When I was growing up in America, I was ashamed of my mother's Chinese English. Because of her English, she was often treated unfairly. People in department stores, at banks, and at restaurants did not take her seriously, pretended not to Understand her, or even acted as if they did not hear her.
My mother has realized the disadvantages of her English as well. When I was fifteen, she used to have me call people on phone to pretend I was she. I was forced to ask for information or even to yell at people who had been rude to her. One time I had to call her stockbroker (股票经纪人).I said in a voice that was not very convincing, "This is Mrs.Tan."And my mother was standing beside me, whispering loudly, "Why he doesn't send me the cheek. It's already two weeks late."
And then ,in perfect English I said : "I'm getting rather anxious .You agreed to send the check two weeks ago, but it hasn't arrived." Then she talked more loudly. "What does he want? I'll come to New York and say it in front of his boss."And so I turned to the stockbroker again, "I can't accept any more excuses. If I don't receive the check immediately, I have to speak to your manager when I am in New York next week."
The next week we ended up in New York. While I was sitting there red-faced, my mother, the real Mrs.Tan, was shouting to his boss in her broken English.When I was a teenager, my mother's broken English embarrassed me. But now, I see it differently. To me, my mother's English is perfectly clear, perfectly natural. It is my mother tongue. Her language, as I hear it, is clear and direc t. It was the language that helped me form the way I saw things, expressed ideas, and made sense of the world.
41.Why was the author's mother poorly served?
A.She was unable to speak good English
B.She was often misunderstood.
C.She was not clearly heard.
D.She was not very polite.
42.From Paragorph 2, what can we know about the author?.
A. She was good at pretending.
B. She was rude to the stockbroker.
C. She was ready to help her mother.
D. She was unwilling to phone for her mother
43.What happened after the author made the phone call?
A. They forgave the stockbroker.
B. They failed to get the check.
C. They went to New York immediately.
D. The y spoke to their boss at once.
44.What does the author think of her mother's English now?
A.It confuses her.
B.It embarrasses her.
C.It helps her understand the world.
D.It helps her forgive rude people.
45.Whar can we infer from the passage?
A. Chinese English is clear and natural to native peakers
B. Chinese English is impolite to native speakers
C. Chinese English has a very bad name in America
D. Chinese English may bring inconvenience in America
阅读理解答案:
41-45 ADBCD
GRE阅读考试准备方法及技巧
GRE考试阅读备考解题方法
怎样进行GRE阅读速度训练?
GRE阅读快速解题方法5步走
GRE阅读文章3种类型
6方面备考GRE阅读才能得高分
GRE阅读套路规则解析4则
GRE阅读备考举例分析:分割结构
GRE阅读高频题目:乙醇汽油
GRE阅读文章重点部分解析
GRE阅读倒装句结构解析
GRE阅读难句分类+修炼秘籍
GRE阅读主题层面和细节层面解析
如何应对GRE阅读复杂学术语?
提高GRE阅读速度需克服默读
GRE阅读词汇记忆比例8%就可以
GRE阅读逻辑潜规则三大关系
GRE阅读逻辑题出题规律解析
GRE阅读高频题目分析:乙醇汽油
GRE阅读长难句中译英练习题
GRE阅读长句难句分析解剖
新旧GRE阅读有哪些区别?
GRE阅读长难句练习(中译英)
GRE阅读高频题目:长江水稻
GRE阅读高分需要拥有什么水平
GRE阅读复杂学术语应对办法
GRE阅读速度个人经验提升
GRE阅读套路规则解析
GRE阅读类比思维解题方法
GRE阅读速度提高6大法门
不限 |
英语教案 |
英语课件 |
英语试题 |
不限 |
不限 |
上册 |
下册 |
不限 |