Food agency takes on industry over junk labels Felicity Lawrence Thursday December 28,2006 The Guardian 1.Consumers are to be presented with two rival new year advertising campaigns as the Food Standards Agency goes public in its battle with the industry over the labelling of unhealthy foods. 2.The Guardian has learned that the FSA will launch a series of 10-second television adverts in January telling shoppers how to follow a red,amber and green traffic light labelling system on the front of food packs,which is designed to tackle Britains obesity epidemic. 3.The campaign is a direct response to a concerted attempt by leading food manufacturers and retailers,including Kelloggs and Tesco,to derail the system.The industry fears that traffic lights would demonise entire categories of foods and could seriously damage the market for those that are fatty,salty or high in sugar. 4.The UK market for breakfast cereals is worth £1.27bn a year and the manufacturers fear it will be severely dented if red light labels are put on packaging drawing attention to the fact that the majority are high in salt and/or sugar. 5.The industry is planning a major marketing campaign for a competing labelling system which avoids colour-coding in favour of information about the percentage of guideline daily amounts (GDAs) of fat,salt and sugar contained in their products. 6.The battle for the nations diet comes as new rules on television advertising come into force in January which will bar adverts for unhealthy foods from commercial breaks during programmes aimed at children.Sources at the TV regulators are braced for a legal challenge from the industry and have described the lobbying efforts to block any new ad ban or colour-coded labelling as the most ferocious weve ever experienced. 7.Ofcoms chief executive,Ed Richards,said: We are prepared to face up to any legal action from the industry,but we very much hope it will not be necessary. The FSA said it was expecting an onslaught from the industry in January.Senior FSA officials said the manufacturers efforts to undermine its proposals on labelling could threaten the agencys credibility. 8.Terrence Collis,FSA director of communications,dismissed claims that the proposals were not based on science.We have some of the most respected scientists in Europe,both within the FSA and in our independent advisory committees.It is unjustified and nonsensical to attack the FSAs scientific reputation and to try to undermine its credibility. 9.The FSA is understood to have briefed its ad agency,United,before Christmas,and will aim to air ads that are non-confrontational,humorous and factual as a counterweight to industrys efforts about the same time.The agency,however,will have a tiny fraction of the budget available to the industry. 10.Gavin Neath,chairman of Unilever UK and president of the Food and Drink Federation,has said that the industry has made enormous progress but could not accept red stop signs on its food. 11.Alastair Sykes,chief executive of Nestl UK,said that under the FSA proposals all his companys confectionery and most of its cereals would score a red.Are we saying people shouldnt eat confectionery? Were driven by consumers and what they want,and much of what we do has been to make our products healthier, he said. 12.Chris Wermann,director of communications at Kelloggs,said: In principle we could never accept traffic light labelling. 13.The rival labelling scheme introduced by Kelloggs,Danone,Unilever,Nestl,Kraft and Tesco and now favoured by 21 manufacturers,uses an industry-devised system based on identifying GDAs of key nutrients.Tesco says it has tested both traffic lights and GDA labels in its stores and that the latter increased sales of healthier foods. 14.But the FSA said it could not live with this GDA system alone because it was not scientific or easy for shoppers to understand at a glance. Questions 1-6 Answer the questions below using NO MORE THAN THREE WORDS from the passage for each answer. 1.When will instructions be given on reading the color-coded labels? 2.Where can customers find the red light labels? 3.What problem is the FSA trying to handle with the labeling system? 4.Which product sells well but may not be healthy? 5.What information,according to the manufacturers,can be labeled on products? 6.What can not be advertised during childrens programmes? Questions 7-13 Use the information in the text to match the people (listed A-E) with the opinions (listed 7-13) below. Write the appropriate letter (A-E) for questions 1-7. NB You may use any letter more than once. A Ed Richard B Terrence Collis C Gavin Neath D Alastair Sykes E Chris Wermann
