阅读理解精选17
Because of the financial crisis in the US and UK, college students are beginning to struggle to find ways to pay their tuition fees and accommodations.
Recently, two major US student loan lenders—Citibank and JPMorgan Chase — announced they were leaving the student loan industry altogether. Because banks currently have a lack of credit(存款额),they are reluctant to offer students low-interest loans(贷款) that need a several-year wait for any return of interest.
In the US, many undergraduates top up their financial needs with a private loan, although the majority can get government-funded loans. In the 2005—2006 academic year, $17 billion in private student loans was used to finance higher education. The shortfall in private funding has yet to be covered and will hit many US students hard.
Across the Atlantic, UK students have been less troubled by the crisis. Most undergraduates in the UK cover their university expenses with government-funded loans and grants(助学金).Their biggest concern is a sudden steep increase in student rent.
Most young professionals now rent houses, since 80 percent of UK mortgage schemes(住房抵押贷款计划) have disappeared — a direct result of the credit crisis. This has boosted the house rent market.
In large cities, UK students are paying almost 6.5 percent more in rent than the previous year. Figures from the UK organization Accommodation for Student show students in big cities such as London paying an average weekly rent of $103.
Yet, despite students’ suffering, the number of this year’s university applications is expected to grow. During economic slumps, people regard further education as a way to survive tough job markets.
26.According to the passage, banks are unwilling to offer students loans because ________.
A.the students are poor and sometimes they can’t pay off the debt
B.banks prefer lending the money to the young professionals
C.banks don’t have enough money left at the present time
D.they think college students are not studying hard
27.The underlined phrase “top up” in Paragraph 3 probably means ________.
A.put up
B.make up
C.fill up
D.pick up
28.Which of the following is NOT true according to the passage?
A.UK college students have to pay more if they want to rent houses.
B.More UK students want to further their study in college.
C.It is not so easy for US students to loan money now.
D.College students’ tuition fees have risen greatly.
29. It can be inferred that ________.
A.there are no private student loan lenders in the UK
B.loans for US college students will be increased next year
C.private funding falls a little because of higher-interest loans in the US
D.private loans play a very important role in financing US students’ education
30.The passage mainly tells us ________.
A.college students in the US and UK are faced with their financial crisis
B.it is the duty of the governments to solve college students’ financial crisis
C.private student loan is a good way for college students to overcome the difficulties
D.further education is a good way for college students to survive tough job markets
[答案及解析]26—30 CCDDA
26答案 C
解析 事实细节题。文中第二段提到“banks currently have a lack of credit”说明银行的
存款额不足,故C项正确。
27答案 C
解析 词义推测题。文中第三段提到学生们除了得到国家的助学贷款外,也可以通过私人贷款来满足经济需求,可猜测top up的意思为“给……添满,盛满”,故fill up正确。
28答案 D
解析 事实细节题。结合文章内容可知A、B、C三项都是正确的,D项的内容文章中
没有提及,故选D项。
29答案 D
解析 推理判断题。文中第三段提到很多学生通过私人贷款来满足自己的经济需求,并
且在2005年到2006年间有170亿美元用于学生的私人贷款,说明D项是正确的。
30答案 A
解析 主旨大意题。通读全文可知文章主要讲述了英美的大学生面临的经济危机。
2017英语四级作文范文:印象最深的课程
体坛英语资讯:Rock n Roll Marathon makes impressive debut in China
国内英语资讯:Chinese vice premier attends Thai King Bhumibol Adulyadejs royal cremation ceremony
美三个航母战斗群十年来首次同时现身太平洋
国际英语资讯:UN mission urges probing into killing of dozens in Libya
国际英语资讯:Manila appoints ambassador to DPRK
国内英语资讯:Chinese technology company provides 680,000 USD worth CSR assistance to Myanmar in 2016-17
The Real Champion 真正的冠军
分手还能做朋友!比伯和赛琳娜重拾友情
宜家新广告遭吐槽:广告只要创意好,三观就真的不重要吗?
去酒吧不会这些英语,那还是早点睡吧
肯尼迪遇刺档案解密 或揭开世纪最大迷案
国际英语资讯:Confidence in U.S. political system lowest in decades: poll
国内英语资讯:Chinese vice premier holds phone talks with U.S. commerce secretary
教育部表示 近9成中小学接入互联网
高校学生超60%对创业感兴趣 二线城市成首选
Boxing Day 节礼日
国际英语资讯:Huge pro-Spain rally staged in Barcelona
体坛英语资讯:Mainz draw 1-1 with Frankfurt
国际英语资讯:Interview: APEC summit to bring regional cooperation closer to people, businesses: Vietnames
2017年12月英语四级作文范文:节食减肥
国际英语资讯:Laos sets to promote tourism, preserve unique, fine traditional culture
美文赏析:你的思维决定了你的命运
国内英语资讯:Mainland to continue promoting peaceful development of cross-Strait relations
国际英语资讯:Iraqi-Kurdish talks make progress despite pending points
国际英语资讯:UN atomic chief says Iran implementing nuclear-related commitments
国内英语资讯:China provides emergency food aid to Afghanistan before winter
全球首个机器人公民沙特诞生
国际英语资讯:Thai King Bhumibols remains collected
国际英语资讯:Turkey marks Republic Day at 94th anniversary of its establishment
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |