look over his homework, promising to come home from school at noon to pick it up. His father agreed, but when Jim returned his father had died. Jim's father was 48.
“I think all his life Jim believed he killed his father,” Dr. Smoller says. “He felt that if he had not asked him to look at his homework, his father would have lived. Jim had been troubled by the idea. The operation was the trial he had expected for forty years. “Smoller believes that Jim willed himself not to live to the age of 48.
Jim's case shows the powerful role that attitude plays in physical health, and that childhood experiences produce far-reaching effect on the health of grown-ups. Although most cases are less direct than Jim's, studies show that childhood events, besides genes, may well cause such midlife diseases as cancer, heart disease and mental illness.
31. Jim was sent back to operation because ________.
A. his heart didn't work well
B. he expected a full recovery
C. his life was drawing to a close
D. the first one wasn't well performed
32. What made Dr. Smoller feel strange about Jim's case?
A. Jim died at a young age.
B. Jim died on the operating table.
C. Both Jim and his father died of the same disease.
D. Jim's death is closely connected with his father's.
33. From Smoller’s words, we can infer that ________.
A. Jim's father cared little about his study
B. Smoller agreed that Jim did kill his father
C. Jim thought he would be punished some day
D. Smoller believed Jim wouldn't live to the age of 48
34. Which of the following could have strong effect on one's physical health according to the text?
a. One’s genes.
b. One’s life in childhood.
c. One’s physical education.
d. The date of one’s birthday.
e. The opinions one has about something.
A. a, b, d
B. a, b, e
C. a, c, e
D. b, c, d
35. Which of the following is true?
A. Both Jim and his father died at the age of 48.
B. Jim often asked his father to do his homework.
C. Jim was believed to kill his father.
D. Most childhood events can cause cancer, heart disease and mental illness.
[答案及解析]本文通过Jim个人的例子说明了人们儿童时代的经历会很大程度上影响他成年以后的健康状况和心理。
31. A
细节理解题。从第二段第二句得知,Jim手术后心脏跳动得不是很好,所以又匆忙地回医院再做手术。
32. D
推理判断题。从第三段的最后一句话可以得知,Jim的爸爸也是在48岁那年死于心脏病。而这正是让这位大夫感到奇怪的地方。
33. C
推理判断题。文中的第四段中说Jim一直觉得是他自己害死了他的爸爸,作为报应、惩罚,他也应该活到48岁。这句话证明了题中的C项Jim一直觉得他总有一天将会受到惩罚。
34. B
细节理解题。文章的第五段中说一个人的态度、童年时期的经历和他的基因共同决定了一个人的心理健康状况。
35. A
细节理解题。根据第二、三段末句得知。
曼德拉之女讲述父亲临终前的最后时刻
卡梅伦答中国网友:帮催《神探夏洛克》更新
“自拍”成为2013年的年度热词
英国生存指南:手把手带你游英国
30秒让面试官记住:8招成功推销自己
法国通过法案 嫖客初犯罚1500欧元
不论男女,办公室该不该聊其年龄
EQ很重要:14个信号证明你的情商高
哈士奇偷溜进商店盗狗粮 最萌吃货兼小偷
男女交往中可以谈论的15个话题
Should TV Advertisement be Banned? 应不应该限制电视广告
绿色果蔬汁流行 消费者会花多少钱买健康饮料?
曼德拉追悼会上曼德拉家人及各国领导人语录
曼德拉追悼会 奥巴马丹麦女首相玩自拍
人手一个的奢侈品手袋还能算奢侈品吗?
Good Qualitiess of a Neighbor 一个好邻居应有的素质
医患关系暧昧 怎样避免误诊
新年计划总会失败的10大原因
求职面试时你需要留心的14件事
如何让自己成为不可或缺的人才?
纳尔逊·曼德拉:巨人辞世
英国5岁女同体重近130斤 儿童肥胖引担忧
35000英尺上的飞机用餐攻坚战
外媒看中国:北京地铁猥琐的摸腿男
阿里巴巴28亿港元投资海尔
年终绩效考核:5R法让你绩效倍增
Treasure Every Minute 珍惜每一分钟
冬日时尚健康保暖热饮大推荐
曼德拉追悼会手语翻译系假冒 全程瞎比划
曼德拉“世纪葬礼”在即 南非当局压力大
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |