The Dollar in World Markets
According to a leading German banker, the U.S. dollar is the most frequently discussed economic phenomenon of our times. He adds, the dollars exchange rate is at present the most important price in the world economy. Because the dollar acts as a world currency, ___(1)___. The central banks of many countries hold huge reserves of dollars, and over half of all world trade is priced in terms of dollars. Any shift in the dollars exchange rate will benefit some and hurt others. Some people suggest, therefore, ____(2)___.
The dollars exchange rate has been too volatile and unpredictable. Several years age the dollar was rapidly declining in value. This made it ___(3)___. The rise in the price of foreign goods made it possible for U.S. businesses to raise the price of competing foods produced here, thus worsening inflation. Foreigners who dealt in dollars or who held dollars as reserves were hurt. People in the United States who had borrowed foreign currencies found that they had to pay back more than they borrowed ___(4)___. The United States lost face in the eyes of the rest of the world.
The dollar went soaring upward, and the situation was reversed. United States exporters found it hard to sell abroad because foreigners would have to pay more for U.S. dollars. People in the United States now bought the relatively cheaper foreign goods, and U.S. manufacturers complained that they could not compete. Job losses were often blamed on the overvalued dollar. Poor nations ___(5)___ found it difficult to repay both the loans and the interest because they had to use more and more of their own currencies to obtain dollars. The solution to this problem is to end the system of floating exchange rates and return to fixed rates. We might even return to the gold standard.
Fixed exchange rates did not work in the past. Currency values should be determined by market conditions. A drop in the exchange value of a nations currency means that it is importing too much, that it is too inefficient to compete in world markets, that it is permitting a high rate of inflation which makes its goods too expensive, that it is going too deeply in debt, or that others have lost confidence in the nations stability. A nation should bring its exchange rate back up by addressing these problems, not by interfering with the money market.
A. that had borrowed dollars
B. that the dollars value should be more tightly controlled
C. because the declining dollar would buy fewer units of the foreign money
D. its value affects many nations
E. difficult for Americans to purchase foreign goods and services
F. that have a lot of U.S. dollars
KEY: DBECA
新GRE阅读方法:In-Depth Reading
GRE阅读题型分析:细节题(一)
新GRE阅读 掌握特性是关键
GRE考试阅读猜词技巧
GRE阅读题型分析:细节题(四)
克服默读提高新GRE阅读速度
GRE阅读备考的重点解析
新GRE阅备考方法力荐
新GRE阅读:其他模式化的特性
学会分析GRE阅读文章
新GRE阅读材料:14修正法案
新GRE阅读方法:找出做题思路
GRE阅读真题及答案(一)
如何破解GRE快速阅读误区?
GRE最新2013版OG逻辑题目解析
新GRE阅读备考方法:“抓重点”原则
GRE阅读逻辑题:选择思路分析
稳拿新GRE阅读高分 掌握命题规律是关键
新GRE阅读难句类型:复杂修饰
新GRE阅读快速解题方法
GRE考试6大阅读题型剖析
GRE阅读考试出题规律解析
备考GRE阅读经验分享
提高gre阅读速度的几大方法
快速提升新gre阅读的4大方法
新GRE阅读练习选择题(20-27附答案)
GRE阅读备考:从情境模拟到技能考核
新GRE阅读文章题材来源分析
新GRE阅读方法:Pacing and Scanning
GRE阅读首段及各段首句最重点
| 不限 |
| 英语教案 |
| 英语课件 |
| 英语试题 |
| 不限 |
| 不限 |
| 上册 |
| 下册 |
| 不限 |