7.Generally we will not agree to use the red light labels. 8.It is unreasonable to doubt if FSA is trustworthy. 9.We are trying to meet our consumers needs. 10.The food industry has been improving greatly. 11.The color-coded labeling system is scientific. 12.Our products will be labeled unhealthy by the FSA. 13.We are ready to confront the manufacturers. Answer keys: 1.答案:(in) January (见第2段:The Guardian has learned that the FSA will launch a series of 10-second television adverts in January telling shoppers how to follow a red, amber and green traffic light labelling system on the front of food packs, which is designed to tackle Britains obesity epidemic.) 2.答案:food packs/packaging (见第2段:The Guardian has learned that the FSA will launch a series of 10-second television adverts in January telling shoppers how to follow a red, amber and green traffic light labelling system on the front of food packs, which is designed to tackle Britains obesity epidemic. 或者在第4段中也提到另一个答案:The UK market for breakfast cereals is worth £1.27bn a year and the manufacturers fear it will be severely dented if red light labels are put on packaging drawing attention to the fact that the majority are high in salt and/or sugar.) 3.答案:(Britains) obesity epidemic (见第2段:The Guardian has learned that the FSA will launch a series of 10-second television adverts in January telling shoppers how to follow a red, amber and green traffic light labelling system on the front of food packs, which is designed to tackle Britains obesity epidemic.)www.ExamW.CoM 4.答案:(breakfast) cereals (见第4段:The UK market for breakfast cereals is worth £1.27bn a year and the manufacturers fear it will be severely dented if red light labels are put on packaging drawing attention to the fact that the majority are high in salt and/or sugar.) 5.答案:guieline daily amounts/GDAs (见第5段:The industry is planning a major marketing campaign for a competing labelling system which avoids colour-coding in favour of information about the percentage of guideline daily amounts (GDAs) of fat, salt and sugar contained in their products.) 6.答案:unhealthy foods (见第6段第1句:The battle for the nations diet comes as new rules on television advertising come into force in January which will bar adverts for unhealthy foods from commercial breaks during programmes aimed at children.) 7.答案:E (见第12段:Chris Wermann, director of communications at Kelloggs, said: In principle we could never accept traffic light labelling. ) 8.答案:B (见第8段最后一句:It is unjustified and nonsensical to attack the FSAs scientific reputation and to try to undermine its credibility.) 9.答案:D (见第11段最后1句:Were driven by consumers and what they want, and much of what we do has been to make our products healthier.) 10.答案:C (见第10段:Gavin Neath, chairman of Unilever UK and president of the Food and Drink Federation, has said that the industry has made enormous progress but could not accept red stop signs on its food.) 11.答案:B (见第8段:Terrence Collis, FSA director of communications, dismissed claims that the proposals were not based on science. We have some of the most respected scientists in Europe, both within the FSA and in our independent advisory committees. It is unjustified and nonsensical to attack the FSAs scientific reputation and to try to undermine its credibility.) 12.答案:D (见第11段第1句:Alastair Sykes, chief executive of Nestl UK, said that under the FSA proposals all his companys confectionery and most of its cereals would score a red.) 13.答案:A (见第7段第1句:Ofcoms chief executive, Ed Richards, said: We are prepared to face up to any legal action from the industry, but we very much hope it will not be necessary.)
国内英语资讯:China installs, upgrades 30,000 toilets for tourists since 2018
国内英语资讯:Commissioners office of Chinas foreign ministry in HK voices support for HKs decision
国内英语资讯:Guizhou strives to develop clean, efficient electricity industry
国内英语资讯:Beijing new airport subway line starts test run
Confidence Brings Chance 自信带来机会
国内英语资讯:Xi meets with Myanmars commander-in-chief of defense services
国际英语资讯:Estonia, Denmark to strengthen bilateral ties
国际英语资讯:Interview: Los Angeles expects more Chinese visitors, says industry insider
女顾客穿10万美金衣服去H&M购物,竟毫无违和感
国际英语资讯:News Analysis: UK GDP growth weathers Brexit vagaries
国际英语资讯:5 British tourists arrested in Morocco for money forgery
国际英语资讯:Israeli govt inaugurates settlement in Golan Heights to honor Trump
国内英语资讯:Experts say Xis SCO summit speech significant for global peace, cooperation
国内英语资讯:China Focus: Top political advisor stresses cross-Strait economic exchanges, integration
国内英语资讯:China urges relevant countries to offer fair business environment for enterprises
体坛英语资讯:Olympic champions France win FEI Jumping Nations Cup of Switzerland
再见北上广!2019年大学生就业报告发布,毕业生正流向二线城市
体坛英语资讯:7,500 runners to feature 2019 Mandiri Yogya Marathon in Indonesia
2019年6月英语六级作文答案:试卷二理解尊重
国际英语资讯:7-magnitude quake struck Kermadec Islands, northeast of New Zealand
国际英语资讯:Chinese cultural event kicks off in NE Egypt
星巴克又有重大表态,男女工资必须一样
体坛英语资讯:World No. 1 Osakas French Open trip concluded in third round
体坛英语资讯:Belgium lead in FIFA rankings
国内英语资讯:Spotlight: Israel shows confidence in prospects of economic, hi-tech cooperation with China
体坛英语资讯:French Open: Federer, Nadal sweep into quarters, Wawrinka wins epic over Tsitsipas
体坛英语资讯:Half a million fans to give Champions League winners a heroes welcome Sunday
特朗普:美国要对110亿美元欧盟产品加征关税
国内英语资讯:Chinas research vessel finishes investigation of seamounts in Western Pacific
国际英语资讯:Spotlight: U.S.-China biotech cooperation benefits patients, investors in both countries
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |