泉州市2014高考英语文章突破一轮训练(22)及答案
阅读理解专题训练()、说明文的阅读(2)
阅读下列短文,然后按要求完成读写任务
Microwaves may be great at warming up food,but what
about warming people?
Using microwaves to directly heat owners of a room would save much of the energy wasted by heating walls and furniture.And despite popular ideas about microwaves,this technique would be safe,according to Charles R.Burlier of the Microwave Research Center in Marlborough,New Hampshire.Lowpower microwaves only penetrate (贯穿)the skin (lowpower microwave penetration in a ham is about 0.2 inches,for example)and with no negative effects.
To test this idea,Buffler subjected himself to microwaves in a special room using a standard 500watt,2,459 MHz magnetron (磁控管).He found that a person will start to feel warmth at about 20 milliwatts per square centimeter (mw./ sq.cm.);a satisfactory feeling of warmth occurs between 35 and 50mw./ sq.cm.By comparison,a person standing in noonday summer sun feels the amount of 85 mw./ sq.cm.And a frozen meat pie in your microwave oven receives about 1,000 mw./ sq.cm.
In houses of the future,each room could be provided with its own magnetron,says Buffler.When you stepped into the living room,for example,a motion detector (运动感应器)would turn on the magnetron,filling the room with lowpower microwaves.In the same way that a microwave oven heats up a hamburger,but not the plate it's on,you would feel warmth from the microwaves without changing the temperature of your coffee table.You could,however,make your favorite easy chair even more comfortable by treating it with a radiation-absorbing chemical.
While it might be some time before homeowners are comfortable enough with the idea to set up wholebody microwave heaters in houses,Buffler says microwaves may attract livestock(家畜)farmers.Lambs that are born outdoors in winter,for example,are frequently lost to cold.Microwaves could warm the lambs safely and quickly.
Ⅰ.以约30词概括文章大意
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________
Ⅱ.根据短文内容选择最佳答案
1.Which of the following can tell the main idea of the passage?
A.A new heating system. B.A new microwave oven.
C.A popular technique.
D.The magnetron.
2.According to Paragraph 2,which of the following does not describe the characteristics of a microwave heater?
A.It directly heats people in a room.
B.It heats walls and furniture in a room.
C.It is safe.
D.It saves energy.
3.The test conducted by Buffler shows that when a person feels comfortable warmth,he receives about ________.
A.20 mw./ sq.cm.
B.40 mw./ sq.cm.
C.60 mw./ sq.cm.
D.85 mw./ sq.cm.
4.According to Paragraph 4,which of the following fills the room with lowpower microwaves?
A.The magnetron.
B.The motion detector.
C.The microwave oven.
D.The radiationabsorbing chemical.
5.Which of the following statements about microwave heaters would Buffler most probably agree with?
A.Microwave heaters will soon be widely used by homeowners.
B.Microwave heaters sometimes make people feel uncomfortable.
C.Perhaps microwave heaters will be first used by livestock farmers,who wish to protect their lambs in winter.
D.Microwave heaters cannot be accepted by the public because they are somewhat unsafe.Ⅰ
The passages introduces a new heat system which can heat people directly by using a magnetron controlled by a motion detector.Thus we can save energy wasted by heating walls and furniture.(32 words)
Ⅱ
1.解析:全文介绍了一种新的加热系统, 包括它的工作原理、使用方法等。
答案:A
2.解析:从第二段的第一句save much of the energy wasted by heating walls and furniture可知答案。
答案:B
3.解析:从a satisfactory feeling of warmth occurs between 35 and 50mw./ sq.cm.得知答案。答案:B
4.解析:从each room could be provided with its own magnetron可知答案。
答案:A
5.解析:从最后一段可知答案。
答案:C
From her first women's hat shop, opened in 1910, Gabrielle Coco Chanel rose to become one of the most important fashion designers in Paris. Her fashion themes included simple suits and dresses, women's trousers, perfume (香水) and so on. She claimed a birth date of 1893 and a birthplace of Auvergne; she was actually born in 1883 in Saumur, though. Her mother worked in a nursing home for pool people. Gabrielle was born there. Her mother died whet she was only six. She began to use the name Coco during a brief career a, a cafe and concert singer from 1905 to 1908. By the 1920s,her fashion house had expanded greatly. Her relaxing fashions, such as short skirts with casual look, were very different from the fashions popular in the formal decades. In 1922 Chanel introduced a perfume, Chanel No.5 which became very popular and still remains a popular product today. Pierre Wertheimer became her partner in the perfume business in 1924. Wertheimer owned 70% of the company, Coco Chanel 10% and her friend, Bader, 20%. The Wertheimers continue to control the perfume company today. She briefly served as a nurse in World War I. The fashion business in Paris was thus off for some years. In 1954 she came back and her women's clothing business returned to its former popularity. Her natural, casual clothing once again caught the eye of women. She was still working in 1971 when she died. 14. All of the following fashions belong to Chanel's design style EXCEPT _____ A. a comfortable suit B. a tight dress C. a short skirt D. a loose sweater 15. The right order of the following events should be ____ ① Chanel began to do business with Wertheimer. ② Chanel served as a nurse. ③ Chanel worked as a singer. ④ Chanel introduced the perfume, Chanel No. 5. A. ④①③② B. ①②③④ C. ③④①② D. ②③④① 16. According to the passage, we can see that Chanel ____ A. was brought up by her father B. worked in a nursing home for some time C. earned more than Wertheimer from the perfume company D. had an active and creative mind
参考答案
BCD
*********************************************结束
体坛英语资讯:Analysis: Leipzig back in its favored underdog role
法国男子阳台跑7小时马拉松
体坛英语资讯:Chinas Qu Chunyu contributes two silvers at ISU Dresden World Cup
国内英语资讯:Senior official stresses efforts to ensure epidemic control, social stability
国际英语资讯:Coronavirus claims over 8,000 lives in Italy with 80,539 cumulative cases
My Favorite Entertainment--Skating 我最喜欢的娱乐活动——滑冰
在卫生纸出现之前,人们如厕用什么?
体坛英语资讯:Storm Clara sees Man City game postponed, Sheffield United and Everton win
美国58岁妇女生完女儿又生孙女
国内英语资讯:Chinas top legislator calls for improving public health legislation, law revision
国内英语资讯:China ready to promote global efforts to fight COVID-19: Chinese FM
国内英语资讯:Across China: Chinese universities adopt online dissertation defense to ensure on-time gradu
国内英语资讯:Chinese vice premier stresses major projects construction, stabilizing investment
隔离期间流量猛增 YouTube降低视频画质以缓解网络压力
男子零下38度跑马拉松 挑战世界纪录
国际英语资讯:Irans COVID-19 cases approach 30,000, as Saudi-hosted G20 summit calls for joint efforts t
国际英语资讯:Frances Macron launches army operation to win war against COVID-19
国际英语资讯:Spotlight: European nations ramp up responses to contain COVID-19 as WHO calls for unity
体坛英语资讯:Inter beat Milan 4-2, show support to China in battle against novel coronavirus
如何缓解疫情期间社交隔离产生的焦虑感?
极端严寒天气席卷美国 芝加哥变身“芝伯利亚”
国内英语资讯:Xi Focus: Xi calls for all-out global war against COVID-19 at extraordinary G20 summit
国内英语资讯:China to step up prevention of epidemic rebound, imported COVID-19 cases
英语美文:在生命的旅途上轻装简行
体坛英语资讯:Coxsey named as Britains first ever Olympic climber
The Lucky Me 幸运的我
The Return of Green 绿色的复原
国际英语资讯:UN launches COVID-19 global humanitarian response plan
国际英语资讯:Spotlight: European countries grapple with medical supply shortage as COVID-19 cases climb
体坛英语资讯:Adebayor secures Olimpia move
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |